L’Esplai Monigots, un espai d’oci alternatiu a Vila-real dels 4 als 11 anys

Tots els dissabtes del mes de març, de 17 a 20 hores, xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys tenen una cita a l’Espai Jove de Vila-real amb l’Esplai Monigots (abans es deia Esplai Nas Roig), una iniciativa que busca oferir alternatives a l’oci comercial des de ben menuts. En essència, l’Esplai Monigots és una proposta educativa en la qual els xiquets i xiquetes dissenyen les seues activitats i comencen a prendre xicotetes responsabilitats. Acampades, dinàmiques, programes de televisió, teatre i molt més en una activitat a càrrec de Serendípia en què la inscripció es fa els mateixos dissabtes del tallers.

A través de les dinàmiques que es proposen, es persegueix que els participants no siguen simples consumidors, sinó que s’impliquen en l’organització de les activitats i que decideixen què oci volen, ens explica Esther Tàrrega de l’Espai Jove. Danses, gimcanes, excursions … són algunes de les opcions que sorgeixen de la pròpia iniciativa dels menuts. Però també es treballen valors com el suport mutu, el respecte, com treballar de manera cooperativa en lloc de competitiva.

Amb aquest Esplai Monigots també s’intenta que des dels 4 anys, xiquets i xiquetes amplien les seues alternatives d’oci per decidir després amb què es queden. Les sessions inclouen unes dinàmiques proposades per l’Espai Jove però que, després d’una decisió en assemblea, s’adapten a les peticions dels participants.

I per als que són una mica més grans, i també els dissabtes de març 2, 9, 16 i 23 però de 17.00 a 21.00, poden participar en un taller de contes. Un taller destinat a joves d’entre 11 i 17 anys (es dividirà per grup d’edat) en el qual es treballen l’expressió corporal, dinamisme, control de la veu, improvisació, escriptura creativa… i molt més. No només practicaran les tècniques per ser bons ‘romanceros’, sinó que també aprendran a escriure les seues pròpies històries a partir de tècniques senzilles.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!