Millars d’estels, Vespre al riu i a la Lluna del Millars, 3 rutes guiades per a descobrir el riu

Si no coneixes el delta del Millars, el primer paisatge protegit de la Comunitat Valenciana, Almassora t’ofereix tres bons motius per descobrir-ho. Tres rutes guiades aptes per a tots els públics en què vas a descobrir alguns dels punts de major valor ecològic d’aquest espai natural i, a més, podràs gaudir d’activitats paral·leles com l’observació de la pluja de Perseides, conegudes popularment com llàgrimes de Sant Llorenç, l’observació de la lluna mitjançant telescopis o participar en sopars de residus zero.

Les visites guiades estan programades per als dies 11, 17 i 24 d’agost i cal inscripció prèvia (la inscripció és gratuïta) a la Regidoria de Sostenibilitat a l’Ajuntament. Degut que la quota de participants és reduïda, s’atendran les inscripcions per rigorós ordre d’arribada. Els interessats poden sol·licitar plaça en el programa complet d’excursions o només en una d’elles. A continuació et detallem cadascuna de les tres rutes programades.

Ruta: Millars d’estels

Dia: 11 de agost
Hora d’eixida: 19.30
Punt de trobada: Gola Nord (davant de la platja Pla de la Torre), avinguda Vora Riu
Longitud: 7 quilòmetres
Descripció: excursió a peu per les llacunes artificials de l’espai protegit que comptarà amb una observació de la pluja de Perseides, les conegudes popularment com llàgrimes de Sant Llorenç. En la ruta, els assistents tindran l’oportunitat de celebrar un sopar residu zero, en què cada persona ha de portar els seus aliments en materials reutilitzables de manera que no es generen residus en l’entorn.

Ruta: Vespre al riu

Dia: 17 d’agost
Hora d’eixida: 18.30
Punt de trobada: pista de ciclisme del carrer Séquia del Molí (zona Darremur
Longitud: 9 quilòmetres
Descripció: visita guiada per recórrer els observatoris d’aus de Borriana i Almassora des dels quals es poden observar algunes de les 100 espècies diferents que habiten aquesta zona humida. Cal tenir en compte que les espècies varien en funció de l’època de l’any per les migracions. Aquesta riquesa en l’avifauna és una de les raons que van motivar la declaració de la desembocadura del Millars com a primer paisatge protegit de la Comunitat Valenciana el 2005.

Ruta: A la lluna del Millars

Dia: 24 d’agost
Hora d’eixida: 20.00
Punt de trobada: carrer Sant Jaume en la baixada a les boqueres
Longitud: 5 quilòmetres
Descripció: ruta que recorrerà el riu Millars fins al paratge de Santa Quitèria, un dels itineraris que permeten conéixer més de prop les possibilitats ambientals del riu. També inclou un sopar residu zero i a més a més els assistents tindran l’oportunitat de realitzar una observació de la lluna amb telescopis i tornar caiguda la nit.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!