‘Art Indígena Contemporani a Austràlia’: una exposició, un taller i molta témpera

Que no us frene el límit d’edat i el contingut una mica enrevessat de la seua sinopsi. Al taller didàctic Art Indígena Contemporani a Austràlia que organitza l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) els matins del diumenge poden assistir xiquets de fins a 3 anys d’edat i passar-se’l igual de bé que els de 5 i que els escolars que acudeixen a aquest monogràfic durant la setmana.

Perquè, a aqueixa edat i si els pares han posat obstinació en això, ja entenen d’art i de maneig de pintures i pinzells. I en això, bàsicament, consisteix l’activitat que ens proposa aquest museu a grans i menuts: visitar l’exposició que dóna nom a aquest taller i, amb l’ajuda de monitors, progenitors i un kit de sis témperes i pals de fusta, crear un quadre usant la tècnica del dot painting, és a dir, de l’acolorit amb punts uniformes.

Durant l’hora que dura la sessió, els xiquets poden pintar més d’una obra, prendre’s un respir entre punteig i punteig i fer-li un cop d’ull a les peces audiovisuals que es projecten en la sala i que tenen a Austràlia com eix temàtic o, simplement, centrar-se en un sol dibuix i deixar-se dur per la música de tints indígenes i ritmes moderns que sona de fons.

L’única cosa que resulta imprescindible per a participar en aquest taller són ganes i puntualitat: les reserves de plaça s’efectuen en el punt d’informació de l’IVAM i només hi ha tres passades dominicals per a aquest curs que s’estendrà fins al 4 d’abril d’enguany (a les 11.00, a les 12.00 i a les 13.00). El temps que reste fins a l’inici d’aquesta activitat es pot invertir a descobrir les creacions dels artistes de Western Desert o a fer el propi amb altres exposicions del museu.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!