Recursos musicals per a afavorir l’atenció en xiquets amb TDAH

La Fundació Universitat Empresa (FUE) de la Universitat Jaume I imparteix des de divendres que ve, 2 de març, un curs pilot per a promoure la utilització de la musicoteràpia per als xiquets amb TDAH (transtorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat). Santiago Pérez, un dels professors, explica que el curs té un caràcter eminentment pràctic i dotarà als participants d’eines per a treballar amb xiquets amb dèficit d’atenció i hiperactivitat.

“A través d’un visomotor, una espècie de quadre amb determinades imatges, s’ajuda a regular els impulsos i així mantenir l’atenció i amb altre recurs com el bodymusic es facilita que s’exterioritzen els estats anímics“, explica Santiago. La metodologia que s’aplicarà en aquest curs facilitarà que els pares interessats puguen assistir amb els seus fills i així puguen posar en pràctica el que s’exposa.

L’Associació de Pares d’Afectats per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat de Castelló (Apadahcas) explica que és un transtorn molt prevalent que, segons estimacions, afecta entre un 5 i un 10% de la població infanto-juvenil, sent unes 3 vegades més freqüent en barons.

El curs està dirigit a estudiants, professionals de l’educació i pares i la inscripció es pot fer fins a aquest dimecres 29 de febrer. Els objectius del taller són aprendre a utilitzar la música com eina per a desenvolupar diferents capacitats com l’atenció, la motivació, etc. en els xiquets amb TDAH.

Les sessions, tots els divendres des del 2 de març al 18 de maig, són purament pràctiques amb possibilitat de realitzar pràctiques amb xiquets amb TDAH. L’última sessió del dia 18 de maig es clausurarà el taller amb una menuda representació musical pels alumnes com resultat dels continguts apresos.

Tota la informació sobre horaris, lloc on s’imparteix, durada, preu, programa i professorat pots trobar-la punxant ací.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!