‘Cal·ligrafia xinesa moderna. Obres de Gu Gan i Pu Lieping’, el taller didàctic del IVAM que diverteix a grans i menuts

Per una vegada, els pares van a divertir-se més que els seus fills en una activitat enfocada al públic infantil. No hi ha engany ni parany. Tan sols un taller didàctic que ens acosta a l’art cal·ligràfic xinès i que, pel seu enfocament i durada i per l’exposició de la qual rep el nom, permet als progenitors gaudir el doble que en altres ocasions: primer, amb els traços dels artistes contemporanis Gu Gan i Pu Lieping i, segon, amb els dels seus plançons, que tenen l’oportunitat de mostrar els seus dots pictòrics i creatius en aquesta sessió.

El taller en qüestió es diu Cal·ligrafia xinesa moderna. Obres de Gu Gan i Pu Liepingi el museu que ho acull fins al pròxim 23 de desembre és l’Institut Valencià d’Art Modern, IVAM. I, com qualsevol iniciativa que impulsa aquesta entitat cultural, ésgratuïta, té lloc tots els diumenges a les 11.00, 12.00 i 13.00 hores i compte amb professionals especialitzats que guien a grans i menuts en les diferents activitats que es donen dins d’ella. Recomanat per a xiquets i xiquetes d’a partir de 5 anys.

La metodologia és la següent: abans de donar inici el taller i després de visitar l’exposició, els més menuts veuen un vídeo on s’explica en què consisteix això de la cal·ligrafia xinesa i es mostra com experts en aquest art mil·lenari agafen el pinzell i ho mouen al llarg del llenç. Finalitzada aquesta peça audiovisual, els xiquets entren en la sala d’activitats acompanyats d’un dels seus progenitors –si l’aforament ho permet, poden accedir els dos pares– i amb témperes, tinta xinesa i pinzells de diferent grossor elaboren un dibuix lliure i tracen en ell algun dels ideogrames exposats en la paret del recinte. Més tard, repeteixen operació en una quartilla on es mostra, pas a pas, com es representa un símbol xinès.

El resultat d’aquest taller és més que bo. Els xiquets, arremangats fins als colzes, banyen el pinzell en aigua, primer, i en pintura, després, i ho estenen curosament pel paper davant la mirada orgullosa de monitors i progenitors. Els pares, amb un tovalló en una mà i amb una xicoteta brotxa en l’altra, ajuden als seus fills a dibuixar i interpretar els caràcters xinesos que fan referència a l’home, a la lluna, a l’amor o a l’amistat. Una hora després, grans i menuts ixen del museu una mica tacats però amb el somriure posat.

  

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!