Un bagul sense roba però amb molt d’art (reciclat)

A Cristina Martínez Raurich l’art li va calar fins als ossos ja des de xicoteta gràcies al saber fer de son pare com a dibuixant. I a més va nàixer un 17 de maig que, casualitats de la vida, és el dia internacional del reciclatge. Amb aquesta combinació de factors fortuïts, no és d’estranyar que hagi canalitzat la seva inquietud artística cap al reciclatge decoratiu. O el que és el mateix, convertir un objecte que la majoria llençaríem a les escombraries en un objecte estètic capaç de lluir en qualsevol lloc de la casa.

Si no t’ho creus, comprova-ho en l’exposició El baúl de doña Urraca, que del 13 de gener al 13 de febrer romandrà oberta en la sala Imagenarte (Núñez d’Arce, 36 de Castelló). Els materials més variats cobraran una nova vida per a la qual no van ser pensats però que l’artista ha sabut crear. Paper i suro transformats en centres de taula; ampolles de gel que lluïxen com a gerros; flans de cafè i el paper utilitzat en lliteres per a crear un mirall… i un fum d’objectes sorprenents.

La pròpia artista diu que el seu taller és un caos, amb el que que ella mateixa ha rescatat de les escombraries o el que els seus amics li faciliten d’ací i d’allà, però en realitat ho té tot sota control. Ací les caixes de cedés, allí les ampolles de plàstic per a fabricar un llum (amb el permís i l’ajuda de l’electricista), unes vitoles de puro més enllà, botons que ara són anells o arracades… objectes que abans van tenir una vida útil i que ara tenen una vida artística gràcies a la creativitat de Cristina, que és capaç de transformar un objecte quotidià en una expressió artística.

Acosteu-vos a El baúl de doña Urraca (és literal aicò del bagul i té història darrere) i descobriu què s’amaga en els objectes que aparenten ser una cosa però que abans van ser una altra molt diferent. Una manera que els vostres fills s’acosten a l’art i, al mateix temps, reflexionen sobre les escombraries que genera el nostre consum.

Els xavals des d’Infantil de 5 anys fins a 3º i 4º de Primària del col·legi Censal participen en un taller de reciclat amb Cristina en el qual són capaços de crear marionetes i escenaris per a obres de teatre amb els materials més inversemblants que et pugues imaginar. Acosta’t a Imagenarte i juga a descobrir què amaguen aquestes xicotetes joies del reciclat decoratiu.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!