Al Museu de Belles Arts, històries a cau d’orella

teatro

Teatre, música, titelles, art i tallers són els elements principals que ompliran Motxilla Cultural enguany. La programació didàctica de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) de Castelló anuncia la programació d’hivern amb propostes molt diferents entre elles adaptades a diferents públics i que resulten molt interessants tant per a les xicotetes com per a adults. Fem un repàs a la programació dels mesos de gener, febrer i març el Teatre Principal, Auditori i Palau de Congressos, Museu de Belles Arts i Teatre del Raval.

A més, per a posar-ho més fàcil enguany, s’ha llançat La Menuda, una targeta associada a la programació familiar del Institut Valencià de Cultura que ofereix la possibilitat d’acumular les visites a les diferents activitats que organitza i si aconsegueixes acumular 5 visites a les activitats familiars organitzades a Castelló en el Teatre Principal, el Auditori i Palau de Congressos o el Museu de Belles Arts, podràs aconseguir una entrada gratuïta extra en qualsevol d’aquestos espais.

TEATRE PRINCIPAL

CÍA. LAPSO PRODUCCIONES: CLÁSICOS EXCÉNTRICOS.

teatroClàssics excèntrics ens mostra una nova perspectiva de la música clàssica, d’una forma innovadora. Es basa en la interpretació de les peces amb diferents instruments, com menys insòlits, i des d’una actitud poc convencional. Un concert que aconsegueix aproximar la música clàssica als diferents públics d’una forma que elimina els complexos i les pors, travessant la línia del formal per a fer del concert un espai de gaudi que es torna inoblidable. Una proposta molt sorprenent i innovadora. Materialitzat en un espectacle que combina el clown amb la música en directe en un programa universal i didàctic que fa gaudir a tot el públic.

Dia: 3 febrer
Hora: 18.00
Durada: 60 minuts
Preu: 4 euros

CÍA. TEATRO PARAÍSO: LUNATICUS CIRCO

teatroEn temps difícils marcats per l’escassetat Antón, Pirú i Nico, tres rodamons sense treball, menjar, ni sostre la vida dels quals es basa en deambular sense rumb fix en la cerca d’alguna oportunitat que els puga beneficiar i els ajude a escapar d’aqueixa vida. La casualitat, l’atzar o potser o el destí voldran que es troben amb una caravana abandonada enmig del no-res que va pertànyer a un antic circ.

Dia: 3 març
Hora: 18.00
Durada: 60 minuts
Preu: 4 euros

AUDITORI I PALAU DE CONGRESSOS DE CASTELLÓ

TALLER Per A embarassades: amb BOMBO i PLATerets

teatroLa importància de la música en etapes prenatals i perinatals és un fet. El taller per a embarassades amb bombo i platerets crea un espai per a enriquir el va desenvolupar del bebé mitjançant la música i la veu, el cos i el moviment. Un taller dirigit a futures mares i pares que desitgen incorporar la música en el procés educatiu dels seus fills. La durada de cada sessió és d’aproximadament dues hores en les quals s’impartirà un taller teòric-pràctic participatiu amb Amanda Melí, psicológa, i la soprano Quitèria Muñoz al costat d’Úrsula Serrano.

Dia: 19 de gener, 2 de febrer i 9 de març
Hora: 11.00
Durada: 120 minuts
Preu: 3 euros individual, 5 euros en parella

MOVIMENT BLINK FLASH – MERCAT DE LES FLORS

teatroLa música i la dansa s’entremesclen en un espai on xiquets i xiquetes comparteixen protagonisme amb la ballarina. Un lloc de descobriment del ritme i el moviment. Un espectacle que convida a tots els presents a viure l’experiència i que comparteixen eines de comunicació entre majors i xicotets mitjançant la dansa i el joc. Una experiència artística pensada per a xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys i els seus acompanyants.

Dia: 19 de gener
Hora: 18.00
Preu: 4 euros

MAMMA ÁFRICA – GRUPO DE PERCUSIÓN

teatroLa nostra protagonista, Lola, acaba de tornar d’un llarg viatge a Àfrica. Un viatge on la música i la paraula l’han acompanyada i li han fet aprendre sobre sostenibilitat, cooperació, compromís, sonoritat… i un munt de valors més que l’han portada a aprendre el significat de siyahamba. Un viatge que tothom hauria de recórrer per a descobrir la seua pròpia essència i connectar amb Mamma Àfrica.

Dia: 26 de gener
Hora: 18.00
Preu: 4 euros

PERDIDA EN EL BOSCO

teatroPerduda en el Bosco és la història d’una xiqueta en cadira de rodes que demana ajuda a un àngel per a trobar al bebé que els seus pares han perdut. Com a condició per a ajudar-la l’àngel li imposa el silenci. Així inicia la seua aventura en l’univers del Bosco acompanyada per una simpàtica oca que no pot volar. Una aventura que despertarà les seues ambicions personals amb el valor de la superació i la intel·ligència.

