La Fira Medieval plena Vila-real de màgia, foc, malabars, teatre i música

Vila-real es bolca aquest cap de setmana del 8 al 10 de febrer amb una nova edició de la Fira Medieval, en la qual s’han programat 37 activitats per a tots els públics repartides cada mitja hora. A més de tallers, llocs de tot tipus d’artesania, productes d’alimentació i restauració, demostracions d’oficis i animació. Aquest any, la Fira que trasllada a Vila-real a l’època en què el rei Jaume I li va atorgar la Carta Pobla s’ubicarà a l’entorn de la basílica de Sant Pasqual: carrers de Sant Pasqual, Pare Molina, Torrehermosa, Joan Fuster i Ignasi Vergara.

Hi haurà una exhibició de vol de falcons, un ball de benvinguda conegut com Safi, espectacles de foc, cercaviles musicals i concerts amb l’objectiu de traslladar als visitants als temps de l’edat mitjana i contemplar els diferents oficis i tradicions de l’època. El Mercat Medieval de Vila-real, organitzat per Fusión Medieval i les regidories de Tradicions i Cultura, és ja tot un clàssic com acte lúdic i cultural consolidat dins dels actes en commemoració de la fundació de la ciutat.

Durant aquests tres dies podran trobar parades d’alimentació -amb dolços, embotits casolans, espècies o formatges- antiguitats, argenteria, joguines o llibres, entre altres activitats d’artesania medieval, amb una acurada ambientació d’època. A més d’aquests llocs de venda directa, la Fira Medieval de Vila-real també incloure una programació d’activitats d’animació, de música unida al foc ia la pirotècnia, de números de circ i malabars.

Hi haurà un gran espectacle inaugural, previst a les 19,00 del divendres i cada nit tancarà la fira algun espectacle de carrer amb coreografia amb foc com La Captura del drac, una desfilada de gran format que inclou malabaristes, músics i actors.

Entre els espectacles recomanats per als més menuts hi ha el de Màgia Medieval, de La Troupe Malabó, un espectacle que inclou tocs de clown, màgia i malabars i que es representarà divendres a la tarda i dissabte i diumenge en horari de matí i vesprada. A més, la mateixa companyia també estrena en aquesta edició del Mercat Medieval de Vila-real La D’Mestressa de foc, que combina foc, màgia i pirotècnia.

Els visitants que aquest cap de setmana s’acosten a Vila-real podran comprovar també com és el treball artesanal del tallador de fusta, el picapedrer, cisteller, boter, filadora, el pelleter o el ferrer, entre moltes atraccions. Una exposició d’eines de conreu, una exposició d’aus o activitats per als més petits són altres de les actuacions previstes per l’organització de la fira, que també comptarà amb el tradicional soc àrab, amb llocs de teteria i pastes àrabs disposades en haimes.


Programació

DIVENDRES, 8
17.00 El Mercat cobra vida
18.00 Els alegres tarats del ritme
18.30 Exhibició de vol (falconeria)
19.00 Inauguració del mercat
19.30 Arribats de terres llunyanes
20.00 Ball Safi
20.30 Concert de carrer
21.30 Cercavila musical
22.00 Espectacle de foc Demus

DISSABTE, 9
11.00 El mercat cobra vida
12.00 Els alegres tarats del ritme
12.30 Els quincallers
13.00 Concert de carrer
13.30 Ball Safi
14.00 Arribats de terres llunyanes
17.00 Obertura de les parades del mercat
17.30 Exhibició de vol (Falconeria)
18.00 Músics alegren el mercat
18.30 Els leprosos
19.00 Concert de carrer
19.30 Ball Safi
20.00 Els leprosos
20.30 Els Menja pedres
21.00 La Captura del Drac
22.00 Els alegres tarats del ritme

DIUMENGE, 10
11.00 El mercat cobra vida
12.00 Els alegres tarats del ritme
12.30 Els prínceps
13.00 Concert de carrer
13.30 Ball Safi
14.00 Arribats de terres llunyanes
17.00 Obertura de les parades del mercat
17.30 Exhibició de vol (falconeria)
18.00 Músics alegren el mercat
18.30 Els quincallers
19.00 La captura del Drac
19.30 Ball Safi
20.00 Els leprosos
20.30 Els Menja pedres
21.00 La captura del Drac
21.30 Concert de carrer
22.00 Espectacle de foc Demus

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!