Capsigrany 2012, molt més que una mostra de teatre a Vilafranca

T’imagines un cap de setmana amb teatre per a tots els públics, passejades pel mig del bosc, ponts medievals, compres en botigues outlet i menjar per llepar-se els dits? Doncs ho tens. Vilafranca es converteix del 7 a 10 de juny al centre cultural dels Ports amb la Mostra de Teatre Capsingrany. L’escapada que us proposem aprofitant el Capsigrany està plena de possibilitats per a grans i menuts: teatre, museus, gastronomia, senderisme, ponts medievals … i tot sense eixir de Vilafranca. Necessites més raons?

Tretze anys avalen la trajectòria d’un festival de teatre que apropa la cultura a l’interior de la província i que es converteix en el millor aparador de Vilafranca, una localitat que t’ofereix un munt de coses per fer. A continuació et detallem les propostes teatrals adreçades a públic infantil i familiar, però també pots consultar la programació completa del Capsigrany 2012.

Dissabte, 9 juny

12.00 Guyi-Guyi Casa de la Cultura

Argument: Guyi-Guyi és un cocodril que, per un atzar de la natura, neix en una família d’ànecs. Guyi-Guyi viu feliç amb la seua família fins que un dia es perd i es troba amb un cocodril. Quan s’assabenta que els cocodrils mengen ànecs, el nostre protagonista passarà per diferents dificultats per aconseguir ser ell mateix. A través del joc i l’humor busquen reflexionar sobre la por a la diferència iels prejudicis que llancem sobre allò que es comporta de manera diferent al que esperem.
Companyia: Periferia Teatro (Múrcia)
Edat recomanada: públic familiar a partir de 3 anys.

17.00 Pirata Barba Plaça Blasco d’Alagon

Argument: al Pirata Barba, espectacle en què ninots i titelles comparteixen escenari amb els actors refugiat a les illes Columbretes, està pensat perquè el públic -grans i petits- s’impliquE en la història. Batalles, tempestes, naufragis, trampes … tot hi cap en aquesta obra en què es reflexiona sobre la importància de saber conviure.
Companyia: Xarop Teatre
Edat recomanada: públic infantil i familiar

18.30 ESMUVI Batucada Places i carrers

Percussió brasilera de l’Escola de Música de Vinaròs fins a la Casa de la Cultura. Ritme, molt de ritme, per animar la vesprada.

19.30 La poètica de les bombolles de sabó Casa de la Cultura

Argument: espectacle únic, sorprenent i universal en què el mim Pep Bou conjuga imaginació i complicitat amb el públic per crear efectes espectaculars amb bombolles de sabó. És una de les propostes de la programació que més han despertat l’atenció, segons l’organització.
Actor: Pep Bou
Edat recomanada: tots els públics.

Diumenge, 10 de juny

16.30 La isla desconocida Casa de la Cultura

Argument: xiquets, xiquetes i adults s’embarcaran en una història en la qual, sense cap mapa, navegaran juntament amb els protagonistes a la recerca de l’Illa Desconeguda, basada en l’obra de José Saramago. Una aventura dins el teatre gestual i visual.
Companyia: Markeliñe
Públic: infantil i familiar

18.00 Asucar!!!  Plaça Blasco d’Alagón

Argument: un viatge per la música cubana, un homenatge a la gran Celia Cruz, un espectacle en què la màgia es fusiona amb malabars, pilotes, gegants, confeti i la Gran Mamita, un titella de quatre metres d’alçada.
Companyia: Alaigua Teatre
Edat recomanada: tots els públics

I com et havíem dit, Vilafranca t’ofereix moltes més possibilitats per arrodonir una escapada de cap de setmana o d’un dia. Si et va la cultura i la història, pots visitar el Museu de la Pedra en Sec, la Pobleta de Sant Miquel o el Santuari de la Mare de Déu del Llosar, o pots fer senderisme pels voltants de la localitat. Si vols quedar a dormir o vols passar el dia i necessites algun restaurant, aquí tens el llistat d’allotjaments i restauració que ofereix el Ajuntament.

I, a més, pots aprofitar el viatge per anar de compres a Monferrer, una merceria al mig del carrer Major en la qual pots trobar alguns productes tèxtils a molt bon preu (Marie Claire té factoria a Vilafranca) o si ho prefereixes en Shed Marks, una botiga outlet com roba per a nens i nenes, home i dona, calçat, esportiva, etc.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!