Propostes d’agost per a tots els gustos a l’Ermita de Vila-real

Més cinema, més teatre, més festes infantils i jocs per passar-ho bé i practicar l’anglès. Estes són algunes de les propostes d’Estiu a l’Ermita per al mes d’agost, però a més hi haurà un dia dedicat a l’ecologia i un altre pensat per als joves, els tradicionals fanalets,
una excursió nocturna al Planetari per veure ploure estels i tres dies per no parar amb Malabara’t 2012. Si aquest agost estàs prop de Vila-real, al paratge de l’Ermita trobaràs moltes maneres diferents de gaudir amb els nanos.

A més, el desplaçament no serà excusa per no assistir ja que tots els dies hi haurà autobús gratuït per anar al Termet des dels Carmelites, entre les 19.00 i la 01.00 de la nit, i amb horari ampliar per al Malabarar’t.

Cinema d’Estiu, dijous 2 i 9 (22.30)

La programació cinematogràfica del mes d’agost s’obri el dijous 2 amb La invención de Hugo, la historia d’un xiquet orfe al París dels anys 30 que viu amagat a una estació i s’ocupa d’arreglar rellotges i que es veurà embolicat en una misteriosa aventura quan intenta reparar un robot espatllat. Una pel·lícula de Martin Scorsese de dos hores de durada apta per a tota la família.

També per a tots els públics i de la mà d’un altre dels grans directors de la gran pantalla, en aquest cas Steven Spilberg, arribaran el 9 d’agost Les aventures de Tintín: el secret de l’Unicorn, en valencià. El jove periodista Tintín i el seu lleial gos Milú descobreixen en aquesta aventura que la maqueta d’un vaixell conté un enigmàtic i secular secret: la localització del tresor vinculat a un cruel pirata anomenat Rackham  el Roig.

La resta de propostes cinematogràfiques no són recomanables per als nanos, però si encara així voleu apropar-vos al paratge, que sapigueu que el dijous 16 fan L’Onada, per a majors de 13 anys, i el 23 d’agost la primera part de la saga Crepúsculo: Amanecer, per a majors de 12 anys.

Dia verd, 3 d’agost

L’Estiu a l’Ermita proposa un divendres ecològic, amb activitats per als més menuts per la vesprada. Des de les 15.30 fins les 20.30 es podrà gaudir de les originals propostes de Katakrak i els seus joguets Recicloperats que ens mostren com podem transformar allò que ja no necessitem en alguna cosa positiva i adonar-nos que amb les nostres capacitats podem reinventar la nostra quotidianitat.

I, a més, com ja vos varem informar dins de la programació de l’Espai Jove de Vila-real, a les 18.30 arribarà l’espectacle Reciclamàtic a càrrec de l’Splai Castelló. La màquina inventada pel professor Lumbrera ens contarà com ha augmentat la contaminació a través de la historia i mostrarà a grans i menuts la importància de reciclar.

 

Festes infantils, dissabte 4 i dimecres 15 (18.00)

Les festes infantils no faltaran tampoc al mes d’agost amb jocs d’aigua, tallers, inflables, conta contes, i moltes més propostes per a diversió dels més menuts. La festa del dissabte 4 estarà organitzada per Wanda Park i la del dimecres 15 per Sporttime.

 

Matx d’Improvisació, dimecres 8 (19.00)

Si vos ho vareu perdre en el mes de juliol, aquest agost torna a l’ermita el Matx d’Improvisació, Encara que no siga una activitat específicament per a xiquets, pot ser un joc-espectacle interessant per a tota la família. Es tracta de que dos equips de jugadors creen situacions teatrals amb un temps mínim de preparació a partir d’unes consignes marcades per l’àrbitre i desconegudes pels jugadors fins que són llegides en públic. En acabar cada improvisació, el públic vota per aquell equip que haja donat millor espectacle.

