La Nao Victòria atraca a Borriana: una oportunitat per visitar una rèplica històrica

Visitar un navili històric com la Nao Victòria no es pot fer tots els dies. La rèplica de la que fou primera embarcació a donar la volta al món entre 1519 i 1522 ja està atracada a la marina BurrianaNova.I fins diumenge que ve, 16 de juny, estarà oberta al públic ja que forma part de la mostra nàutica de la Jubilata Cup, un esdeveniment que espera concentrar un centenar de vaixells i més d’un miler de persones, i que preveu un ampli programa d’activitats per a tots els públics. Les visites es poden fer en horari de 10.30 a 20.30 i el preu de l’entrada és de 3 euros per als adults i d’1 euro per als menors de 8 anys.

Paral·lelament a les activitats esportives, la Jubilata’s Cup s’ha concebut com una gran festa amb entrada lliure a tots els públics i totes les edats. L’objectiu és apropar el mar i la nàutica a tots els ciutadans, tant de Borriana com de la resta de la província, i que puguin participar d’un baptisme de mar, conèixer els diferents esports i sentir-se part d’aquest gran sector està adquirint una notable importància a Borriana.

Per a això, s’han previst, tant dissabte com diumenge, jornades de portes obertes de les Escoles de la Mar de la Generalitat amb baptismes de vela lleugera i piragüisme, i exhibició de caiac-polo. També es donarà informació sobre activitats com surf o windsurf per part dels respectius clubs de Borriana.

Però a més, tots els que s’apropen a la Jubilata’s Cup podran conéixer de prop les embarcacions especialitzades de la Guàrdia Civil del Mar, Salvament Marítim o duanes. El “hospitality” comptarà també amb la presència de la Unitat Militar d’Emergència, Consorci Provincial de Bombers, Club de Surf Borriana, Club de Windsurf Borriana i exposicions de material nàutic de les marques comercials col·laboradores.

I a més de tot això, el dissabte al matí, simulacre de rescat aeri per part de Salvament Marítim, amb un exercici estàtic i un altre dinàmic, en què participaran embarcacions i un helicòpter.

Nao Victòria

L’embarcació històrica -que també té 26 metres d’escola i 7 de manga- va realitzar la seua particular volta al món des de 2004 a 2006 a homenatge a l’original, una gesta marítima que va permetre conèixer el planeta en tota la seva dimensió. Amb una tripulació de 20 persones i visitant 17 països, va esdevenir la primera rèplica històrica d’un vaixell d’aquestes característiques a fer una travessa semblant.

El programa Nao Victòria Experience permet als visitants aprendre sobre les formes i detalls de la primera circumnavegació de la història i com vivien els seus tripulants. A més de conéixer les experiències i aventures viscudes per la tripulació que durant 2004-2006 va emular a la seva antecessora.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!