Mira, toca, compra, canvia, aprén… en la Fira de Minerals

Minerals per a veure i per a tocar, per a admirar i per a comprar. I enguany també per a intercanviar.Tant se val que sigues col·leccionista, afeccionat o curiós, este últim cap de setmana de febrer tens una cita en la plaça Santa Clara de Castelló amb la Fira de Minerals, que enguany compleix les seues noces de plata. Déu n’hi do.

Vint-i-cinc anys mostrant minerals de totes les formes, grandàries i colors, vint-i-cinc anys acostant aquestes joies de la natulareza als castellonencs. Aquesta fira t’ofereix l’oportunitat que els teus fills vegen el que estudien en el cole·legi, que se sorprenguen amb els colors vius d’alguns minerals o amb les seues formes impossibles.

Més difícil és aprendre’s els noms: natrolitas, esfaleritas, calcosinas cristal·litzades, tennantinas o allanitas són alguns dels exemplars arribats de diferents punts de la geografia espanyola i d’altres països que l’any passat van atraure la curiositat de centenars de castellonenques.

Trobareu pedres acristaladas, de colors vius, llises, rugosas, de formes capritxoses… De vegades als més menuts els sembla simplement increïble el que estan veient i uns altres han començat a fer les seues primeres passes en la col·lecció de minerals.

José Ramón, que ara té 11 anys, és un d’ells. En la seua casa té una vintena de minerals que ha anat adquirint en la fira durant les últimes edicions. Els guarda en una taula acristalada de, on de tant en tant, trau una pirita o una fluorita.

Si t’abelleix descobrir el apasionant món dels minerals, no et perdes este dissabte i diumenge, 25 i 26 de febrer, la XXV Fira de Minerals que organitza el grup Geoda en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló. De 10.00 a 22.00 tens dotze hores ininterrompudes per a deixar-te seduir per aquestes joies de la naturalesa exposades en la cèntrica plaça Santa Clara.

Es preveuen 35 participants, entre particulars i col·lectius o associacions, arribades des de diverses províncies espanyoles, així com de païssos com ara el Marroc, Perú, Andorra o Bosnia-Herzegovina, tots moguts per la seua passió per la mineralogia.

Si vols veure una mostra del que et pots trobar, punxa ací i fes-li un cop d’ull a la crònica visual de l’edició del passat any de la Societat Valenciana de Mineralogia.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “Mira, toca, compra, canvia, aprén… en la Fira de Minerals

 1. Hola,
  Faig joies de minerals amb plata i voldria venir a presentar-les i vendre-les a la vostra Fira de Minerals.
  Resto a l’espera de la seva resposta. Moltes gràcies,
  Carme
  665 901 393

  • Hola Carme,
   Espai Menut no s’encarrega de l’organització de la Fira. Nosaltres simplement informem d’aquelles activitats que poden ser interessants per a gaudir en família, com la Fira de Minerals de Castelló. De totes maneres, dins de l’article pots trobar un enllaç a la Societat Valenciana de Mineralogia i contactar amb ells per si et poden ajudar.

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!