Atenció al Desenvolupament Infantil: un espai carregat d’activitats per als menuts de 0 a 3 anys

Encara no coneixeu el grup d’Atenció al Desenvolupament Infantil de 0 a 3 anys de Borriana (ADI)? Doncs val la pena, i molt. És un servei municipal (ubicat al carrer Pablo Ruiz Picasso, 6 Baixos) que promou la cultura d’una interacció familiar beneficiosa per als xiquets i xiquetes des d’edats primerenques, que contribuïsca a augmentar la qualitat de vida de pares i fills i a prevenir possibles dificultats. I ho fa a través d’un servei d’assessorament i d’un ampli programa d’activitats: xerrades, contes, tallers per a nadons, jocs, tallers d’art per a la infància, d’estimulació… Ací teniu la programació per aquest segon trimestre de l’any (abril-juny).

Xerrades per a pares i mares

A futurs pares i mares: xerrades periòdiques que se celebren cada dos mesos en els centres de salut de Borriana dirigides a futurs pares i mares a càrrec d’Ana Vicent i Lina Puig.
A pares recents: cada dos mesos tindran lloc al centre de salut de Borriana xerrades adreçades a pares i mares recents. Aquesta activitat, de nova instauració, s’impartirà per primera vegada el dia 9 d’abril al centre de salut de Novenes de Calatrava i, de nou de la mà de Lina Puig i Ana Vicent.

Taller per a bebés: Aprenem jugant

El taller de nadons és una iniciativa de caràcter preventiu, basada en la interacció, que sorgeix amb la finalitat de proporcionar recursos lúdics i suport psicopedagògic a pares i mares. En aquest taller, dirigit a bebés i als seus pares, s’intercalaran sessions informatives sobre temes relacionats amb el desenvolupament del nadó i els aprenentatges primerencs amb sessions més obertes en les que els participants podran expressar les seves necessitats, parlar en grup, compartir experiències i resoldre situacions relacionades amb la criança.

També gaudiran de sessions de joc en què aprendran recursos que els ajudaran a comunicar-se, gaudir i interactuar millor amb els seus nadons. És una activitat de durada trimestral dirigida a bebès d’entre 5 i 8 mesos. Cada nen ha d’anar acompanyat per un o dos adults durant tot el taller

La tercera edició d’aquest taller es divideix en cinc sessions: 10 i 24 d’abril, 15 i 29 de maig i 12 de juny. L’horari és de 10.30 ha 11.15 i s’imparteix al Centre Cultural La Mercè

El racó dels menuts: contes a través dels sentits

Activitat adreçada a xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys i les seues famílies, dins de la programació de la Fira del Llibre. Aquestes sessions tindran lloc els dies 25 i 26 d’abril 17.30 a 19.00. És una activitat de caràcter obert que està organitzada per la Biblioteca i l’ADI i que se celebrarà al Centre Cultural la Mercè (sala d’usos múltiples 108).

Taller de moviment i comunicació

Dirigit a menuts de 18 mesos a 3 anys (abans de l’escolarització), aquest taller té com a finalitat augmentar els recursos parentals i ajudar a generar entorns favorables per al desenvolupament socioafectiu. Dates: des del 26 d’abril fins al 31 de maig (5 sessions, totes en divendres) al Centre Cultural La Mercè (sala d’usos múltiples 108). Nombre limitat de places. Cal inscripció prèvia.

Arts en la infància

Arts en la infància és una iniciativa conjunta del Jardí Artístic (CM de les Arts) i l’ADI. Amb aquesta activitat s’intenta sensibilitzar a la infància i els adults del seu entorn de la importància de l’art en la infància. Els nens i nenes podran experimentar les arts plàstiques, conèixer i escoltar els sons de diferents instruments musicals i gaudir amb la dansa i l’expressió corporal. Data per determinar. Cal fer inscripció prèvia. Nombre limitat de places.

Taller de comunicació oral en la primera infància

Valentí Piñot participarà en les nostres activitats dirigint un taller de recursos per interactuar amb infants de 0 a 3 anys, amb el qual es pretén reconéixer la importància de les experiències sensorials i motores en el creixement afectiu i en la imatge que perceben els nens del món que els envolta, com potenciar-les i utilitzar-les per afavorir un creixement harmònic de 0 a 3 anys. Cal fer inscripció prèvia. Nombre limitat de places. És, en definitiva, un taller on es potencia la comunicació oral i gestual entre mares / pares i els seus menuts en la primera infància. Data: 11 de maig de 10.30 a 11.30 al Centre Cultural La Mercè.

A més de la programació, el Servei Municipal d’Atenció al Desenvolupament Infantil atén mitjançant cita prèvia: atenció a famílies de nenes i nens petits, avaluació i seguiment del desenvolupament infantil, valoració diagnòstica, orientació psicopedagògica, organització d’activitats preventiu-educatives de caràcter comunitari. Per més informació i per inscriure’s, cal trucar als telèfons de l’ADI de 9.00 a 14.00: 964 033 208 / 630 717 097.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!