Propostes per a (quasi) tots els dies de la setmana en l’Estiu a l’ermita de Vila-real

Un estiu més el paratge del Termet de Vila-real ofereix fantàstiques opcions per a passar les vesprades, i també algunes nits, de juliol i agost. En Espai Menut vos hem seleccionat les activitats més interessants de l’Estiu a l’Ermita per a gaudir en família, totes elles gratuïtes. Hi ha activitats ja consolidades, com el Cine d’Estiu dels dijous o la preparació de l’entrepà gegant; i també noves apostes com les activitats d’oci en anglès preparades per Clap o els jocs amb patins plantejats pel Club Patí el Madrigal. A més la distància no serà excusa per als veïns de Vila-real ja que un autobús gratuit circular funcionarà de 17.00 a 24.00 al juliol i de 10.00 a 24.00 a l’agost. En aquesta primera entrega vos informem de les activitats de juliol i en una segona farem un repàs a les d’agost, inclosa la Festa del Fanalet. Ens veiem aquest Estiu a l’Ermita!

Tallers infantils, dimarts 9, 16, 23 i 30 (18.00)

Enguany els dimarts a la vesprada serà el dia de les manualitats, amb una proposta diferent cada dia perquè els xiquets aprenguen coses noves i es porten a casa tot tipus d’objectes més o menys artístics, però sempre amb un segell únic. El primer taller, el dimarts 9, serà de ceràmica. A pesar que el Carnestoltes encara queda lluny, en el següent taller, el 16, els xicotets podran aprendre a fer mascares. El dimarts 23 el taller serà de pintar samarretes i les propostes de juliol es tancaran el dia 30 amb un taller de confecció de potatos. A l’agost els tallers continuaran amb confecció de malabars i, de nou, ceràmica i pintura de samarretes.

Patinatge, dimecres 10 i 24 (18.00)

Si vos agrada el patinatge, els dimecres alterns d’aquest estiu tindreu una oportunitat de gaudir d’una forma diferent amb les activitats organitzades pel Club Patí El Madrigal. El dimecres 10 començaran les activitats amb un Joc de l’Oca, però sobre patins, i el dia 24 el joc passarà per la recerca del pirata. Això sí, els patins cal portar-se’ls de casa.

 

Matx d’improvisació, dimecres 17 i 31 (19.00)

Encara que no siga una activitat específicament per a xiquets, pot ser un joc-espectacle interessant per a tota la família. Es tracta que dos equips de jugadors creen situacions teatrals amb un temps mínim de preparació a partir d’unes consignes marcades per l’àrbitre i desconegudes per als jugadors fins que són llegides en públic. En acabar cada improvisació, el públic vota per aquell equip que haja donat millor espectacle. Sens dubte, una forma diferent de passar a la fresca una vesprada de dimecres.

Cine d’Estiu, dijous 25 (22.30)

A l’espera que el públic decidisca a través de Facebook amb els seus vots la pel·lícula que obrirà el Cine d’Estiu el dia 11 de juliol (de la que vos informarem través de les nostres xarxes socials), l’única pel·lícula apta per a tota la família d’aquest mes de juliol serà Rompe Ralph, un dels grans èxits de la cartellera infantil d’enguany. Les aventures d’aquest personatge cansat de ser el roín del videojoc es projectaran el dijous 25. Si aneu, podeu emportar-vos cadires plegables per a estar més còmodes o assentar-vos en l’escalinata. Per al mes d’agost ja vos avancem que la pel·lícula d’animació per a tota la família serà Hotel Transsilvania.

Visites del futur, tots els dijous (19.00 a 20.30)

Per al visitant del Museu Etnològic de Vila-real, el recorregut per les diferents sales és un viatge al futur, però per als seus habitants són visites del futur. Tots els dijous de juliol i agost la casa tornarà a estar habitat pels personatges a qui donen vida els membres de la companyia teatral Visitants, encarregats de realitzar una entretinguda visita guiada teatralitzada. Una forma diferent i amena perquè els xicotets s’acosten a la història de Vila-real, a la seua antiga indumentària, als apers del camp, a les maquinàries de fusters i sastres, a les cases antigues amb els seus joguets, cuines i dormitoris,… I si aqueix dia no vos ve bé, el Museu Etnològic també es pot visitar de dimarts a dissabte, de 18.30 a 21.00 i els diumenges de 11.00 a 13.30.

DiscovertheSecrets of Nature, divendres12 i 26 (18.00 de 3 a 5 anys i 19.00 de 6 a 11)

Jocs, senderisme interpretatiu, tallers de reciclatge, jocs d’aigua,… a que sona bé?. I si a més tot açò és en anglés, amb professors natius o bilingües, a que als pares i mares ens sona encara millor? Perquè aquesta és la proposta de Clap! per als divendres 12 i 26 de juliol. Practicar l’anglès de la manera més divertida, que és també la més efectiva, i, a més, descobrir les meravelles de l’entorn del Termet i aprendre a cuidar l’entorn.  I per a agost, una altra de nova proposta de Clap!. Podeu trobar informació més ampliada d’aquestes activitats en aquest altre reportatge que vos hem preparat des d’Espai Menut.

Festa de l’entrepà gegant, dijous 25 (18.30)

Batre el seu propi rècord d’entrepà gegant. Aquesta és la proposta de l’Associació Grastronómica de Vila-real que per a aquest estiu es planteja fer un entrepà encara major que el de l’estiu passat, en concret, de deu metres més, fins a aconseguir els 160 metres de saborós bocata, un superentrepà que no deixa indiferent als més peques. I per a preparar-ho,  a més de molts quilos de mescla, fa falta la col·laboració de molts participants. Una festa entorn de la menjar que reuneix cada estiu a centenars de persones. I per a rematar la festa, que millor que la ja tradicional guerra d’aigua. Així que veniu amb roba adequada per al combat!

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!