Puja’t al tren!

Si no coneixes la Plaça del Trenet de Benicàssim, t’agradarà. No trobaràs una altra igual en la província. És una recreació ferroviària en la varietat de modelisme tripulat que permet a peques i adults viatjar pujats en els trens a escala de diferents models per un circuit ferroviari amb més d’un quilòmetre de vies -935 metres la principal-, estació, tallers, dos túnels de 28 metres i una altra arquitectura industrial on es pot viatjar en un Talgo i una locomotora de vapor a escala.

El recorregut dura uns deu minuts i segur que els teus fills volen repetir. I tu també. Per un euro, tens el viatge i la possibilitat de veure les activitats pròpies d’una antiga estació de tren: et piquen el bitllet abans de muntar en els vagons, el revisor xiula per a donar l’eixida als convoys i, a vegades, també es paren enmig de la via sense saber molt bé què ocorre. No importa. L’experiència paga la pena.

Aquest tren en miniatura sorgeix gràcies a la col·laboració de l’Asociación Cultural del Ferrocarril de Farja i l’Ajuntament de Benicàssim, que ha cedit els 11.600 metres sobre els quals s’assenta tot el recorregut. Els horaris de circulació -la plaça està vallada i tancada per motius de seguretat- i els dies pots consultar-los en la web de l’Associació mateixa o telefonant al número de contacte que allí indiquen. Des de l’1 de novembre, obre els diumenges de 10.00 a 13.00, encara que insistim que convé consultar la web por si hi ha canvis d’última hora.

A més, les eixides estan subjectes a les condicions meteorològiques i a alguns compromisos dels integrants de l’Associació Ferrocarril de Farja per assistència a fires o trobades. Així és que convé consultar la pàgina web abans de desplaçar-se a la Plaça del Trenet per si hi ha alguna incidència.

Les instal·lacions compten també amb un vagó de passatgers que està previst condicionar com a cafeteria. Tota la recaptació es destina al manteniment del material mòbil i de les instal·lacions.

Ja sabeu. Si fa un bon dia, se vos acoblen els horaris i no saps molt què fer amb els nanos, ací teniu una proposta original. Passatgers al tren!

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Puja’t al tren!

  1. He estado unas cuantas veces y lo recomiendo. Siempre he ido domingo por la mañana, aunque creo q cuando llega el buen tiempo el horario se amplía. Y por sólo 1 € lo que disfrutan los niños. Y los padres. Algo diferente

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!