Chóvar i La Vall d’Uixó es sumen a la cinquena edició de Castro Festival

Pirata Barba 10(1)

El Castro Festival (Festival de les Arts al voltant del Castell de Castro) aplega a la seua cinquena edició entre el 4 i el 7 d’agost d’aquest 2022, i ho fa amb novetats importants. A les localitats d’Alfondeguilla, terme de la qual es troba el Castell de Castro, i Artana, s’uneixen aquest any seus com el nucli urbà de Chóvar i l’exterior de les Coves de Sant Josep, de La Vall d’Uixó, espai emblemàtic d’entrada a la Serra d’Espadà. Un increment del nombre d’escenaris que es repartiran el programa elaborat per l’equip dirigit per Rebeca Castro i Carles Benlliure, amb dotze funcions de teatre, titelles, màgia, narració oral, circ i clown. Un festival que és possible gràcies al suport de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i els ajuntaments de les poblacions que albergaran aquest cinquè any.

La programació reuneix companyies de Castelló, com Xarop Teatre (El pirata Barba i Pit, el valent) i Tetro de la Resistencia (Júlia, al país dels llibres); des de Còrdova, Teatro Avanti (Black&white); des de Madrid, Retablo de la Ventana (El último caballero), d’Elx, La Carreta Teatre (El hechizo del dragón); de València, Juanvi Cubedo (A, la meua amiga A); d’Aragó Callejeatro (Circolímpic i Soy ferropotrina), d’Andalusia, Antonio Pino (Peneque y la planta carnívora); i d’Extremadura, Francis J. Quirós (Only Cucko). Aquest últim va ser el guanyador del Gran Show de Got Talent 2019 (Telecinco), amb el seu espectacle de clown contemporani.

Tots els escenaris s’ubicaran en llocs a l’aire lliure, com la plaça Nova (Artana), plaça Diputació (Alfondeguilla), pati de les Escoles (Chóvar) i dos espais molt especials: el Pont de l’Aigua (Alfondeguilla) i la novetat de l’exterior del riu subterrani Coves de Sant Josep (La Vall d’Uixó). Tots comptaran amb accés gratuït.

Segons expliquen els responsables de la cita, Rebeca Castro i Carles Benlliure (CeBe Muntatges Teatrals), “el Castro Festival resulta molt especial per a nosaltres, ja que Alfondeguilla és el nostre poble d’acollida, i creiem que era importar deixar empremta de la nostra presència. L’alcalde, Salvador Ventura, ens va donar el seu suport per portar endavant un festival de diverses arts”.

Un festival nascut a Alfondeguilla, però que s’ha expandit a mesura que han aplegat les edicions. “El Castell de Castro és un monument emblemàtic, un lloc de vigia que no solament mira a Alfondeguilla, sinó també a Artana, Chóvar i l’entrada a l’Espadà com són les Coves de Sant Josep a la Vall d’Uixó. Esperem que es sume Eslida i ja tindrem completa tota la zona que voreja la fortificació”.

La presentació de l’edició d’aquest 2022 del Castro Festival ha tingut lloc el 26 de juliol a l’edifici polifuncional d’Alfondeguilla, amb la participació del seu alcalde, Salvador Ventura, a més del regidor de Cultura d’Artana, Benjamín Villalba; la directora de les Coves de Sant Josep de La Vall d’Uixó, Alba Fas; i els responsables del festival, Rebeca Castro i Carles Benlliure. Tots han valorat de manera molt positiva l’impacte que aquesta cita té a nivell cultural i turístic per a les seues respectives localitats, al temps que han convidat a veïns i visitants a ser espectadors d’aquesta festa de les arts.

El cartell del Castro Festival 2022 és obra de l’artista argentina Eugenia Susel, inspirada per la quantitat de pardals a la zona que envolta el castell. Una crida a l’agermanament entre la natura i la cultura, dos bens a cuidar i que junts doblen els incentius per acudir a presenciar els espectacles.

Cucko

Programació del V Castro Festival

Dijous 4 d’agost:

 • Artana. Plaça Nova. El pirata Barba, de Xarop Teatre (Castelló). Teatre i titelles. 20:00.
 • Alfondeguilla. Plaça Diputació. Black & White, de Teatro Avanti (Còrdova). Màgia. 22:30.

Divendres 5 d’agost:

 • Artana. Plaça Nova. Black & White, de Teatro Avanti (Còrdova). Màgia. 20:00.
 • Chóvar. Pati de les Escoles. El último caballero, de Retablo de la Ventana (Madrid). Titelles. 20:00.
 • Alfondeguilla. Plaça Diputació. Júlia, al país dels llibres, de Teatro de la Resistencia (Castelló). Teatre i titelles. 22:30.
 • Chóvar. Pati de les Escoles. El hechizo del dragón, de La Carreta Teatre (Elx). Teatre i titelles. 22:30.

Dissabte 6 d’agost:

 • Alfondeguilla. Plaça Diputació. A, la meua amiga A, de Juanvi Cubedo (València). Narració i contes. 19:30.
 • Artana. Plaça Nova. Circolímpic, de Callejeatro (Aragó). Teatre i circ. 20:00.
 • Alfondeguilla. Pont de l’Aigua. Only Cucko, de Francis J. Quirós Producciones (Extremadura). Clown. 22:30.
 • Chóvar. Pati de les Escoles. Peneque y la planta carnívora, de Antonio Pino Producciones (Andalusia). Titelles. 22:30.

Diumenge 7 d’agost:

 • Alfondeguilla. Plaça Diputació. Soy ferropotrina, de Callejeatro (Aragó). Teatre i circ. 20:00.
 • La Vall d’Uixó. Explanada de les Coves de Sant Josep. Pit, el valent, de Xarop Teatre (Castelló). Teatre i titelles. 22:00.
Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!