Guanya una entrada doble per a ‘Farfalle’, dansa interactiva des d’Itàlia

Vols descobrir un món en el qual la música dibuixa moviments com els de les papallones? Vols ser part d’un espectacle en el qual el públic es mou entre projeccions que reaccionen als seus gestos? Farfalle, una obra de dansa interactiva, t’espera el dimecres 21 de març a les 19.00 en el Teatre Municipal de Benicàssim i Espai Menut sorteja tres entrades dobles perquè visques en directe aquesta proposta en la qual l’art i el joc es fusionen.

Solament has d’enviar un correu electrònic amb el teu nom i cognoms i un telèfon de contacte a info(arrova)espaimenut.com indicant en l’assumpte ‘vull anar a Farfalle’. El termini per a participar en el sorteig acaba el dimarts, 20 de març, a les 15.00. Els tres guanyadors rebran eixa mateixa vesprada un correu electrònic i el seu nom es publicarà en el portal d’Espai Menut i en els seus perfils en Facebook i Twitter.

No t’ho penses, Farfalle és més que un espectacle de dansa, és un viatge especialment dedicat a les xiquetes i als xiquets pintors i ballarins. Conta la història vital de les papallones, a través de la dansa, la música i les imatges, que es projecten sobre la catifa interactiva i en dues ales obliqües de l’escenografia. L’espectador participa en de l’escenari i s’expressa entre les imatges que reaccionen als seus gestos. L’obra està recomanada per a xiquets i xiquetes a partir de 5
anys.

Amb Farfalle, la companyia italiana TPO (Teatro di piazza o d’occasione) prossegueix una experimentació sobre les potencialitats expressives relacionades amb l’ús de nous llenguatges digitals i tecnologies interactives per mitjà de sensors a temps real, associats a la dansa, la música i el moviment.

Observa una papallona. El moviment del vol i el batre de les ales se semblen a un pinzell que dibuixa en l’aire, però també sembla una dansa. Aqueixa divertida dansa de vegades dura solament un dia. Ací ho tens, mira, hi ha un paisatge, un ou, una larva, una eruga, una papallona, moltes papallones. Són bellíssimes, de colors, volen pel vent, et murmuren a cau d’orella. Són ballarines que pinten en l’aire amb les seues grans ales.

En l’espectacle, tot ho conten amb música i imatges dues ballarines. L’escenografia està formada per una catifa blanca i dues grans ales. Les imatges es projecten sobre diferents plans: el plànol horitzontal de la catifa i la verticalitat de les dues ales obliqües. Alguns objectes estilitzats decoren també l’escenari. Es convida a l’espectador a participar, a entrar dins de l’escenari, a moure’s entre les imatges que reaccionen als seus gestos, els seus moviments. Les imatges ho envolten.

La companyia TPO, creada en 1981, té la seua seu en Prato
(Itàlia) en el Teatre Fabbrichino i treballa com companyia en residència en el Teatre Metastasio Stabille della Toscana. El grup, dirigit per Davide Venturini i Francesco Grandi, realitza obres interactives interpretades per ballarins/as i pel públic que han redefinit el concepte de teatre per a la infància com “teatre immersiu”, un ambient sensorial on s’experimenten els límits subtils entre l’art i el joc més enllà de les barreres de l’idioma i la cultura.

Gràcies a l’ús de sensors i imatges projectades es realitza una posada en escena teatral (veure vídeo) caracteritzada per un estil gràfic i sonor creat per Elsa Mersi (grafisme digital), Spartaco Cortesi (espai sonor), Rossano Monti i Martin Von Gunten (enginyeria informàtica).

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!