Festival de titelles, cinema familiar i espectacle de llum i so a la Torre del Rei, pla rodó en Orpesa

La Torre del Rei d’Orpesa compleix 600 anys. I com 600 anys no es compleixen tots els dies cal celebrar-ho com toca. Un espectacle de llum i so per a tots els públics per felicitar un dels monuments més emblemàtics de la localitat. Sis passes de 20 minuts cadascun durada el divendres, 29 de març, i el dissabte 30 a les 20.30, a les 21.30 ia les 22.30. Sis oportunitats de veure la Torre del Rei com no s’ha vist abans. Però la programació familiar d’Orpesa també compta amb cinema familiar i un altre plat fort: l’Aperitíteres, amb funcions des del dijous al dilluns 1 d’abril. 

Llum, imatges i so mostraran el pas del temps i l’evolució fins als nostres dies de Orpesa, així com la construcció i la funció de la Torre del Rei. Aquestes centenàries pedres comptaran la seua història i la de la vila que les va veure alçar-se sobre el seu sòl, per convertir-se en una icona del municipi, testimoni mut de la seva història. I per gaudir en família.

Hui monument històric, en el seu moment fortalesa per defensar Orpesa dels atacs dels pirates. Situada sobre la punta més exint del cap d’Orpesa, la Torre del Rei és una icona de la ciutat. D’estil renaixentista, és un gran monument de caràcter defensiu i una de les més singulars edificacions militars valencianes que ha arribat als nostres dies en perfecte estat de conservació. La seva estètica presenta un estil únic entre l’arquitectura militar del segle XVI i inconfusible per la seva planta quadrada i els seus garitones esquinados a la part alta.

Una excusa per acostar-se fins Orpesa. I si el temps acompanya, abans es pot gaudir de la platja de la Concha i del seu passeig marítim. I per als menuts, res com aturar a la zona infantil a peu de platja: tobogans, balancins (un amb forma de vaixell), xarxes per grimpar i altres estructures per adaptar la visita als minis.

I si voleu arrodonir el dia, teatre al matí i cinema familiar a la vesprada (a les 20.00). El Festival de Titelles Aperitíteres 2013, que presentarà funcions els dies 28, 29, 30 i 31 de març, així com l’1 d’abril a l’Espai Cultural (calle Benicarló) cada dia a les 12.00 hores. I amb entrada gratuïta (fins a completar aforament).

PROGRAMACIÓ APERITÍTERES 2013

Dijous 28 març
Companyia: Hilando Títeres
Espectacle: Juan Feroz & Lobo López
Sinopsi: Algú pot creure que aquests dos llops són astuts i astuts? Mireu-los bé a la cara! Però si semblen dos xaiets! El que passa és que ningú escolta la seua història. La veritable història volem dir… No aquests xiuxiuejos sobre porcs i cases volant, nenes amb caperutxes vermelles… el cas és que sense voler, aquest parell de llops s’han vist embolicats en un gran embolic Tindrà alguna cosa a dir l’àvia?

Divendres 29 de març
Companyia: Hilando Títeres
Espectacle: El zapatero y los duendes
Sinopsi: basat en la mitologia cèltica, aquest espectacle ens revela la màgia que envolta els follets Sabaters o leprechauns, personatges inquiets que agraden d’ajudar als sabaters sense ser descoberts.

Dissabte 30 març
Companyia: Teatre Plegable
Espectacle: La fábrica de los juguetes defectuosos
Sinopsi: versió lliure del conte d’Andersen El soldadet de plom. Des de la prestatgeria de l’habitació de Marcel·lí, situada al primer pis, de la segona casa blanca, del carrer principal del poble, es pot veure el camí que porta fins a la fàbrica de Joguines. Allà és on comença la història d’una joguina amb una sola cama i capcot, que pensava que necessitava tenir dues cames per poder recórrer el món. Un viatge inesperat per descobrir que mai li faltaria allò que tant desitjava.

Diumenge 31 de març
Companyia: Mixa-Vila
Espectacle: Ricitos de oro
Sinopsi: popular conte d’una xiqueta que s’endinsa al bosc i troba una singular casa que pertany a tres óssos. Una aventura que acaba… molt bé.

Dilluns 1 d’abril
Companyia: Okarino Trapisonda
Espectacle: Pinotxo corazón de madera
Sinopsi: l’extraordinària història d’un ninot que es fa xiquet, un titella que trenca els fils que li lliguen per ser una persona. El seu cor de fusta ha de transformar-se en un de carn. Un gran nombre de titelles de diverses tècniques i mides i un gran treball d’adaptació respectant el conegut relat de Collodi, subratllant la tendresa i l’absurd humor de Pinotxo.

I qui prefereixe oci en pantalla gran, s’han programat sessions de cinema familiar també a l’Espai Cultural els dies 28, 29, 30 i 31 de març i l’1 d’abril, cada dia a les 20.00 hores amb pel·lícules per a tots els públics com John Carter, Rango, The Artist, La invención de Hugo o El Gato con botas.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Festival de titelles, cinema familiar i espectacle de llum i so a la Torre del Rei, pla rodó en Orpesa

  1. Pingback: Espai Menut | Música, cuentacuentos, talleres, inflables,… la programación infantil no para en Pascua

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!