 

Estels fugaços al Planetari, dimecres 8 (21.00)

Encara que s’incloga a la programació d’Estiu a l’Ermita, per a gaudir d’aquesta proposta de la Regidoria de Joventut es necessari desplaçar-se al Planetari de Castelló. Es podrà fer de forma gratuïta a l’autobús que eixirà des de l’Espai Jove a les 21.00, però cal apuntar-se abans en aquest centre. L’objectiu d’aquesta excursió pensada per a tota la família és poder veure des de un mirador privilegiat com és el Planetari la pluja de meteors i conèixer més coses sobre aquest fenomen.

 

Malabara’t, 10, 11 i 12 d’agost

La II Trobada de Malabaristes arriba amb un munt de novetats: més internacional, més obert, amb una programació més completa i amb més espectacles per a públic familiar. Cercavila, espectacles familiars, dansa, tallers , batucades i fins olimpíada malabar… tot perquè durant tres dies Vila-real es converteixi en la capital dels malabars. Cada dia actuaran vint artistes de diferents modalitats en una trobada que guanya pes internacional amb malabaristes arribats d’Israel, Argentina o Holanda però sense oblidar els de casa. I com l’ocasió ho mereix, des d’Espai Menut vos informarem més àmpliament la pròxima setmana per a estar al tant de tot Malabara’t.

 

Dia en Anglés,  dimarts 14

Vista la bona acollida del Dia en Anglés del mes de juliol, la proposta torna en agost. Si vareu anar es fàcil que repetiu i, si vos ho vau pedre, ara teniu l’oportunitat de que els més menuts juguen, s’ho passen d’allò més bé i, de passada, aprenguen anglés, amb els taller organitzats per les xiques i els xics de Clap! 

Pel matí, de 10.30 a 11.30 per als xiquets de 3 a 5 anys i de 11.30 a 12.30 per als de 6 a 11 anys, es realitzarà una sessió de Creative Crafts, per tal de fer manualitats amb feltre, tela, imants… amb els que construir animals divertits, passadors i molts més objectes decoratius.

De vesprada, arribaran els Cooperative games and water activities, de 18.00 a 19.00 per als xiquets d’Infantil i de 19.00 a 20.00 per als de Primària. Tots podran gaudir de jocs de cooperació en anglés, jocs en què hauran d’usar el seu enginy i l’esperit d’equip. Com ja varem advertir en l’anterior ocasió, es recomana anar preparat per a refrescar-se amb aigua.

 

Dia Jove, divendres 17

Teatre, cuina i música. Tot un combinat per atraure als joves al paratge del Termet. La programació començarà a les 18.00 amb el ritme d’Els Rockin’xics, un grup de rock amb una curiosa manera d’interpretar les cançons. Amb  aquest espectacle d’Splai Castelló els més majors tornaran als anys de la ràdio, dels guateques, de la moda ye ye, i els més menuts tindran l’oportunitat de descobrir-los.

A continuació, Cuina per a Joves a càrrec de Sidrería La Tapería. La idea és fer plats divertits sense embrutar pràcticament gens. Qui pot no estar interessat? El Dia Jove es completarà amb teatre i concerts de grups locals per la nit, però aquestes són ja propostes per als joves més majorets.

 

Festa del Fanalet, dissabte 18

En l’agost de l’Estiu a l’Ermita no pot faltar la tradicional Festa de Fanalet. Els que no sàpiguen preparar els fanalets amb els melons, tindran l’oportunitat de aprendre durant el taller que començarà a les 18.00, i els que ja tinguen experiència, podran plantejar-se el repte de millorar la seua obra. Després, ja quan siga de nit, es podran veure brillar les flames dels fanalets. L’encesa serà a les 22.30, però abans i per omplir el temps entre una activitat i l’altra, sopar de pa i porta a les 21.00.

 

Olimpíades de Jocs Tradicionals, divendres 24 (17.30)

Xiquets i xiquetes, pares, mares, avis i àvies podran tornar a gaudir en aquest concurs lúdic i esportiu jugant a diferents jocs tradicionals típics de la infància amb premis als classificats i molta diversió en família. Els encarregats de l’organització seran de nou Animatemps.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!