La programació infantil més multidisciplinària a la Sala Zona 3: arts escèniques, arts plàstiques, ioga i música

La Sala Zona 3, dels pocs per no dir l’únic espai artístic privat amb programació estable per a públic infantil i familiar a Castelló ciutat, imparteix cursos a partir d’octubre amb molt, molt bona pinta. Renova la seua aposta per l’estimulació musical a primerenca edat amb el curs Baby Do-Re-Mi, incorpora dos cursos de ioga, un per a mares i nadons i un altre per a embarassades, i ofereix per primera vegada un programa multidisciplinari molt suggerent que combina arts escèniques, arts plàstiques i altres activitats per potenciar la creativitat i el creixement personal.

Comencem per aquesta darrera proposta. Donant-li una ullada als continguts del curs multidisciplinari infantil es nota que és una aposta decidida per que xiquets i xiquetes “proven una mica de tot i decideixen què és el que els agrada. La infància és, precisament, el moment de provar-ho tot” , ens explica Maya Jankovic, codirectora de la Sala Zona 3. Teatre (interpretació, maquillatge, escenografia, vestuari), música (introducció a la guitarra), arts (dibuix, pintura, escultura), dansa, tecnologia divertida, pilates, creativitat i habilitats cognitives. Un ventall de disciplines d’allò més variades perquè els més menuts experimenten, proven i potencien l’aprenentatge.

“És un curs nou per la varietat d’activitats que es desenvolupen, que realment permet als més menuts conèixer diverses disciplines i trobar, a través de l’experimentació, què és el que de veritat els agrada”, afegeix Maya. I a més amb beneficis per a la psicomotricitat, l’autoestima i la confiança en un mateix. El curs multidisciplinari s’imparteix tots els dijous de 17.45 a 18.45 ( xiquets/es de 5 a 8 anys ) i de 18.45 a 19.45 ( de 9 a 11 anys ).

Els tallers d’estimulació musical a través del ritme , el moviment corporal i els sentits tornen a colar-se en la programació de cursos de la Sala Zona 3. I com l’any passat de la mà de la psicòloga i música Aída Fernández, qui també ofereix este servei al seu despatx de l’avinguda del Rei en Jaume. El taller Baby Do Re Mi està pensat per a nadons i xiquets des dels 3 mesos fins als 6 anys acompanyats dels seus pares.

A la sessions, els pares comparteixen amb els fills i filles diferents activitats i jocs musicals on explora i investiga, es desenvolupen habilitats motores i cognitives, s’adquireix capacitat d’atenció i escolta , es desenvolupa i fomenta la relació i comunicació social i familiar, es desperta la imaginació, la curiositat i la creativitat dels més menuts. El taller d’estimulació musical s’imparteix els dimecres i hi ha tres sessions diferents en funció de l’edat: 16.30 (3 a 12 mesos), 17.30 (12 a 24 mesos) i 18.30 (2 a 4 años).

Una altra de les propostes per a aquest curs 2013-14 arriba en ‘postura’ de ioga amb dos tallers: ioga per a mares i nadons i ioga per a embarassades, ambdós impartits per Isabel Blasco de Fami ioguis. El curs de ioga per a mares i nadons és un espai que ofereix l’experiència d’una pràctica compartida de ioga ( mare – nadó) per sentir i gaudir dels efectes de la respiració i el moviment de dos. Atenció, senzillesa i respecte són les bases de la línia d’ensenyament en aquestes classes les quals ajuden a descobrir nous ritmes i mirades. Disponible tots els dimecres d’11.00 a 12.00 .

El de ioga per a embarassades , tots els dimarts de 10.30 a 11.45, és un ioga que ajuda a la dona a alliberar tensions acumulades en les articulacions i músculs i incrementa la seua energia i vitalitat. A poc a poc les dones aprenen a relaxar-se i respirar establint un vincle conscient amb el nadó. Els exercicis van variant segons la dona es trobe en el primer, segon o tercer trimestre. L’experiència, conten, els diu que “el ioga acompanya embarassos, parts i criances felices, conscients i plaenteres” .

Fins ací l’oferta de cursos per a públic infantil. A més , la Sala Zona 3 també compta amb una programació estable d’espectacles tots els dissabtes (a partir d’aquest any passen a horari matinal a les 11.30 ) que vos anirem explicant en altres articles .

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!