Contes amb molt per contar en el primer festival de narració oral de Vila-real

Històries comptades. I també cantades. Contes per somiar i per riure. Contes a la guitarra. Relats d’ahir i de hui. Però tots, contes que compten. Vila-real estrena aquest divendres i dissabte, 26 i 27 d’abril, el seu primer festival de narració oral Pren la paraula! que reunirà quatre grans contacontes: Salva el Mussenacitu, Rosabel Canós, Valentí Piñot i Felip Kervarec. Una proposta de Món d’Animació i l’Ajuntament de Vila-real perquè el públic familiar prenga les paraules. La plaça Major vos espera. I en cas de pluja, tot apunta que els espectacles es traslladaran a la Casa dels Mundina (c/Major Sant Jaume, 37)

Felip Kervarec / Món d'Animació

El festival arranca divendres a les 19.00 amb l’actuació de Salva el Mussenacitu,músic sender naturo cicle turista conte canta contes, amb el seu espectacle Contes, sons, danses i cançons. Un narrador nat que enganxa amb les seves històries, amb la força de la paraula, amb objectes quotidians… Poc més que una guitarra i la seua veu necessita aquest conte canta contes a Contes, sons, danses i cançons per ficar a grans i menuts a la butxaca.

Recollirà el testimoni ni més ni menys que Rosabel Canós, Contaclown, ja el dissabte, 27 d’abril, a les 17.00 amb Contes som, contes per somiar i per somriure. Una proposta narrativa basada en contes europeus contemporanis, divertits i sorprenents que dibuixen un somriure a la boca. Un espectacle interactiu i participatiu per a públic familiar d’aproximadament una hora de durada. Un repertori de literatura contemporània que transmet valors com la coeducació, la solidaritat o l’empatia. Una Rosabel que fa doblet a Vila-real ia les 19.00 amb Papirocontes dins del cicle Assaltabarris.

I no es vagen perquè Pren la paraula! té corda per estona. A les 18.15 Valentí Piñot es puja a l’escenari de la plaça Major acompanyat de la seua guitarra, de la qual no se separa des que una vegada es va creuar amb un conte que estava molt avorrit. Li va agradar tant acompanyar les paraules de la música que va fer un salt molt gran, va fer una pirueta esplèndida i fins i tot un joc de mans. I el conte i la música es van quedar enganxats. En aquest cas, amb la seua obra Conte Cantat, conte explicat.

Poc més d’una hora després, a les 19.15, i sense moure del lloc, el narrador Felip Kervarec baixarà el teló d’aquest primer certamen de contacontes de la ciutat de Vila-real. El seu Contes del poble, dóna vida a històries de diversos autors, amb contes de procedència literària, de la tradició oral i/o propis.

Gairebé una hora d’espectacle, minut amunt minut avall, en què la narració oral és la base del contacontes, sense posada en escena i amb pocs materials i objectes. Amb un repertori que varia d’una funció a una altra, que posa paraules a moltes de les coses que els pobles tenen per explicar, anècdotes antigues i històries mítiques, tenebrosos relats i successos recents. S’expliquen als xiquets o es compten entre adults al bar o a la fresca. Una proposta per a gent curiosa.

Què? Bona pinta la programació d’aquest festival de narració oral, no? Vos apunteu al Pren la paraula!?

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!