Guia per gaudir del Rototom en família

Espais per a divertir-se i aprendre en família amb les xiquetes i xiquets com a protagonistes actius. El Rototom Sunsplash 2013 tornarà a oferir una àmplia i variada gamma d’activitats infantils per a poder gaudir, junts, grans i xicotets. La 20ª edició del festival reggae, que se celebra del 17 al 24 d’agost a Benicàssim, disposarà en el cor del seu recinte -l’àrea amb més ombres- un espai específic per al públic infantil, Magicomundo, que servirà d’eix i punt de trobada per a una extensa programació de jocs, tallers i espectacles, a la qual també contribuiran altres àrees: Rototomcircus, African Village, Fira Artesana, Viure l’Energia i Fòrum Social. Les activitats familiars comptaran amb una convidada d’excepció per a enguany, Rigoberta Menchú, qui el diumenge 18 d’agost explicarà un conte infantil en Magicomundo aprofitant la seua participació en el Fòrum Social.

El Rototom Sunsplash ofereix accés gratuït als menors de 12 anys, tenint en compte que els menors de 16 anys han d’anar sempre acompanyats dels seus pares o tutors legals, per als quals a més s’ha de signar el corresponent consentiment. La venda anticipada d’entrades ja ha finalitzat i es reobrirà en les taquilles del festival el divendres 16 d’agost a les 12.00. El Rototom Sunsplash donarà començament el dissabte 17 a les 12.00 amb l’obertura del recinte i l’inici de les seues activitats. Les persones aturades podran accedir dilluns 19 amb entrada de dia a només 5 €.

MagicoMundo

És l’espai central per a les famílies que visiten el Rototom Sunsplash, concebut i condicionat per a jugar, imaginar, crear, compartir i aprendre; des de l’art, el respecte i l’amor. Coincidint amb la seua participació en el Fòrum Social, el diumenge 18 d’agost tindrà el gran honor de rebre a Rigoberta Menchú perquè explique un conte a xiquets i xiquetes. La Premi Nobel de la Pau mostrarà així el seu perfil més educatiu en el festival, que li ha valgut el reconeixement de la UNESCO. Magicomundo també farà de punt de trobada per a diferents activitats de les àrees de cultura del festival, perquè oferisquen les seues propostes millor adaptades als més xicotets, com els tallers de percussió i dansa d’African Village, els de Rototomcircus, Viure l’Energia o els de construcció amb fang i palla del col·lectiu Okambuva. Enguany, a més, s’ha condicionat un espai per a les famílies en el càmping, per a completar la programació de Magicomundo amb tallers de titelles, llibres i jocs.
Horari diari de Magicomundo:
Recinte: 10.30-14.00 i 16.00-20.00.
Càmping: 9.00-11.00 i 14.00-16.00.
Conte de Rigoberta Menchú. Diumenge 18 d’agost. 17.00.
Taller d’harmonia en moviment (Viure l’Energia). Dimecres 21, 11.00-13.00.
Taller de percussió i dansa africana (African Village). Dijous 22, 17.00-19.00.

Rototom circus

Aquest àrea compleix ja tres anys i segueix creant un espai dins del recinte on poder practicar, gaudir i aprendre diferents tècniques circenses, com ara els malabars, el clown o el slack-line. Un espai ple de color, enfocat a totes les edats, amb el circ com a vehicle de comunicació on conèixer a persones arribades des de diferents parts del món, posant l’accent en la part més cultural i pedagògica de les arts circenses. La dinamització d’aquest espai és a càrrec d’associacions i col·lectius com ara Organic Roots, Abracadabrant Teatre, Associació de Malabaristes de Barcelona i, per primera vegada enguany, Pallassos sense Fronteres que, a l’igual que el Rototom, celebren la seua 20º aniversari. Programa diari:
Laboratori de circ amb material a la disposició del públic, amb la col·laboració de Trabalam (stand de préstec i venda de malabars). 11.00-14.00 i 16.00-19.00.
Acrobàcies de Balear Skacklife, amb cursos d’iniciació al slack-line per a grans i menuts.
Espectacle de circ de carrer, amb números variats que barregen clown, malabars, equilibris i acrobàcies. 19.15-20.15.
Espectacles de foc, llum i color. Nit.

Tallers en la Fira Artesana

La Fira Artesana del Rototom, que enguany creix i es reinventa per a ser més participativa, ofereix diferents tallers adaptats per als més menuts. Els xiquets i xiquetes podran pintar ventalls, confeccionar pintures murals, elaborar sabons aromàtics, fabricar joguets o construir instruments musicals. A més, també es podrà gaudir en família del concurs de sopladors de vidre per a veure qui fa el fil de vidre més llarg o exhibicions de malabars.

Viure l’energía

L’àrea Viure l’Energia del Rototom oferirà diferents activitats i teràpies corporals per a practicar junts en família; en el recinte, en un nou punt de trobada que s’ha creat en el càmping i també en l’Amfiteatre Pepe Falomir de la platja Torre de Sant Vicent, dins de la programació gratuïta d’Harmony Beach. Per exemple, tots els dies de 14.00 a 16.00 es realitzaran sessions de ioga per a xiquets en l’àrea de Viure l’Energia dins del recinte i, de 10.00 a 12.30, de shiatsu per a famílies (teràpia manual) en el càmping.

Debat sobre educació en el Fòrum Social

El Fòrum Social del Rototom acollirà el dijous 22 d’agost a les 17.00 una xarrada temàtica dedicada específicament a l’educació infantil. Sota el títol “Explorant propostes educatives diferents”, Jordi Mateu Zorita (mestre, membre del Centre de Recerca i Assessorament d’Educació Viva), Carlos González (professor de Secundària i protagonista del documental Entre mestres) i Daragh McInerney (president de l’Associació per a la Lliure Educació) reflexionaran sobre alternatives reals que s’estan aplicant, en una taula moderada pel periodista de Levante-EMV Nacho Martín.

Toy Sessions amb Save the Children

El Rototom Sunsplash acollirà la campanya Toy Sessions de l’ONG Save the Children, que té com a objectiu contribuir a reduir la mortalitat infantil en el món. Les Toy Sessions involucren des de 2011 a artistes reconeguts gravant cançons amb instruments de joguet per a després difondre els vídeos en internet i ajudar a difondre la campanya. Diferents artistes del cartell del festival reggae mostraran el seu suport interpretant en acústic un dels seus temes en l’àrea de Magicomundo. Una excel·lent oportunitat de gaudir d’actuacions exclusives i per a tots els públics, amb l’objectiu de recaptar fons per al projecte internacional Todos Contamos, que treballa per pal·liar la malnutrició infantil en països en desenvolupament.

Fundació Borja Sánchez i Residència Vall d’Umbrí

Les àrees familiars del Rototom Sunsplash rebran la visita de diferents associacions, com ara la Fundació Borja Sánchez de Castelló per a xiquets amb lesions cerebrals, que repeteixen després de la seua experiència positiva en el festival en edicions anteriors. Enguany, a més, també s’ha involucrat a la Residència Vall d’Umbrí de Borriol, que acull a persones amb discapacitat intel·lectual i que enguany compleix el seu 25 aniversari. El festival prepararà una visita pel recinte amb algunes activitats especialment adaptades per a ells.

El Rototomcircus, al 2013.

Taller de dansa africana al Rototom 2012.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!