Un concert per a nadons sense butaques ni escenari però amb jazz, el rock i la música clàssica

Aquest concert no és un concert qualsevol. Perquè el públic al qual va dirigit tampoc és un públic qualsevol. Aquest és un concert per a nadons. Sí, per a nadons. Xiquets i xiquetes de fins a 3 anys estan convidats aquest diumenge, 27 de gener, al Teatre Municipal de Benicàssim a escoltar música en una proposta en què nadons, intèrprets, pares, germans, avis i amics comparteixen espai escènic. I que ningú es confonga: no es tracta de teatre musical, ni és una història o un conte que es desenvolupa. No, això és música en directe per als més menuts de la casa. Ni més ni menys.

CONCERT PER A NADONS 

Dia: diumenge 27 de gener
Funcions: 12.00, 16.30, 18.00
Lloc: Teatre Municipal de Benicàssim
Edat: 0 a 3 anys
Companyia: El Canal Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona
Durada: 45 min.
Aforament: 80 persones
Entrada: 6 euros (inclou 1 adult i 1 nadó). 

La companyia El Canal, Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona proposa en cada concert una experiència d’intercanvi i complicitat, on el descobriment de la música en viu i el silenci creen moments intensos i sorprenents. Aquest és un concert per viure la música sense intermediaris, butaques, ni escenari.

Basat en projecte del prestigiós músic i pedagog portuguès Paulo Lameiro, aquests concerts per nadons s’han anat obrint amb el temps a tot tipus d’estils i temàtiques: música “erudita”, música popular, jazz, rock … a més, per descomptat, de la música clàssica.

Cada concert es planteja al voltant d’un tema o un solista convidat. Així, n’hi ha que giren al voltant del so de la trompeta, dels sons greus (que relaxen als nadons), de la guitarra portuguesa, del jazz, de Monteverdi, de Bach, etc. El component d’improvisació és present en tots els concerts i això comporta una escolta activa i una participació de l’audiència. Els nadons descobreixen que la música es ‘pot tocar’ quan els intèrprets se’ls acosten els instruments i aquests experimenten la vibració i la intensitat del so, així com les dimensions i el tacte tacte.

Aquest concert pinta així de bé. A més, tampoc és que es prodiguen les propostes culturals per a nadons, un públic xicotet en edat però exigent i agraït. Així és que per qui vulgui despertar la curiositat i compartir una experiència musical activa amb els més petits de la casa, Benicàssim vos espera.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Un concert per a nadons sense butaques ni escenari però amb jazz, el rock i la música clàssica

  1. Pingback: Un concierto para bebés sin butacas ni escenario pero con jazz ... | Jazz es Jazz | Scoop.it

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!