Què ens diuen els nadons amb els seus gestos? Curs de signes per a comunicar-nos amb els més menuts

Encara que els nadons no desenvolupen la parla fins aproximadament els dos anys, des de ben d’hora són capaços d’expressar el que senten i volen a través de gestos, sons i mirades, i des dels 6-8 mesos ja estan preparats per signar, és a dir, comunicar-se mitjançant determinats gestos. Cincodeditos programa un nou curs de Signes per a nadons a partir d’ aquest dissabte 1 de febrer que s’impartirà a La Caixa de Música a les 11.00. El curs es prolongarà durant quatre dissabtes i està dirigit a mares i/o pares amb nadons d’entre 0 i 2 anys i a futures mares i pares. La plaça té un preu de 65 euros.

Marina, de 12 mesos, demanant més menjar.

En octubre ja van impartir un taller de Signes per Nadons per aprofitar la possibilitat de comunicar-se amb els nadons abans que comencen a parlar. La dinàmica es repetix ara: un taller en quatre sessions d’1 hora repartides en quatre dissabtes consecutius. La reserva de places per a aquestos tallers la podeu fer via correu electrònic a cincodeditos.castellon(arrova)gmail.com, per telèfon al 665.888.671 o mitjançant un missatge al Facebook de Cincodeditos.

“Ensenyem com utilitzar un vocabulari a base de signes amb els nadons en la nostra vida quotidiana. És una espècie de pont a l’aprenentatge de la parla”, explica Clara Jarabo-Aguado, instructora independent del programa Cincodeditos. No es tracta de substituir les paraules pels signes sinó precisament de reforçar les paraules amb gestos. Vos posem un exemple. Quan li preguntes a un nadó si vol menjar, a la vegada que ho pronuncies l’acompanyes amb un signe.

Clara detalla que s’explicaquen alguns dels fonaments en què es basa aquesta manera de comunicar-se amb els nadons i s’ensenyaran les tècniques per aplicar els signes a les situacions quotidianes i així de signar es converteisca en una rutina. Es treballa el vocabulari per temes i s’inclouen cançons com aplicar els signes en contes.

“Sabem que la clau d’una bona relació amb els nostres fills és a la comunicació, però tendim a pensar que només podrem comunicar-nos de manera satisfactòria quan el nadó pugui parlar… I fins llavors? Haurem de resignar-nos a intentar” endevinar “el que ens volen dir a través dels seus gestos, sons, mirades… i plors?”, es pregunta Clara.

Alguns dels avantatges d’utilitzar el mètode de signes per a nadons són, segons el programa Cincodeditos:

  • Millora la capacitat de comunicació, de manera que estimula les habilitats i estratègies necessàries per al desenvolupament de la parla
  • Fomenta el vincle amb el nadó
  • Augmenta la sociabilitat
  • Augmenta l’autoestima i la confiança
  • Redueix la frustració i les rebequeries
  • Millora la motricitat fina i el desenvolupament intel · lectual
  • És molt divertit!

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!