Dia: 23 de febrer
Hora: 18.00
Preu: 4 euros

LA CASA DEL PANDA – COMPAGINA TPO

Es tracta d’un espectacle de dansa i arts visuals molt interactiu que ens portarà a un viatge per la Xina més antiga mitjançant la dansa, el joc i les arts visuals. Seguint els passos d’un ós panda el públic pot descobrir les tradicions de la cultura xinesa a través d’elements com boscos de bambú, focs artificials i cometes que els caracteritzen. Durant l’espectacle les xiquetes i xiquets comprendran la filosofia dels 5 elements (Wu Xing).

Dia: 9 de març
Hora: 18.00
Preu: 4 euros

MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓN

PLAY CUBE- INSTALACIÓN

teatroPlay Cube es presenta com una proposta creada per Apapachoa pensada perquè el públic familiar gaudisca d’un espai multisensorial compost per formes cúbiques gegants. Un espai interactiu de joc en constant evolució basat en tres temàtiques diferents. Al gener descobrírem la llum, al febrer la línia i març ens presentarà els reflexos. Una experiència nova que uneix a majors i xicotets.

Dia: Del 15 al 27 de gener. Del 5 al 24 de febrer. Del 5 al 24 de març.
Hora: De10.00 a 11.30
Preu: gratuït

TORNAVEU

teatroL’espectacle Tornaveu es materialitza en una visita teatralitzada pel museu acompanyat per un personatge de ficció, el conserge, que ens ensenyarà els diferents espais de museu, així com, la tercera planta del museu on es poden trobar les col·leccions permanents de pintura. L’objectiu principal d’aquesta visita és mostrar l’evolució de les instal·lacions durant el temps i també les col·leccions permanents que es poden trobar. De la mà del conserge farem un viatge en el temps i en l’espai per a conéixer el passat de la ciutat i dels seus habitants.

Dia: 19 de gener, 23 de febrer, 9 de març.
Hora: a les 12.00
Preu: gratuït

HISTÒRIES A CAU D’ORELLA

Gegant a càrrec d’Eva Andújar. Com les persones existeixen molts tipus de gegants però cap és igual a un altre. Alguns s’encarreguen de demolir muntanyes amb la seua ferocitat mentre que uns altres prefereixen viure en els núvols. Existeixen moltes històries sobre gegants, però com ells, cap s’assembla a una altra.

Fabulós! a càrrec de Cristina Verbena. Mil històries diferents en les quals podràs conéixer a uns peus veloços, trobar les marques d’un drac, un cavall verd i fins i tot a un cocodril que t’acompanya a conéixer món des del mar, o una dona diminuta i uns calcetins cantarins.

On viuen els monstres a càrrec de Sherezade Bardají. És un espectacle de narració oral i ombres xinesques basat en el conte de Maurice Sendak, allà on viuen els monstres, una història d’un viatge de llums i ombres.

Dia: El 27 de gener. El 17 de febrer. El 17 de març.
Hora: a les 12.00
Preu: gratuït

MUS’N BABIES

teatroUn taller que uneix els conceptes de música, museu i bebés i que es basa en realitzar visites molt dinàmiques als museus i exposicions itinerants mitjançant tècniques d’educació musical. És mitjançant aquesta que els xiquets des de 0 a 3 anys, acompanyats sempre per un adult, poden experimentar i gaudir del context d’una exposició d’una forma singular. Una forma d’acostar l’art des d’una edat molt primerenca de forma innovadora i que constitueix una base fonamental per a la projecció futura de la personalitat. Una forma d’acostar els diferents materials de l’exposició des d’una perspectiva musical.

Dia: 30 de març
Hora: 11.00
Preu: gratuït

TEATRE DEL RAVAL

EL MALVADO ZORRO FEROZ (BENJAMIN RENNER i PATRICK IMBERT, FRANCIA-BÉLGICA, 2017)

Adaptació de la novel·la gràfica La malvada rabosa feroç de Benjamin Renner. Una història en la qual ningú és el que vol ser. Una rabosa incapaç ni d’espantar a ningú ni de caçar decideix robar uns ous de gallina d’una granja molt peculiar. Després d’incubar-los i criar als pollets, el seu objectiu és menjar-li’ls. Però en nàixer, els pollets creuran que la rabosa és la seua mare i est s’encapritxa d’ells… el que complicarà les coses a aquesta rabosa que, ni és malvat ni feroç. En aqueixa divertida granja també trobarem a un conill que actua com una cigonya sota la direcció d’un ànec boig.

Dia: 3 de març
Hora: 18.00
Preu: 3 euros

EL CUENTO DE LA PRINCESA KAGUYA (ISAO TAKAHATA, JAPÓN, 2013)

Es tracta d’un espectacle de dansa i arts visuals molt interactiu que ens portarà a un viatge per la Xina més antiga mitjançant la dansa, el joc i les arts visuals. Seguint els passos d’un ós panda el públic pot descobrir les tradicions de la cultura xinesa a través d’elements com a boscos de bambú, focs artificials i cometes que els caracteritzen. Durant l’espectacle les xiquetes i xiquets comprendran la filosofia dels 5 elements (Wu Xing)

Dia: 3 de març
Hora: 18.00
Preu: 3 euros

cine

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!