Rutes per a perdre’s en família per l’interior de Castelló

Caminar per sengles úniques, viure moments irrepetibles, d’aqueixos que donen enveja quan els comptes, connectar amb la naturalesa i la cultura del lloc que visites fent-te sentir protagonista i sent turistes responsables. Gaudint, assaborint, caminant, escoltant, tocant, comprenent… estant molt a gust. Així és com es presenten les activitats per a aquest estiu de Itinerantur, una empresa que ofereix rutes, itineraris, vacances i tallers de caràcter natural i cultural. Us deixem un video de la Trobada dels pobles del Parc Natural de la Serra de Espadá en la qual va participar l’empresa.

És turisme responsable familiar per a caminar pel Castelló més impactant. Deixa’t guiar perquè no se t’escape cap dels milers de detalls, històries i misteris que omplen la naturalesa i la cultura d’aquesta terra.

Tens un calendari replet d’activitats per a tots els públics en el qual no falta res: parcs naturals, platges desertes, cims mítics, rius salvatges, comarques i castells ancestrals, estels i constel·lacions més brillants que mai, apetitosos productes amb sabors desconeguts… No t’ho perdes! Tria el dia i t’esperaran amb els braços oberts. Des de 23,75 euros per persona i els menors de 8 anys gratis. Les activitats inclouen guia-intèrpret, esmorzar, segur i materials. A més, com diuen els fundadors de l’empresa el preu també inclou una abraçada al vent, ficar els peus en un riu, un núvol oportú que et dóna ombra, el so de les copes dels arbres i, per descomptat, l’esmorzar.

Fira d’Esport i Turisme de Muntanya de la Serra d’En Galceràn (12-14 de juliol)

Per a començar, us proposem una intensa activitat per al cap de setmana del 12-14 de juliol (divendres a diumenge) on podreu assistir a la Fira d’Esport i Turisme de Muntanya de la Serra d’En Galceràn, un poble de l’interior de Castelló que ho organitza tots els anys. És la més important de la província en el nostre sector. Hi haurà innombrables activitats per a tots els públics, la majoria d’elles gratuïtes i relacionades amb l’esport d’aventura, a més de sorteigs, menjars populars, etc. Itinerantur, com a empresa participant, organitza de forma gratuïta la ruta nocturna del dissabte 13 de juliol, 2 hores per a tots els públics pels voltants del poble gaudint dels estels i la frescor de la nit mediterrània.

Villahermosa del Río. Rio Carbo (16 de juliol)

Si us ha agradat la proposta i decidiu que açò de les ruta és el vostre, no descanseu molt perquè per al dimarts 16 de juliol hi ha una eixida a un dels paratges que més sorprèn per la seua naturalesa salvatge i la seua abundant aigua i vegetació: el riu Carbo a Villahermosa del Rio (Alto Mijares), al costat del P.N. del Penyagolosa. És una ruta lineal que arriba fins a l’espectacular cascada del riu Carbo, un lloc que no es pot explicar amb paraules. És ací on esmorzareu el clàssic àgape de productes locals. Aquesta activitat està dirigida a un públic major de 10 anys i lleugerament acostumat a caminar. Ací la qualitat de l’aigua, el paisatge i la vegetació supera totes les expectatives.

Ruta nocturna al Bartolo (22 de juliol)

El dilluns 22 de juliol, aprofitant la lluna plena d’aquest mes, han organitzat una ruta nocturna al Bartolo, un altre cim emblemàtic de Castelló i molt coneguda, en el Parc Natural del Desert dels Palmes, recomanada en principi per a tots els públics. La pujada està prevista a la vesprada-nit per a sopar a dalt a la llum de la lluna plena. Serà segur una altra nit màgica. El preu és el de sempre amb les condicions de sempre, però en comptes d’esmorzar hi haurà un picoteo-sopar també de productes locals.

Però perquè no perdeu detall de totes les eixides que tenen previstes, us deixem el calendari amb les rutes i els dies establits perquè pugueu apuntar-vos-ho en la vostra agenda familiar d’oci. Per a apuntar-vos a alguna activitat podeu escriure a info@itinerantur.com

JULIOL

12-14 cap de setmana. Especial. Serra d’En Galceràn. Fira de l’Esport i el Turisme de Muntanya

16 dimarts. Cims. La Ràpita.

22 dilluns. Amb nocturnitat i traïdoria. Ascens al Bartolo i sopar a la llum de la Lluna.

24 dimecres. A l’aigua! Rio Mijares, banys a Cirat.

27 dissabte. Menú Itinerantur. Els formatges ecològics del Maestrazgo.

AGOST

1 dijous. Cims. El Bec Gla (Serra de Espadà).

4 diumenge. Parcs Naturals. La Tinença de Benifassà. Vallibona, el Vaig moldre del Rico.

9 divendres. Les comarques. Plana Baixa. La Marjal d’Almenara i Mascarell.

10 dissabte. Les comarques. Plana Baixa.Fondeguilla-Castillo de Castro.

12 dilluns. Especial nocturna. Pluja d’Estels: Les llàgrimes de Sant Lorenzo

17 dissabte. A l’aigua! El Salt de la Núvia de Cirat.

21 dimecres. Amb nocturnitat i traïdoria. La Serra d’Irta mai vista.

24 dissabte. A l’aigua! Montanejos. Barranco de la Maimona

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

7 thoughts on “Rutes per a perdre’s en família per l’interior de Castelló

 1. Me gustaría tener mas información sobre vosotros, ya que posiblemente me vendrá un grupo de empresarios en agosto y tengo que montarles unas rutas turísticas de calidad.

  • Hola Arturo. Soy Chema, co-creador de Itinerantur. Gracias por tu interés. Creo que lo mejor es que hablemos por teléfono y nos contemos un poco más sobre cada uno. Llámanos cuando quieras (Belén: 677 57 15 15 – Chema: 636 01 12 81) o escríbenos (info@itinerantur.com) contándonos más detalladamente cuáles son las características de las actividades y las personas a las que te refieres. Un saludo, y hablamos pronto.

 2. Hemos hecho la Ruta del Río Carbo con Itinerantur y ha sido una experiencia maravillosa. Tanto los niños como nosotros hemos disfrutado de un espectacular paisaje y hemos aprendido de la mano de Belén, Chema Lluc, además de disfrutar de una suculenta merienda de productos de Castellón. No tengo palabras para describir su trabajo y el día tan especial que pasamos juntos, al principio pensé que era caro, pero mis expectativas se superaron con creces, y ahora pienso solo en repetir. Gracias también Espaimenut que un año más nos ha aportado planes familiares diferentes.

  • Hola Pilar. Nos alegra mucho que los artículos que vamos escribiendo para todos vosotros despierten vuestro interés y curiosidad para probarlo todo. Desde Espai Menut te agradecemos que sigas fiel a nuestra web y que la experiencia de Itinerantur haya sido tan espectacular como cuentas. Muchas gracias por compartir tus vivencias con todos. Saludos.

  • Pilar, fue todo un placer acompañar a tu familia tan simpática, aventurera… especial. Y a ti cuando viniste a la nocturna de la Serra d’Irta. Itinerantur y EspaiMenut estamos aquí para cualquier cosa que quieras. ¡Un beso!

 3. Nos podéis dar la informacion sobre la actividad del día 12 de agosto nos gustaría ir con dos niños de 6 y 2 años
  Gracias

  • Hola M. Ángeles, Puedes llamar a Belén al teléfono 677 57 15 15 o a Chema: 636 01 12 81) y ellos te explicarán con detalle la actividad para esta jornada. Gracias por tu interés. Saludos.

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!