Naix a Castelló L’Esplai, un centre de suport escolar amb un toc ‘chill out’

L'esplai Castelló 2_

“Un ambient relaxat en el qual els xiquets i xiquetes descansen i coneixen nous companys, alhora que poden fer els deures. És una mica el que et passaria a casa, en família”, d’aquesta forma defineixen María José Redó, Raquel Jiménez i Cristina Segura L’Esplai, un centre de suport escolar amb activitats, tallers i servei de menjador destinat, principalment, a estudiants de Secundària encara que també de Primària que obria les seues portes per primera vegada dijous passat 10 de setembre. Tres mares, i ara també tres empresàries, que responen de manera activa a una necessitat que “es coneix, però no es fa gens”, com elles mateixes denuncien. I, és que, L’Esplai és el primer centre a Castelló d’aquestes característiques.

Oferir un servei de menjador en el qual els xiquets mengen sa, crear un espai de descans i estudi relaxat que permeta l’aprofitament de les hores del migdia i promoure un centre d’activitats i tallers enfocat als xiquets preadolescentes, com a disseny de videojocs, lego robotics, esgrima, pals de kali i zumba en família, i classes d’anglès són els principals objectius sobre els quals es desenvolupa L’Esplai: “Ens estem adaptant al moment actual”, expliquen, “els donem un servei en el qual poden estar en un lloc en el qual desenvolupar activitats, fer deures, descansar i estar monitoritzats”.

L'esplai Castelló 1

Precisament, ací resideix la seua particularitat. L’Esplai és un espai que fins ara no es podia trobar a Castelló. No es tracta d’una acadèmia, sinó que es converteix en un lloc familiar en el qual, a més d’ocupar aqueix període de temps mort, es creen estímuls perquè siguen ells mateixos els que adquirisquen valors com el respecte, la companyia i certa autonomia a l’hora d’entendre que hi ha un temps per a menjar, descansar i fer els seus deures: “Se cercava açò: Que ells estigueren còmodes, lliures i que desconnecten del col·legi o institut i que, sense adonar-se, facen totes les activitats que han de fer”, defensen des de L’*Esplai.

On puc trobar L’Esplai?
Aquest centre de suport escolar i menjador es troba en el carrer Rafalafena, número 39 (entresòl 1 i 2). Només és necessari entrar per la porta per a poder percebre la manyaga i dedicació que se li ha posat a cada racó: Un menjador, una divertida terrassa decorada amb un cert toc chill out i un espai en el qual poder descansar, escoltar música, jugar o llegir al que se li uneixen dues aules, una en la qual poder fer els deures i una altra destinada a les classes d’anglès.

Malgrat que L’Esplai està dirigit principalment per a xiquets de Secundària, ja hi ha alguns xiquets de primària gaudint dels seus serveis: “En el cas de primària, a més, nosaltres ens encarreguem de tot; els arrepleguem del col·legi i els portem”. Tota la informació sobre el servei de menjador, suport amb els deures i zona de descans, a més de com inscriure’s en les activitats que es desenvolupen en L’Esplai, es pot trobar en la seua pàgina de Facebook, per telèfon (620 147 628) o, com elles mateixes recomanen, “la clau és acostar-se a visitar-ho”.

L'esplai Castelló 4

L'esplai Castelló 3

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Naix a Castelló L’Esplai, un centre de suport escolar amb un toc ‘chill out’

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!