‘La princesa i el volcà’ i ‘Tres caragols’, dos contes escrits per i per a xiquets

La presentació de La princesa i el volcà i Tres caragols és molt més que una presentació de dos contes. Perquè és la posada de llarg de dues històries escrites per xiquets i xiquetes d’Infantil de l’escola Manel Garcia Grau de Castelló amb la coordinació de dos professors, Xavi Monfort i Mónica Sellés. Contes en els quals es plasmen la curiositat i la capacitat d’observar el que passa al nostre com només els més menuts ho saben fer. Els que sentiu aquesta mateixa curiositat per conèixer La princesa i el volcà i Tres caragols apunteu: dissabte 27 d’abril, a les 12.00, a la Llibreria El Passeig del barri del Raval Universitari.

No acaben ací els motius pels quals aquest esdeveniment paga la pena. El primer, que la recaptació pels llibres venuts es destinaran a l’ONG Associació Escoles per al món. I el segon, que la presentació va acompanyada d’un contacontes a càrrec de l’actriu Laia Porcar, integrant del grup Teatre Plegable. També hi serà present la il·lustradora Tica Godoy. A nosaltres no se’ns ocorren més i millors motius per acudir a la cita.

Xavi Muñoz, de la Llibreria El Passeig, subratlla precisament l’interès d’aquests dos relats perquè “plasmen les idees dels propis xiquets”. La iniciativa d’acollir aquest tipus d’activitats s’emmarca en l’interès de la llibreria per difondre la literatura infantil, com ja va fer amb la presentació d’Un abrazo de oso i Poemas del Aire y el Mar, i més en aquesta setmana en què se celebra el dia del llibre.

Per la seua banda, Laia Porcar, ens explica que Tres caragols (escrit per alumnes de 3 anys) és la història eixida arran de les preguntes que els protagonistes es fan sobre coses tan quotidianes com per què apareix i desapareix la lluna. És, en definitiva, aquesta curiositat dels nanos que els fa preguntar tot. La princesa i el volcà (escrita per alumnes de 5 anys) “reflecteix l’esperit aventurer narrat des de la perspectiva d’un xiquet” en què apareixen personatges com un fantasma, 1 detectiva o un gegant. “I la gràcia és aquesta, que l’han escrit els menuts, amb allò que els agrada”, insisteix Laia Porcar, que serà l’encarregada de donar vida a aquests contes tan diferents, tan genials.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!