Un juliol per no parar a l’Ermita de Vila-real

Un any més, l’Estiu a l’Ermita de Vila-real arriba carregat de propostes per a gaudir d’activitats per a grans i menuts en el fantàstic entorn de l’ermitori de la Mare de Déu de Gràcia. Cinema d’estiu, tallers de cuina, tot un dia d’activitats en anglès o jocs tradicionals són algunes de les propostes organitzades per l’Ajuntament per a gaudir d’un 
refrescant mes de juliol. I si a pesar del complet programa, com ja sabem que en algun moment els nanos es cansen, sempre teniu l’opció de distraure-us amb les nombroses possibilitats de l’entorn: veure els peixets de la font, baixar fins al riu Millars per a fer un passeig, gaudir de les zones de jocs,…   I per a l’agost ja us avancem que hi haurà molt més Estiu a l’Ermita.

Taller de cuina sorpresa, dijous 5 de juliol (18.00)

L’estiuenc taller de cuina de l’Associació Gastronòmica, amb la col·laboració de la regidoria de Turisme, preveu reunir a més de mil persones, entre adults i xiquets, amb el repte de preparar més de 150 metres de saborós ‘bocata’. Per a aquest fi, ja estan enllestides 200 barres de pa d’un metre de longitud, 3.000 rodanxes de formatge, 2.500 de xoriço, altres tantes de mortadel·la, sis quilos de crema de cacau o dues caixes de tomàquets, entre altres ingredients. Tot per preparar l’entrepà més gran mai cuinat al Termet. Si vos animeu a participar en aquest repte, tingueu en compte que des de l’organització anuncien sorpreses i recomanen que els més menuts vagen equipats amb vestit de bany i sabatilles de plàstic. Cuina, entrepans gegants, sorpresa, aigua,… una proposta més que interessant per arrancar l’Estiu a l’Ermita.

Cinema d’Estiu, dijous 5,12, 19 i 26 i divendres 13 (22.30)

http://youtu.be/OIkvcTfT3Y0

La programació per a les nits del dijous ens proposa pel·lícules pensades per a tota la família,  encara que algunes són per a majors de 7 anys. És el cas de Super 8, amb la que començarà el cicle el dijous 5. La pel·lícula produïda per Steven Spielberg ha estat triada en una votació a Facebook. El dijous 12 arribarà El gat amb botes, una proposta de dibuixos animats en valencià on el felí s’uneix a Kitty Urpes Suaus i a Humpty Dumpty per a robar la famosa oca dels ous d’or. El divendres 13, encara que no siga nit de Cinema d’Estiu, hi haurà pel·lícula, amb una proposta de Cinema en Anglès. Es tracta de Big Fish, un conte sorprenent on realitat i ficció es confonen en un univers que només el director  Tim Burton podia imaginar.

Els Piratas del Caribe: En mareas misteriosas arribaran el 19 de juny. Tingueu en compte que encara que és una peli de Disney no està recomanada per a menors de 7 anys. En aquesta entrega Jack Sparrow torna a trobar-se amb una dona a la qual havia conegut anys enrere i no està segur si el que ocorre ara entre ells és amor… o si ella és una despietada impostora que l’està utilitzant per a trobar la famosa Font de la Joventut. Les sessions de cinema es tancaran amb una de detectius. El dijous 26 arribarà a la pantalla instal·lada baix de l’escalinata de l’Ermita Sherlock Holmes 2, també per a majors de 7 anys, on el famós detectiu haurà de fer front a una nova ment mestra del crim que camina solta, el professor  James Moriarty.

Si aneu, podeu endur-vos cadires plegables per estar més còmodes o  assentar-vos a l’escalinata. Tingueu a més en compte que a les 22.00 es projecta un curtmetratge.

Festa infantil, diumenge 8 (18.00)

Si els xiquets i xiquetes ja ho passen habitualment bé als jocs infantils de l’Ermita, aquest diumenge de vesprada podran gaudir molt més amb jocs d’aigua, tallers, unflables, contacontes i molt més. Tot organitzar per Sporttime i Rosabel Canós. Els qui vulguen gaudir de ple de les activitats proposades per Sporttime que es duguen traje de bany perquè ho van a necessitar. I cap a les 19.00 el contacontes de Contaclown (Rosabel Canós) titulat: Contes som: contes per somniar i per somriure.

Matx d’improvisació, dimecres 11 (19.00)

Encara que no siga una activitat específicament per a xiquets, pot ser un joc-espectacle interessant per a tota la família. Es tracta de que dos equips de jugadors creen situacions teatrals amb un temps mínim de preparació a partir d’unes consignes marcades per l’àrbitre i desconegudes pels jugadors fins que són llegides en públic. En acabar cada improvisació, el públic vota per aquell equip que haja donat millor espectacle. Sens dubte, una forma diferent de passar a la fresca una vesprada de dimarts.

Dia en Anglès, divendres 13

L’Estiu a l’Ermita proposa com novetat un dia completíssim d’activitats en anglès a càrrec de professorat natiu o bilingüe de Clap Languages. La jornada començarà de 10.30 a 11.30 amb Nendo Dango, una excursió per a xiquets de 3 a 5 anys on, al compàs de cançons en anglès i jocs, recorreran l’ermita a la recerca de llavors. L’activitat de les 11.30 a 12.30, Little Drifters, està pensada per a xiquets i xiquetes entre 6 i 11 anys i consistirà a crear embarcacions utilitzant exclusivament elements de la naturalesa, arreplegats també de l’entorn, i aconseguir que suren durant un temps determinat.

I per la vesprada, jocs cooperatius i d’aigua. Es tracta de jocs no competitius on els menuts aprendran a cooperar amb la resta de membres del seu equip per a poder superar diferents proves, tot en anglès. Hi haurà dos sessions, una de 18.00 a 19.00 per als més menuts, de 3 a 5 anys, i un altra de 19.00 a 20.00 per als de 6 a 11 anys. I per arrodonir el dia d’immersió lingüística, com explicàvem en l’apartat de cinema, per la nit es podrà veure Big Fish en anglès.

I Olimpiada de Jocs Tradicionals, divendres 27 (17.30)

Xiquets i xiquetes, pares, mares, avis i àvies podran gaudir en aquest concurs lúdic i esportiu jugant a diferents jocs tradicionals típics de la infància amb premis als classificats i molta diversió en família. Els encarregats de l’organització en aquesta ocasió seran Animatemps, amb la col·laboració de la regidoria de Turisme. Si encara queden forces per a quedar-se per la nit, a les 22.30 començarà l’espectacle Improdans de la companyia A tempo dansa, un espectacle improvisat de quatre ballarines i una DJ on tot i tots formen part de xou. Encara que no estiga específicament dirigit als menuts, pot ser una opció interessant per apropar-los a la dansa.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!