Bebès a l’aigua!

No m’agrada parlar en primera persona, però per una vegada faré una excepció. Quan vaig veure que la meua filla de només nou mesos era capaços de donar-se la volta dins de l’aigua i surar d’esquenetes a penes tres setmanes després d’haver començat a anar a la piscina em vaig quedar esbalaïda. Vaja, que em queia la bava. Compartir aqueix temps en l’aigua amb el teu bebé és una experiència molt intensa, que també té els seus entrebancs (instal·lacions saturades, temps invertit, etc.).

Que aprenguera a nadar era un run-run que tenia en el cap però no era el meu objectiu prioritari. Volia compartir temps amb la meua filla i a aqueixa edat, la veritat, tampoc hi ha una oferta excessiva o almenys jo no la vaig trobar. Ara, tres anys després, continua anant a la piscina, se sent com a peix en l’aigua i se’l passa pipa. Evidentment hi ha hagut moments durs, ha plorat, hem passat calor a la piscina, molta, i de vegades el vestuari semblava masificat.Però paga la pena.

L’oferta d’escoles de natació per a bebés és àmplia i variada. Tens un muntó de piscines on triar si vols donar-te el primer capbussó amb el teu bebé. Els que es dediquen professionalment a aquesta activitat destaquen “el potencial d’utilitzar l’aigua com a instrument educatiu integral per a ajudar els bebés a anar adquirint rutines. Molts pares arriben amb interés que els seus fills aprenguen a nadar com més prompte millor per a evitar ofegaments, però el realment important són els beneficis quant a motricitat, autoestima, creixement maduratiu…”, explica Paco Campos, de Nados.

Ací et proposem un llistat de piscines amb oferta per a bebés agrupat per localitats amb alguna informació bàsica i els telèfons de contacte per si t’animes i vols saber més  coses. Tingueu en compte que és una informació elaborada en un moment determinat per la qual cosa les dades poden variar, però vos servirà per fer-vos una idea.

A Castelló,

Aigua Escola. Natació per a bebés des de 4 mesos. Et pots apuntar en qualsevol moment de l’any en funció de la disponibilitat de places. Els bebés entren acompanyats per un adult. Telèfon de contacte: 926 255 414. Avinguda Benicàssim, 18.

HdosO: des dels 4 als 36 mesos. Pots inscriure’t en qualsevol moment de l’any en funció de les places disponibles. Horaris de dilluns a dissabtes amb possibilitat d’anar tres dies, dos dies o només un. Els bebés entren acompanyats per un adult en grups de vuit persones màxim. Contacte: 964 253 030. C/Riu Ebre, 29.

Nados: des dels 6 mesos fins als 36. Inclouen una fase d’iniciació-adaptació i una altra de perfeccionament en què els bebés estan acompanyats pels pares i després ja passen a anar sols (entorn dels 23-25 mesos d’edat). Es pot apuntar en qualsevol moment de l’any, però s’entra en grups aproximadament al setembre, Nadal, febrer-març i primavera. Contacte: 964 244 169. C/del Treball, 4.

Natura: des dels 18 mesos als tres anys. Els horaris disponibles són dissabtes al matí o dilluns a la vesprada. Tres monitors per bebé. No entren acompanyats per adults. La matriculació està oberta en qualsevol moment de l’any. Més informació en: 964 236 305. C/Lagasca, 18

Piscina Castalia: oferta cursos a partir dels dos anys. Dos xiquets per monitor. El temps màxim de permanència en l’aigua és de 20 minuts. Per a més informació cridar a: 964 256 086. Avinguda Benicàssim, s/n.

Piscina Emilio Fabregat: imparteix cursos a partir dels dos anys. Dos xiquets per monitor. Màxim 20 minuts.  A l’agost Roman oberta i es tanca de l’1 al 20 de setembre. Més informació en: 964 287 265. Prolong. Seb. Elcano, s/n (El Grau).

Piscina La Salera: disposa de cursos a partir dels dos anys. Dos xiquets per monitor. Màxim 20 minuts de permanència en l’aigua. Telèfon: 964 240 743. Carretera Ribesalbes s/n.

Piscina Provincial: ofereix cursos trimestrals per a bebés a partir d’un any d’edat. La matrícula sol ser la primera quinzena del mes anterior que comence el trimestre. Per exemple, per al trimestre de Gener-febrer-març la inscripció s’obrirà entre l’1 i el 15 de desembre, encara que és millor cridar per a confirmar les dates. Contacte: 964 270 370. C/Rafalafena, s/n.

A Vila-real,

Aquaesport: a partir de sis mesos. Pots triar anar un dia o dos a la setmana. La permanència en l’aigua és de 30 minuts i entra un adult. Et pots inscriure en qualsevol moment de l’any en funció de la disponibilitat de places. Telèfon de contacte: 964 526 933. Av Alemanya, 14.

Piscina Municipal: activitats aquàtiques dirigides a bebés d’entre 6 i 36 mesos acompanyats d’un dels pares. Una sessió setmanal, en dilluns o en dissabte, en grups segons nivells d’edat (20 places per grup). Contacte: 964 529 356. C/Joanot Martorell,

A Borriana,

Piscina Municipal: oferta de natació per a bebés i iniciació aquàtica baby. Contacte: 964 591 400. C/Generació del 27, 1.

A Almassora,

Piscina Municipal: Dirigit a bebés de 6 a 36 mesos. Es busca la familiarització i iniciació al medi aquàtic. Hauran d’haver complit els 6 mesos abans de començar el curs o trimestre. Deuran anar acompanyats d’un dels pares. Els dos grups que s’ofereixen estan programats els dissabtes a la vesprada. Contacte: 964 550 005. Avinguda de la Generalitat, 24.

A Benicàssim,

Piscina Municipal: Bebés de 6 a 36 mesos. Ofereix grups els dimarts, dijous, divendres i dissabtes. Telèfon de contacte: 964 302 527. C/Torre Sant Vicent, 41

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Bebès a l’aigua!

  1. Pingback: Ideas para después del verano: para todos los gustos y para todas las edades | Espai Menut

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!