Rebeca Gimeno (monitora d’esport): “Fer exercici junts a casa és un moment de diversió en família”

1

Encara que a vegades puga paréixer pràcticament impossible, haver d’estar a casa no ha de ser una excusa per a no fer exercici i mantindre’ns en forma. Però, sobretot, també com a ferramenta per a passar temps en família, aclarir la ment i activar el cos. Com podem fer exercici a casa? Com evitar el sedentarisme?

Hem xarrat amb Rebeca Gimeno Romero, perquè ens done unes pautes senzilles per a fer esport a casa amb la família. Rebeca és Tècnic Superior en Educació Física i porta tota la vida relacionada amb el món de l’esport, fa classes de Ritmes llatins, Zin Zumba Fitness, Urban Dance Sport i Acrofit, tant per a adults com per a xiquets/es.

>Quins avantatges té l’esport en família?
El més important és que estan amb els seus pares i/o mares, que de normal estan en els seus treballs diaris, per tant, fer esport junts és un moment de diversió en família. Els menuts i menudes tenen que veure coses bones del confinament, ara tenen l’oportunitat de fer aquestes activitats amb els seus pares.

> Què necessiten els pares i mares per a fer l’exercici a casa?
Necessiten dues botelles d’aigua de 1’5 litres, un matalasset o tovallola, un pal de granera o de fregar i molta energia positiva.

“Els menuts i menudes han de veure coses bones del confinament, com fer exercici ams el seus pares/mares”

> Com estàs adaptant les teues classes en aquest temps de confinament?
He creat un compte @Yomequedoencasafitness en Instagram i Youtube perquè no perden la rutina de fer esport. Els meus alumnes s’havien quedat sense la classe de tots els dies i, a més, com tinc dos fills vaig pensar que alguna cosa tènia que fer també per als i les més menudes de la casa. Per això faig tots els dies classes per a adults i una vegada a la setmana, els dimecres, classes per a menuts i menudes.

>Creus que hi ha hagut un increment d’exercici a casa?
Sí, moltíssim. Des del primer dia del confinament la gent s’ha proposat practicar esport a casa, cada dia el compte en Instagram i Youtube tenim més seguidors. La gent s’ha proposat fer esport i està molt motivada, i fins i tot em mana vídeos amb els exercicis que fan. Sembla que el confinament ens haja portat energia positiva i amor, i ens feia falta, perquè sempre estàvem enfadats per qualsevol bobada.

“Des del primer dia del confinament la gent s’ha proposat practicar esport a casa (…). Sembla que ens haja portat energia positiva i amor”

> Pots donar-nos algunes idees per a mantindre als menuts i menudes actius durant el confinament?

  • Circuits perquè facen eslàlons a casa. Amb un guix a la terrassa o dins de casa amb fulles de colors per a delimitar les zones.

4

  • Exercicis d’acrogimnasia. Una modalitat esportiva que consisteix a realitzar figures humanes utilitzant el cos dels pares o mares. Els participants necessiten agarrar-se i subjectar-se entre si per a mantindre les seues figures equilibrades.

3

  • Coreografies fàcils i adaptades. Com la cançó de Queda’t a casa, i que us podeu gravar en família, manar-ho al nostre compte d’Instagram i us compartirem el vostre vídeo.
  • Finalment, també recomane els exercicis de relaxació per als adults… perquè ens fa falta després de tantes hores a casa.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!