Cuina per a compartir i repetir

Cuina divertida, saludable i compartida per a pares i fills va ser la proposta del curs “Come vitaminas, come colores” organitzat el passat diumenge per Cuineo Aula Gastronòmica, del Grup Intur, que va contar amb la col·laboració d’Espai Menut. Després de més de tres intenses hores de cuina i jocs amb els quals aprendre a menjar de forma saludable, els xiquets i xiquetes eixien carregats amb la pizza que havien pastat i cuinat, rosquilletes de totes les formes imaginables, deliciosos bombons de fruita i moltes ganes de repetir. Potser no tots van arribar a provar totes les fruites i verdures que van anar passant per la taula de treball del curs, però per descomptat van conèixer una forma divertida i diferent d’aproximar-se a elles.

Tot en un marc fantàstic com és la Terrassa del Cafè Auditori de Castelló que, per un matí, es va convertir en un jardí molt particular amb arbres dels quals creixien pebreres de tots els colors, albergínies, taronges, bròcolis,… El temps, primer un tant nuvolós i després assolellat, també va acompanyar a un equip de treball dirigit pel cap de cuina del Restaurant Cafè Auditori, Juanma Pomar, i bolcat en que tot estiguera a punt. Només arribar Cristina Soria, directora de l’Auditori, i María Pacual, del Departament Comercial, van proveir als xiquets de tot el necessari per a posar-se mans a la massa: barret de cuiner, davantal i dossier de receptes i, per als papàs i mamàs, barrets d’ajudants.

Després de presentar-se l’equip de treball i els menuts xefs, toca començar a cuinar, però abans cal assegurar-se que les mans estan ben rentades. I vam començar per les postres, els menuts insereixen els furgadents en els trossos de fruita ja preparats i després, el més divertit, a arrebossar en la xocolata fosa les pomes, cireres, maduixes, pinya i alguns fins a les mans i els cabells. És l’hora de provar coses noves: suc de meló d’Alger, suc de meló de tot l’any i batut de iogurt de maduixa. Per a alguns cada nou sabor està encara més bo que l’anterior, per a uns altres el suc de meló d’Alger fa olor a estiu i a sorra.

Duem ja més d’una hora que ha passat volant, i arriba el moment de pastar rosquilletes. Ací els xiquets són els reis de la imaginació: inicials, cors, ensaïmades, caragols, llaços, trenes, papallones,… van ocupant les safates que poc després aniran al forn. Però no tot va a ser cuinar, va d’allò més bé una estona per a jugar. A l’entrada han repartit a cada xiquet una fitxa amb un aliment retallat i ha arribat l’hora de col·locar-lo en el lloc que li correspon de la piràmide nutricional. Jugant, jugant van aprenent conceptes saludables: l’aigua és molt important i cal prendre moltes vegades al dia, en l’altre extrem els refrescs, pocs i només molt de tant en tant.

I volta a la taula de treball per a cuinar, aquesta vegada per a pastar cervesa, oli i farina, la massa de les pizzes sobre la qual després aniran col·locant el tomàquet, el formatge i les verdures (xampinyons, carbassó, bròcoli…), que només alguns dels més menuts es resisteixen a posar. Mentre tot s’acaba de fornejar, de nou a jugar, aquesta vegada toca pintar en els murals ja preparats les fruites i verdures dels respectius colors i llegir les propietats de cadascuna d’elles. Així, menuts i majors aprenem que les roges i les blanques són bones per al cor, les morades per al cor i el cervell, les verds per a ossos i dents i les taronges per a la pell i la vista.

Ja quasi duem tres hores i el matí està arribant a la seua fi. Una manualitat més, fent un divertit fermall de meló d’Alger amb goma Eva de colors, i ja ixen les coses preparades del forn i la nevera: pizzes, rosquilletas i bombons de fruita es reparteixen entre els menuts cuiners que no poden esperar per a començar a degustar-les. I el que sobra, guardat en improvisats contenidors (plats, gots i fins i tot els barrets de cuina), se l’emporten perquè ho proven a casa. S’acaba així un matí de diumenge per a repetir i és que els cursos, com la cuina, quan estan fets amb estima es nota en el resultat.

Si vols veure més fotos ací pots visitar la fotogaleria de Cuineo i a aquest enllaç la seua pàgina de Facebook.


Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!