Tisores, regla, goma d’apegar… benvingut al Scrapbook

T’abelleix regalar alguna cosa original? Fet per tu mateix? Un d’aqueixos regals que no tenen preu. I fet amb uns retalls de paper, goma d’apegar i potser cotó, tela o flors seques. Si la resposta és que sí, potser t’interesse el Scrapbook, la tècnica de personalitzar àlbums de fotografies, segons defineix la Wikipedia, a partir de retalls de papers i altres materials quotidians.

Els que practiquen aquesta manualitat asseguren que tots hem fet Scrapbook alguna vegada en la nostra vida. En guardar records o retalls en un diari, en personalitzar les nostres fotografies amb trossos de paper de regals o de retalls de revista… i fins i tot els més menuts quan tallen, retallen i apeguen papers sobre una cartolina.

Si t’interessa, per a començar només necessites el kit talla-enganxa: tisores, regle, goma, llapis i goma d’apegar. Amb aquests materials podràs crear quasi del no-res el teu propi àlbum de fotos (no hi ha un altre igual), el teu marcs o les teues targetes de felicitació nadalenca, d’aniversari, etc. Tot està en les teues mans. Depén de la teua creativitat.

Paraíso de Papel, l’única botiga de Scrapbook a Castelló, ofereix tot el material necessari (papers decorats lliures d’àcids, coixinets foam 3D, glossy -un producte transparent que té un efecte vidre-, goma d’apegar de doble cara, etc). I per als que estiguen interessats, també programa tallers de Scrapbook.

L’últim d’aquests tallers va reunir a 19 dones, encara que estan oberts a la participació d’homes. Olga, una de les ‘veteranes’ del Scrapbook, no dubta en què és una “experiència fenomenal. No penses en una altra cosa, t’evadeixes del que et rodeja, i és un treball que has fet tu i que pots regalar”. Loida, assentada en la mateixa taula, acudeix per primera vegada: “És una passada i no és complicat. Si en el col·le se’t donaven bé les manualitats, t’agafes ràpid”.

Encara que només van acudir dones, també estan oberts a la participació d’homes i dels peques de la casa. I, per descomptat, és una manualitat que pots compartir amb els teus fills. I si els agrada, Paraíso de Papel també ofertarà tallers per als més menuts de la casa. Pots consultar la programació en el blog de Paraíso de Papel.

Ana, la dissenyadora de Gandia que va dirigir la sessió del 19 de novembre, insisteix en el fet que “amb simples papers pots crear una estructura sòlida, un àlbum personalitzat, a què només faltarà que afegeixes la crònica, aqueixa frase especial on expresses els teus sentiments: ‘El teu millor Nadal’ o ‘et ficaves el dit en el nas’”.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!