La nit de Sant Joan, també en família

san juan sant joan espai menut

És la nit més màgica de l’any, aquella en la qual el foc adquireix tot el protagonisme. Són molts els rituals i llegendes que envolten a la nit de Sant Joan, una cita que acaben gaudint majors i xicotets. Fogueres a punt per a, com se sol dir, espantar els mals esperits i, sobretot, per a celebrar l’arribada del solstici d’estiu en l’hemisferi nord. Serà la nit del 23 de juny, la més curta de l’any, i és que a partir d’aquest dia els dies són més curts.

Hi ha moltes tradicions que envolten la nit de Sant Joan, com la de saltar nou vegades la foguera eixa nit o donar nou voltes al voltant del foc. També hi ha qui escriu en un paper tres desitjos i els crema en el foc o els que prefereixen acostar-se a la vora del mar i saltar les ones. Probablement el millor d’aquesta nit tan màgica siga que cada localitat ens ofereix una forma diferent per a poder celebrar-la. Amb música, espectacles pirotècnics, cercaviles, exhibicions, grans fogueres situades en les platges i/o aprofitant la programació d’algun local o quiosquet en la platja; també amb amics, en família,… Com vulgues!

Gurugu San Juan 2016_cartellPlans com els quals proposen en el Grau de Castelló, que enguany recupera la celebració de la Flama del Canigó, símbol de la unitat de la llengua. Aquesta flama, portada des de Catalunya, estarà a la disposició de la gent que vulga encendre les seues fogueres amb ella. A més, a les 23.45 s’utilitzarà aquesta tradicional flama per a encendre la foguera. En el Grau també, i de la mà de Botafocs, tindrà lloc l’espectacle Bèsties d’aigua i bèsties cremant a les 20.00 en el parc de la Panderola i voltants; a més, a aqueixa mateixa hora, de la tabalada infantil i la plantada de bestiari i de la foguera. Mentre, i abans d’encendre la foguera amb la Flama del Canigó, tindrà lloc un correfocs (a les 22.45).

Les platges del Planetari, Gurugú i Pingüins del Grau de Castelló també tindran diferents activitats. Com en la platja del Gurugú, amb l’actuació de la Muixeranga de la Plana (a les 20.30), o el cercaviles Fogueres i Diables per l’avinguda Ferrandis Salvador. Mentre, a les 00.00 tindran lloc el tradicional bany de Sant Joan i un castell de focs artificials.

Mentre, en Aclossebre celebren Sant Joan en la platja de les Fonts. Encara que la celebració començarà a les 20.00 en la plaça Vista Alegre amb una batucada, que seguirà a les 23.00 en el Port Esportiu. Posteriorment, en la platja, on estarà situada la foguera, tindrà lloc un espectacle de focs artificials.

Més Sant Joan també en la platja Morro de Gos d’Oropesa, amb pirotècnia i fogueres en la platja, la tradicional encesa en la platja d’Almassora o les fogueres distribuïdes en les platges de Benicàssim.

I ja que anem a gaudir en família d’una tarde-nit tan especial amb la família, no volem passar per alt els consells que ens ofereix Creu Roja. Per això, si com a conseqüència d’algun coet s’ha produït alguna cremada cal llavar amb aigua abundant durant 10 minuts la zona i cobrir amb apòsits estèrils o molt nets. En cas de no disposar d’ells, utilitzar un teixit de cotó net. Immediatament traslladar a un centre mèdic al ferit. Encara que esperem que no hi haja cap incident i que siga, com se li coneix, la nit més màgica de l’any!

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “La nit de Sant Joan, també en família

  1. Pingback: Castellón vive la noche más corta del año con música reggae, indie y electrónica | nomepierdoniuna

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!