Abracadabra… torna tota la màgia a Vila-real, al carrer i al teatre

Res per ací, màgia per allà… Màgia solidària. Màgia al carrer. Màgia a l’Auditori. I escapisme. Aquesta és la proposta resumida del festival Màgia x Ací de Vila-real, que en la seua sisena edició manté l’aposta pels espectacles a peu de carrer i les gales en teatre. Mags nacionals i internacionals convertiran la localitat de la Plana Baixa en un gran escenari de somnis i il·lusions el cap de setmana del 23 i 24 de març. Espectacles que agraden a xiquets i xiquetes de 0 a 100 anys i més, perquè si d’alguna cosa pot presumir la màgia és de sorprendre per igual a grans i menuts.

Encara que el gruix del certamen està reservat per al cap de setmana, el Mag Yunke -director artístic del Festival- obre la cita el dimecres 20 amb la seva proposta la Màgia solidària a les residències de gent gran de la ciutat. Espectacles gratuïts oberts, a més, a la participació dels familiars i dels residents. La màgia, de prop.

El Festival ofereix, sens dubte, una oportunitat per visitar Vila-real en família. Amb Màgia al carrer tot el dissabte el parc del Pilar (al matí) i la plaça Major (a la vesprada) s’omplen de jocs i trucs on res és el que sembla. Les accions i actuacions de carrer, barrejades amb la picaresca i l’engany dels personatges, situen tot aquest espectacle a mig camí entre les barraques de fira i el circ ambulant.

La màgia a l’Auditori es forja en dues gales internacionals. Una dissabte, per grans i petits, i la de diumenge a la tarda especialment pensada per a públic infantil. Que ningú s’estranye que després de veure l’espectacle molts dels espectadors vulguen convertir-se en mags. La màgia és així.

Escapisme. Dissabte a la nit, després de la gala, evasió sota l’aigua en plena plaça Major de Vila-real, una fusió dels dos nombres de escapisme més populars del mític i llegendari escapista Harry Houdini, uns números que l’han fet passar a la història com el millor escapista del segle XX.

Preneu nota perquè a continuació teniu el programa i una breu ressenya dels mags i els seus espectacles.

Programació Màgia x Ací

DISSABTE, 23 DE MARÇ

Màgia al carrer
Horaris:
11.00-12.00 / 12.30-13.30 / parc del Pilar
17.30-18.30 / 19.00 – 20.00 / plaça Major
Mags:
Florette & Yurgen (França): és la història d’un mag i la seua nova assistent. Una comèdia màgica on es barregen humor, màgia i molta interacció amb els espectadors. Guanyadors del tercer premi de màgia còmica al Congrés Francès de il·lusionisme, el seu espectacle ambientat a la Belle Époque juga amb el gest i la comicitat d’una simpàtica i elegant parella d’artistes de carrer de 1900.
Iván Santacruz (Espanya): premi nacional de màgia infantil, premi nacional de màgia còmica i professor de la gran escola de màgia Ana Tamariz. És un dels xous més originals del panorama nacional. Màgia participativa, visual i sobretot molt divertida. Una autèntica festa màgica. Com un xou de màgia… però més fanfarró.
Davo (Espanya): pertany a la Societat Espanyola d’Il·lusionisme (SEI) i és seguidor de les noves tendències en l’art de la màgia. La seua màgia comprèn des de xicotetes il·lusions properes, fins els efectes més impactants i innovadors d’escenari. És professor de l’escola de màgia de Juan Tamariz i ha treballat com a mag en programes de televisió, sèries, cinema i teatre.

Gala Internacional
Horari:
22.30 – Auditori Municipal
Mags:
Jaime Figueroa (Espanya): actual campió nacional de màgia còmica. Barreja el clown amb la màgia amb totes les seves excèntriques conseqüències, i tot i que encara hi ha certes coses que no les arregla ni Harry Potter, en el pitjor dels moments, quan tot està trencat i per terra, torna la sorprenent i inusual màgia de Jaime.
Charlie Mag (Espanya): està especialitzat en una actuació de coloms, una de les disciplines més difícils dins de la màgia. Aquest nombre destaca per la seva originalitat i per la seva posada en escena atrevida i trencadora. Està considerat com un dels il·lusionistes actuals amb més talent i projecció internacional.
Mago Migue (Espanya): bicampió mundial de màgia FISM 2003 La Haia / FISM 2000 Lisboa. Miguel Puga col·labora assíduament amb Ajuda en Acció, Aldees Infantils SOS i Creu Roja Espanyola. Va estudiar Art Dramàtic, Magisteri i Interpretació a Madrid i component del grup musical Los Inhumanos. Màgia polivalent.
Magic Unlimited (Holanda): Oscar, Renzo & Mara, uns joves estrelles de gran renom internacional, imprimeixen a totes les seves representacions una gran dosi d’energia, humor i intriga. Porten l’il·lusionisme a uns nivells que superen l’imaginable, més enllà de qualsevol manera tradicional de màgia.
Entrada: els menors de 3 anys no paguen si no ocupen butaca, entre 3 i 12 anys paguen 5 €, els adults (majors de 12 anys) 10 €.

Nombre d’escapisme
Horari:
00.00 – Plaça Major
Mags:
Pedro Volta & Luis Larrodera (Espanya): han fusionat dos dels nombres del mític Houdini i han creat una doble evasió. Pedro es tancarà en un tanc de vidre amb mil litres d’aigua i substituirà les dones per una camisa de força, el que fa més arriscada i complexa la fuita sota l’aigua. Tot això abans de dos minuts.

DIUMENGE, 24 DE MARÇ

Gala infantil de màgia
Horari:
18.00 – Auditori Municipal
Mags:
Jaime Figueroa (Espanya): actual campió nacional de màgia còmica. Barreja el clown amb la màgia amb totes les seves excèntriques conseqüències, i tot i que encara hi ha certes coses que no les arregla ni Harry Potter, en el pitjor dels moments, quan tot està trencat i per terra, torna la sorprenende i inusual màgia de Jaime .
Magic Unlimited (Holanda): Oscar, Renzo & Mara, uns joves estrelles de gran renom internacional, imprimeixen a totes les seues representacions una gran dosi d’energia, humor i intriga. Porten l’il·lusionisme a uns nivells que superen l’imaginable, més enllà de qualsevol manera tradicional de màgia.
Entrada: 5 €

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!