‘Premiers pas sur la dune’: teatre infantil sense paraules, esquitxat d’humor i emocions

Què tenen en comú una col, un aneguet de goma, els núvols, un peix de colors i una casa? No és una pregunta d’acudit, és el fil conductor de l’obra de teatre especialment recomanada per a la infància Premiers pas sur la dune i que fa escala, és clar, a Benicàssim. Però aquesta vegada en la Casa de la Música Mestre Vila. La proposta que presenta en doble sessió Tof Théâtre el dimarts 19 de març, festivitat de Sant Josep, és un d’aquests espectacles que ha recorregut els escenaris de mig món, que ara fa escala ací, i que ha girat pels festivals internacionals més prestigiosos.

TÍTOL: Premiers pas sur la dune
TIPUS D’ESPECTACLE: teatre infantil amb titelles
DURADA: 45 min.

QUAN: dimarts 19 març 12.00 i 18.00
ON: Casa de la Música Mestre Vila
COMPANYIA: Tof Théâtre
EDAT: especialment recomanada per a la infància
ENTRADA: 3 euros
AFORAMENT: 80 persones 

Espectacle ense paraules, esquitxat d’humor i emocions, Tof Théâtre té sempre preparada la seua lupa, alhora tendra i burleta, per veure en detall entre els nostres microdrames. Com us dèiem en el paràgraf anterior una col, un aneguet de goma, els núvols, un peix de colors i una casa són el punt de partida d’aquesta història entranyable (recomanada a partir de 3 anys). Aquesta acumulació d’objectes evocadors de la infància compon l’arquitectura interior d’un homenet, a la recerca de la seva pròpia identitat. Manipulació per quatre titellaires que semblen eixits d’una pintura de Magritte, l’homenet segueix el seu camí a través d’una desconcertant associació de situacions còmiques la lògica de les quals només està determinada pel seu inconscient.

Obra graciosa, poètica, rítmica, sensible i amb subtils tocs surrealistes, que esdevé recorregut oníric o en un món on la nostra infantesa, els nostres fracassos i les nostres conquestes suren lliures. Premiers pas sud la dune dibuixa, amb humilitat i bon humor, un retrat de la fràgil consciència de l’ésser humà.

Premiers pas sur la dune és una delicada joia de Tof Théâtre, on xicotetes titelles es mouen en un espai escènic en continu canvi i cuidat fins al mínim detall. L’obra ha estat reconeguda amb el Prix de la Ministre de Culture i amb el Coup de coeur de la presse aux Rencontres du Théâtre Jeune Public l’agost del 2009, i nominat al Premi de la Crítica el 2010 en la categoria de Millor Creació artística i tècnica.

La companyia Tof Théâtre, nascuda el 1997, perverteix les tècniques tradicionals de la manipulació de titelles, amb els titellaires a la vista del públic. Les titelles estan sempre al centre dels seus espectacles, amb mesures que poden variar dels 5 centímetres als 5 metres i dirigeixen les seves posades en escena de vegades a un públic adult, de vegades a un públic infantil i en la majoria dels casos a tots dos, units en un gaudir compartit.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!