Una llengua per reivindicar i fer festa

El Pinar del Grao de Castelló serà enguany l’escenari de la Festa per la Llengua, un dia d’oci, tallers, jocs i actuacions amb el valencià com a eix, i també una jornada per a la reivindicació “tant per demanar una escola digna i de qualitat, com per refermar la continuïtat de l’ensenyament en valencià com a garantia de multilingüisme”, ressalten des dels Col·lectius per la Llengua i la Cultura a Castelló, organitzadors de la trobada. Al voltant de 60 centres, 40 associacions i entre 15.000 i 20.000 persones es preveu que participen el diumenge 29 d’abril a laquesta festa.

Un taller de somnis per poder imaginar com seria l’escola pública somiada per cadascú, un altre de dimonis per als més menuts organitzat per Botafocs, un xicotet tren en homenatge a la Panderola, manualitats, pintures, cuina, música,… i moltes més activitats organitzades per les associacions de pares i mares d’alumnes, escoles i organitzacions participants. “La veritat és que els tallers que s’ofereixen als xiquets i xiquetes són una sorpresa, inclús per a nosaltres, estan en mans de la creativitat de mestres i pares”, explica Toni Vizcarro des de l’organització. I com de segur que creativitat no els falta, et proposem apropar-te al Pinar des de les 10 fins a les 16 hores, moment en que començarà l’espectacle de cloenda a càrrec del grup Splai Castelló. També hi haurà parades d’editorials i discogràfiques que vendran llibres i música en valencià; actuacions amb balls populars i música orientades al públic infantil, el lliurament del Premis Sambori,… i molt més.

Per a la present edició, des dels Col·lectius per la Llengua i la Cultura ens explica Toni que “tenint en compte l’ambient que s’ha creat els últims mesos en el món de l’ensenyament, i els serveis públics en general, és previsible que l’assistència augmente, ja que es tracta d’una ocasió en què tant el professorat com els pares i les mares coincideixen i es troben amb una reivindicació comuna a favor de la dignitat de l’ensenyament, de la tasca del docent i de l’educació de xiquets i xiquetes”.

La Festa per la Llengua s’inscriu dins de les Trobades d’Escoles en Valencià que la Federació Escola Valenciana organitza tots els anys per primavera. En la província de Castelló la llengua tornarà a ser motiu de festa i reivindicació el 13 de maig, en aquest cas a les comarques del nord de Castelló, a les Coves de Vinromà. Així que si la festa del diumenge vos pilla un poc lluny, teniu ja el dia ocupat o si voleu repetir, des d’Espai Menut vos mantindrem informats d’aquesta nova cita.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Una llengua per reivindicar i fer festa

  1. Pingback: Espai Menut | Una Festa per la Llengua reivindicativa i lúdica a parts iguals

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!