El Rototom també es viu en família: circ, malabars, clown i més per a fer pedrera

El Rototom Sunsplash 2012 oferirà una àmplia i variada oferta d’activitats infantils per poder gaudir en família amb xiqeuts de totes les edats. La dinovena edició del festival reggae de Benicàssim, que se celebrarà del dijous 16 al dimecres 22 d’agost, comptarà en el seu recinte amb dues àrees específiques per a tots els públics durant gran part del dia, Màgic Món i Rototom Circus, a més de diferents iniciatives en altres punts. D’una banda, jocs i tallers amb els menuts com a protagonistes actius guiats per educadors i, d’altra, espectacles de circ, malabars i clown per a grans i petits. I, tot això, partint que l’entrada és gratuïta per als menors de 12 anys (amb un permís signat pels seus pares o tutors).

Les àrees per a tots els públics del Rototom no estan concebudes com una guarderia, sinó com un lloc d’intercanvi de coneixements per aprendre divertint-se i fomentar la creativitat a partir de jocs i tallers. Així, Màgic Món comptarà amb diferents subàrees destinades a aquesta finalitat: Mundoalidades per crear titelles, instruments, malabars o jocs amb materials reciclats, el taller de pintures, mandales i escultures Imaginarium, els refrescants jocs amb aigua al H2O; tallers, actuacions i xerrades d’educació alternativa a Actua, i un espai per a tertúlies educatives anomenat Opina, pensa i comparteix, amb la presència permanent de la tela de les opinions i els desitjos que permetran que cadascun comparteixi els missatges que desitgi. Entre altres activitats, destacarà un taller impartit per la cooperativa d’arquitectura ecològica Okambuva perquè els més petits aprenguin a construir una cabana de palla i fang a la que després podran jugar.

L’àrea de Màgic Món estarà obert en una zona ombrejada del recinte cada dia de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00, sota la coordinació d’un bon equip d’educadors. També servirà de connexió i punt de referència i informació de la resta d’activitats per a tots els públics que s’ofereixen en diferents punts del festival.

Molt a prop, el Rototom Circus oferirà un espectacle familiar cada dia a les 20.00, a més de tallers de malabars, monocicle, xanques, Slackline, acrobàciesd’11.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00. Circ contemporani i de carrer, posant l’accent en els aspectes més culturals, pedagògics i socials, de la mà de les companyies Fusionarte de València; A. M. B. de Barcelona; A 4 Mans de Madrid i Bologna Buskers Pirata Festival d’Itàlia. Color, improvisació i interacció amb el públic faran de Rototom Circus un dels espais més divertits del festival, per a grans i petits, ja que l’últim laboratori de circ nocturn es prolonga de 22.00 a 2.00.

A l’àrea Viure l’Energia, espai situat al cor del recinte dedicat al benestar i la salut que inclou zona chill out, s’oferiran tallers de risoteràpia cada dia a les 21.00 per a tots els públics, a més de la conferència Pares conscients per nens conscients de Sergi Torres el diumenge 19 i L’educació del segle XXI de Rupa el dilluns 20, ambdues a les 12.30.

Fundació Borja Sánchez

El Rototom Sunsplash també convidarà aquest any als integrants de la Fundació Borja Sánchez, associació castellonenca de famílies de nens amb lesions cerebrals. Com l’any passat, nens, nenes, pares i mares podran gaudir de forma gratuïta de les diferents activitats de Màgic Món i Rototom Circus, alineades amb els objectius d’integració i normalització de la fundació.

Finalment, els assistents al festival que arribin amb nens petits per instal · lar a la zona d’acampada tenen aquest any un nou servei de lloguer de tendes, gestionat per The Glamping Company, que ofereix la possibilitat de trobar la tenda ja muntada amb tot tipus de comoditats.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!