La poció de Tom Bombadil també funciona amb xiquets: Espai Menut compleix un any ballant celta-rock

“No es pot explicar la sensació de viure un concert de Tom Bombadil amb la teua barrufeta de la mà. Un 10 per a la gent que organitza concerts per a tots els públics”. Aquest agraïment espontani en Facebook d’un dels pares que va dur a la seua filla dissabte passat al concert infantil del grup castellonenc en Las Matinales del Four Seasons amb motiu del primer aniversari d’Espai Menut ho compensa tot. L’esforç per organitzar aquest singular cicle d’actuacions juntament amb la sala, per programar bandes que agraden a grans i menuts. També l’esforç de l’equip d’aquesta web per difondre i donar llustre a l’oferta d’oci infantil de Castelló i comarcamitjançant internet des de fa un anyLes gràcies les hem de donar nosaltres: a Tom Bomadil i al públic per la seua resposta.

Tom Bomadil, el sábado en directo en el primer aniversario de Espai Menut. Fotos: Carme Ripollès (ACF).

Tercera cita de Las Matinales del Four Seasons en col·laboració amb Espai Menut itercer ple (cua en la porta fins i tot plovent). Encara que, conforme comentava eixe pare just després del concert, és difícil d’explicar les sensacions que es van viure el dissabte, anem a intentar-lo: pares que als anys 90 van botar i vibrar en els concerts de Tom Bombadil veient com els seus fills i filles donaven palmells i ballaven amb les mateixes cançons. “La estrella de la región”, “Castelló”, “El Frare Carmelità”, “L’illa”, “Amparito”… Van funcionar totes. Alternant castellà i valencià. Sense tocar prácticamente les lletres tot i ser políticament incorrectes –“Whisky en el bar” per “Trina en el bar” va ser de les poques que van adaptar-, els sons celta-rock i folk es van ficar en la butxaca a tot el públic tot just començar.

Tot i la veu esquerdada del cantant i tot i desbordar literalment l’escenari amb músics i instruments, Tom Bombadil li va entrar als xiquets pels ulls i les oïdes per la seua rica instrumentació: des d’un violí a un acordió, des d’una mandolina a una gaita… tot sonant en el seu lloc. I pel seu sentit de l’humor, sorneguer, marca de la casa, també adaptat al públic infantil, especialment quan Valentín El Pato –ballant tot l’estona a l’estil Pocoyó com ell mateix va admetre- va eixir disfressat de Bob Esponja per a tocar la cançó de la sèrie de televisió. El bateria, Xavi del Senyor, molt participatiu durant tot el concert, va oferir fins i tot el micròfon als menuts perquè cantaren.

En definitiva, una divertida festa musical, de la qual van gaudir grans i menuts i en la qual, al mateix temps, uns feien memòria mentre uns altres descobrien nous sons. Abans i després de l’actuació, Tommy DJ va ser l’encarregat de punxar música pop i rock en clau infantil per a amenitzar el matí. Tot rodó. Prompte notícies sobre la pròxima cita en Las Matinales del Four Seasons.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “La poció de Tom Bombadil també funciona amb xiquets: Espai Menut compleix un any ballant celta-rock

  1. Pingback: Espai Menut | Espai Menut suma fuerzas con Formigues Festival para celebrar su segundo aniversario con La POP en el Raval

  2. Pingback: Espai Menut | Espai Menut celebra su tercer aniversario entre samarucs y 'lleodofifants' en la Sala Zona 3

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!