Quiche de Carabassa i Bacó: un plat per a sorprendre a grans i menuts

En crema, rostida o en bunyols. Així és com se sol menjar la carabassa a la Comunitat Valenciana. No obstant això, aquestes no són les úniques formes de cuinar i degustar aquest fruit de la família de les curcurbitàcias. Amb ell es poden fer gnoquis, pasta fresca, potatges i, com el cas d’aquesta recepta, Quiche de Carabassa i Bacó. Un plat sa, original i riquíssim per als xiquets. I un entrant perfecte per a una celebració familiar o amb amics.

Ingredients:
160 grams de ceba (aproximadament una ceba gran).
360 grams de carabassa (més o menys, la meitat d’una carabassa menuda).
100 grams de formatge emmental ratllat.
200 grams de bacó.
200 mil·lilitres de nata.
3 ous grans.
Massa Brisa fresca.
50 mil·lilitres de vi blanc.
1 culleradeta de curry.
1 culleradeta de julivert.
1 culleradeta de mantega.
Una mica de farina per a empolvorar sobre el motle.
Oli d’oliva, pebre negre i sal.

Si hi ha una recepta senzilla, aquesta és sens dubte la Quiche de Carabassa i Bacó. Ho és perquè requereix de molt poca elaboració i de molt poc temps. No us ho creeu? Doncs mireu: tan solament hem de precalfar el forn a 210º i, una vegada assolida aquesta temperatura, introduirem la carabassa i la rostirem. Quan espigue a punt, la traurem del forn, la deixarem refredar i, una vegada temperada, extraurem les llavors i la pell, l’esmicolarem amb ajuda d’un ganivet i reservarem.

Després, pelarem i tallarem la ceba en ciselé, és a dir, en daus d’aproximadament 1 mil·límetre de grossor, i farem el mateix amb el bacó. Posarem a calfar dues cullerades d’oli en una paella de base ampla i fregirem en ell la ceba. Quan aquesta adquirisca la teixidura desitjada, agregarem el bacó, ho daurarem i afegirem la carabassa esmicolada i el curry. Sofregirem tots els ingredients junts durant 5 minuts, abocarem el vi blanc i deixarem evaporar. Una vegada consumit l’alcohol, empolvorarem un poc de julivert sobre els ingredients i salpebrarem al gust.

Mentre la barreja de carabassa es tempera, pintarem amb mantega un motle per a coure i ho enfarinarem. Folrarem el recipient amb massa brisa i, amb ajuda d’una forquilla, farem forats menuts per a evitar que la pasta es deforme. Introduirem el motle en el forn precalfat amb anterioritat, deixarem coure 8 minuts a la mateixa temperatura i traurem del foc.

Una vegada semicuita la massa, batrem els ous en un bol, agregarem la nata, el formatge ratllat i la salsa de carabassa, bacó i ceba. Barrejarem bé tots els ingredients, abocarem el contingut del recipient damunt de la pasta brisa i courem de 30 a 40 minuts.

Passat aquest temps i després de comprovar que la quiche estiga bé feta, extraurem del forn, deixarem refredar, desmodelarem i emplatarem.

1. Precalfar el forn a 210º, introduir la carabassa en ell i rostir-la. Quan estiga llista, deixar refredar, extraure les llavors i la pell i esmicolar.

2. Pelar i tallar la ceba en daus xicotets.

3. Picar el bacó en trossos de grandària similar a la ceba.

4. Calfar dues cullerades d'oli d'oliva en una paella de base ampla i fregir la ceba. Quan estiga al punt, afegir el bacó i daurar.

5. Agregar la carabassa i el curry a la barreja anterior i sofregir tots els ingredients junts uns 5 minuts. Abocar el vi blanc i deixar evaporar. Salpebrar la barreja, empolvorar el julivert per damunt i retirar del foc.

6. Pintar un motle per a coure amb mantega, enfarinar-lo, disposar la massa brisadamunt d'ell i, amb ajuda d'una forquilla, fer forats menuts en la pasta. Introduir el recipient en el forn prèviament precalfat a 210º i deixar coure tot just 8 minuts. Reservar.

7. En un bol, batre els ous amb la nata, afegir el formatge i la salsa de carabassa i bacó. Barrejar bé i abocar damunt de la massa.

8. Coure la quiche de 30 a 40 minuts i, després de comprovar que la teixidura siga laidònia, extraure del foc, deixar refredar, desmodelar i emplatar.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!