¡Benvinguts Melcior, Gaspar i Baltasar!

Si hi ha una nit màgica en el calendari esta és, sens dubte, la de Reis. Melcior, Gaspar i Baltasar són sinònim de regals, il·lusió, ulls com a plats, boques obertes d’orella a orella, sorpreses i, de vegades també, de carbó. El dia de Reis ja està ací i Espai Menut t’ha preparat una xicoteta guia de les principals cavalcades de Castelló i comarca.

El Patge Reial va rebre milers de cartes i peticions de xiquets i xiquetes en la plaça Major de Castelló el passat 23 de desembre. Fotos: Carme Ripollès/ACF

A més a més, els més ressagats encara poden apurar les últimes oportunitats per a lliurar les cartes amb les peticions als patges i carters reals que estos dies es multipliquen per tots els racons perquè cap xiquet ni xiqueta es quede sense regals. Com a Borriana, on a partir de les 17.30 en el Bursiplay el Camarlenc Real recollirà les cartes amb els regals desitjats.

D’un simple cop d’ull trobaràs ací baix la informació més útil per a no perdre-vos detall de les cavalcades que la vesprada del 5 de gener recorreran els carrers de totes les localitats de la província. Benvinguts Reis Mags!

Castelló,
Hora: 19.00
Recorregut: carrers Sant Roc, Sanahuja, Plaça Mª Agustina, Governador, Guitarrista Tàrrega, plaça de la Pau, carrer Major, Arxipreste Balaguer i plaça Major.
Descripció: Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran amb vaixell a les 16.00 a la plaça de la Mar i mitja hora després haurà una recepció en la tinença d’ajuntament del Grau. Ja a les 19.00 partirà el sèquit real des del carrer Sant Roc repartint caramels i simpatia i amb grups d’animació que amenitzaran el recorregut.

Vila-real,
Hora: 19.00
Recorregut: avinguda Pius XII, la Murà, Francesc Tàrrega, Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, Sant Pasqual i Major Sant Jaume fins a arribar a la plaça Major.
Descripció: la Joventut Antoniana organitza des de 1928 una cavalcada en la qual no cessa de sonar el popular Tirorí. A més de les carrosses dels Mags d’Orient i dels grups d’animació, de bombos i tambors i de danses, també participarà una carrossa infantil ambientada en el Rei León. I per a qui desitge una sorpresa especial de les seues majestats, la Joventut Antoniana encara recull hui, dimecres 4 de gener, peticions en la parròquia de Sant Francesc (Raval del Carmen, 55) de 11.00 a 13.00 i de 17.00 a 21.00. Unes visites tan especials que no tenen preu per als xicotets i que a la Joventut Antoniana els serveix per a mantenir la seua obra social. Unes 190 famílies ja s’han apuntat, i tu? t’animes?

Borriana,
Hora: 18.00
Recorregut: avinguda Jaume I (eixida enfront del magatzem de Via Pública), carrer Almesías, plaça de la Generalitat, l’Escorredor, el Raval, el Pla, carrer Major i plaça Major.
Descripció: els Reis Mags desembarcaran en el Port de Borriana a les 16.30, on saludaran a tots els nens abans d’adorar a Jesús en la propera Església del Carmen. Posteriorment, faran una breu visita per la zona del Grau i es dirigiran fins al magatzem municipal de Via Pública, on està prevista la eixida de la cavalcada que conclourà en la balconada de l’Ajuntament, on Melcior, Gaspar i Baltasar rebran les claus de la ciutat. Un xicotet casteel de focs marcarà l’inici d’una nit màgica on els Reis Mags repartiran milers de joguines als xiquets i xiquetes de Borriana.

Almassora,
Hora: 18.00
Recorregut: avinguda José Ortiz (al costat de Boqueras), carrer San Luis, Santa Quiteria-l’Alcora, Trinitat i de nou l’avinguda José Ortiz fins a la plaça Pere Cornell.
Descripció: els Reis d’Orient repartiran milers de caramels sense gluten amb l’ajuda del sèquit real. Participen set carrosses i grups d’animació així com la secció de bombos i tambors de la Cofradia del Santísimo Crist. Per descomptat, no faltarà el camió amb els regals que es repartiran aquesta nit. L’Ajuntament d’Almassora treballa perquè Melcior, Gaspar i Baltasar puguin rebre als nens i nenes en la planta baixa del nou edifici consistorial.

Benicàssim,
Hora: 18.00
Recorregut: des de l’avinguda de Barcelona, al costat del pont de Ferro, fins a la plaça de les Corts Valencianes.
Descripció: la tradicional cavalcada contarà amb cinc grans carrosses: una amb un naixement vivent, altra amb pastors i pastorcillas, i les últimes seran les dels tres Reis Mags: Melchor, Gaspar i Baltasar. I no faltarà el camió de bombers amb l’escala i el camió de les joguines. El recorregut estarà amenitzat per la Banda de Música, l’Associació de Gegants i Cabuts i el Dolçainers i Tabalaters. Després del recorregut, en la plaça de les Corts Valencianes els xiquets i les xiquetes tindran l’oportunitat de saludar als tres reis, recordar-los quins regals volen i rebre caramels.

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!