Benicàssim estrena ‘La llamada del mar’, una obra singular del mestre del treatre visual Philippe Genty

Benicàssim també és per a l’hivern. La programació cultural no perd força i, encara que més dosificada que en la temporada estival, ens regala algunes joies per al públic familiar com la d’aquest diumenge, 19 de gener. La companyia francesa Philippe Genty, que des de fa 30 anys recorre el planeta i el món del teatre amb l’equipatge de la simplicitat, presenta la seua obra La llamada del mar al Teatre Municipal, un espectacle per a tota la família basat en L’Odissea d’Homer. Un viatge singular, insòlit i divertit de la mà del mestre del teatre visual Philippe Genty.

FITXA DE L’ESPECTACLE

TÍTOL: La llamada del mar
DIA: diumenge 19 gener
HORA: 18.30
DURADA: 55 min. (aprox.)
COMPANYIA: Philippe Genty
INTÈRPRETS: Amador Artiga, Marzia Gambardella i Andrés Martinez Costa
ENTRADA: 3 euros

Poden agradar més o poden agradar menys, ja se sap això que per a gustos colors, però del que no hi ha dubte és de la qualitat dels espectacles que es pugen a l’escenari del Teatre Municipal de Benicàssim. La companyia d’aquest diumenge, sense anar més lluny, ha trepitjat teatres de tot el món i ha participat en festivals de prestigi internacional.

La llamada del mar naix d’un interrogant. Quina història comuna es pot fer ressò dels temes que ens habiten i ens qüestionen: les fronteres, la fugida, l’exili, la metamorfosi… i convertir-se en la seua prolongació? Després de llegides moltes novel·les, contes i llegendes, històries personals, escriptures sagrades, tot va passar per trobar al final… L’Odissea d’Homer, com un text sempre nou, immemorial i contemporani, un tresor d’imatges i històries més que una obra de referència. Aquesta història comuna ens convida a la interpretació, a l’evasió. Però també hem de fugir de la imatge que tenim, cosa que el teatre d’objectes fa possible…

Al capdavant d’un astut vaixell fet d’una pala i un pal d’escombra, navegant sobre un mar de cortina de dutxa, eixen a tota vela a reunir-se amb Ulisses i els seus companys per a una Odissea en un teatre d’objectes, tant divertida com insòlita. Una obra mestra de la literatura mundial per descobrir o redescobrir. Alguns dels espectadors que ja han gaudit de l’obra destaquen que és un “gran espectacle, amb grans actors, grans idees i molta sensibilitat. Imperdible”.

El principal talent d’aquesta companyia és unir diverses formes de l’espectacle: il·lusió , efectes especials, malabarisme, marionetes, mims i dansa creant un màgic món de sensacions. És una de les companyies més suggestives i poètiques de l’actual panorama artístic mundial , ha presentat els seus espectacles a Nova York, Hong Kong, Perth, Adelaida i recorregut tota Eurpa, Israel, Japó, Brasil i Sud-àfrica.

Guiats per aquest gran navegant de l’escena que és Philippe Genty, despleguen espelmes per unir-se a Ulisses i els seus companys en un viatge cap al desconegut.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!