Uns conta contes molt salats al costat del mar en Benicàssim i Vinaròs

Amb l’estiu ja a plena marxa, al matí podem gaudir del mar i a la tarda…també, amb les activitats que ha preparat Mon d’Animació a les platges de Benicàssim i de Vinaròs. En la Biblioplaya de Vinaròs i a la Biblioteca del Mar de la platja del Heliópolis de Benicàssim ofereixen una variada programació dins del Festival de Narració Oral. A continuació us detallem les companyies que participen en les sessions perquè no perdeu detall.

OSWALDO PAI/ Aragó

Lloc: Biblioplaya de Vinaròs. A la platja del *Fortí, al costat del Port de Vinaròs
Dia: 4 de juliol
Hora: 18.30
Edat: Tots els públics

Lloc: Biblioteca del Mar de la platja de Heliópolis a Benicàssim.
Dia: 5 de juliol
Hora: 19.00
Edat: Tots els públics

Descripció: La PAI som una companyia de teatre-animació. Dotze persones *variopintas des dels 26 als 51 anys. Ens agrada jugar, tot el nostre treball ho basem en el joc i la creativitat. Juguem i provoquem el Joc. Ens interessen molt els nens i les persones adultes que volen jugar i crear. Viatgem i actuem en grans ciutats i en petits pobles, a Espanya i en la fi del món, en teatres, al carrer i a les aules de l’escola. Carnestoltes, Pilars, visites a espais naturals, provocació en museus, trobades, esdeveniments, projectes d’interculturalitat, animació a la lectura, clubs de cinema, contes, espais de joc. Teatre i joc, Joc i teatre són la nostra història. Membre de la Xarxa Internacional de Contacontes.

MARTHA ESCUDERO/ Catalunya

Lloc: Biblioplaya de Vinaròs. A la platja del Fortí, al costat del Port de Vinaròs
Dia: 11 de juliol
Hora: 18.30
Edat: Tots els públics

Lloc: Biblioteca del Mar de la platja de Heliópolis a Benicàssim.
Dia: 12 de juliol
Hora: 19.00
Edat: Tots els públics

Descripció: Va néixer en la Ciutat de Mèxic. Des de l’any de 1993 radica a Barcelona dedicant-se a la narració oral. El seu repertori es nodreix de mites, contes i llegendes tradicionals i de relats i contes d’autor. Narra per a tots els públics, en algunes ocasions acompanyant la narració amb música i cançons. És sòcia fundadora de la *Associació de Narradors i Narradors de Barcelona ANIN (www.anincat.org) . Ha participat en diferents festivals, cicles i maratons de narració oral en la majoria de les comunitats d’Espanya i a Portugal, França, Andorra, Brasil i Mèxic. Creu en la narració oral com un art, l’art de la relació a través de la paraula.

FELIP KERVAREC/ Comunitat Valenciana

Lloc: Biblioplaya de Vinaròs. A la platja del Fortí, al costat del Port de Vinaròs
Dia: 18 de juliol
Hora: 18.30
Edat: Tots els públics

Lloc: Biblioteca del Mar de la platja de Heliópolis a Benicàssim.
Dia: 19 de juliol
Hora: 19.00
Edat: Tots els públics

Descripció: Em dedico a explicar contes, activitat que compagino amb la gestió de l’empresa Mon d’Animació serveis socioculturals, des de l’any 1999 quan gràcies al curs d’Animador Juvenil vaig conèixer de ple aquest món que ara m’apassiona. Els contes van venir després d’escoltar una sessió expliques que “Pep i Canto” van fer a La Pobla Tornesa la nit de Sant Joan, al escoltarles explicar les històries vaig prendre la decisió de provar-me jo posat que certa experiència ja la tenia després d’estar explicant contes i històries als nens del meu poble durant la meva Prestació Social Substitutoria… Avui dia gaudeixo molt explicant, narrant contes i històries, i ho he fet ja més de… vagi, que ara viu del conte, per sort al públic i als programadors també els agrada el meu estil.

FELIX ALBO/ Comunitat Valenciana

Lloc: Biblioplaya de Vinaròs. A la platja del Fortí, al costat del Port de Vinaròs
Dia: 25 de juliol
Hora: 18.30
Edat: Tots els públics

Lloc: Biblioteca del Mar de la platja de Heliópolis a Benicàssim.
Dia: 26 de juliol
Hora: 19.00
Edat: Tots els públics

Descripció: Félix Albo és un mediterrani que, amb els seus espectacles de paraula aquesta i al llarg de divuit anys, ha recorregut ja pràcticament tota la península i les seves illes; i des de fa vuit, creua un tros de mar per recórrer el Marroc, Mèxic, Veneçuela, Bolívia o Colòmbia, Itàlia, Sàhara o França.

PABLO ALBO/ Comunitat Valenciana

Lloc: Biblioplaya de Vinaròs. A la platja del *Fortí, al costat del Port de Vinaròs
Dia: 1 d’agost
Hora: 18.30
Edat: Tots els públics

Lloc: Biblioteca del Mar de la platja de Heliópolis a Benicàssim.
Dia: 2 d’agost
Hora: 19.00
Edat: Tots els públics

Descripció: Pablo Albo va explicar contes per primera vegada en 1994, a Alacant, la seva terra natal. Ara, ha visitat gairebé totes les províncies, narrant en biblioteques, teatres festivals. Compte per a tot tipus de públic. Sap que els contes no tenen edat, però que cada edat té els seus contes i els tria amb cura i després els compta amb la seva veu, amb les seves mans, amb el seu cos, els seus gestos i amb la seva mirada. Les paraules no necessiten gens més. També els escriu. Ja van pel món vint-i-set dels seus llibres i sengles que esperen. Col·labora en revistes com Ñaque tractant d’entendre què això de la narració. I fa cursos per ajudar a pares i mares a adonar-se que porten un narrador dins o a persones que volen apropar-se a l’escena. En fi contes, contes i contes.

MARICUELA/ Aragó

Lloc: Biblioplaya de Vinaròs. A la platja del Fortí, al costat del Port de Vinaròs
Dia: 8 d’agost
Hora: 18.30
Edat: Tots els públics

Lloc: Biblioteca del Mar de la platja de Heliópolis a Benicàssim.
Dia: 9 d’agost
Hora: 19.00
Edat: Tots els públics

Descripció: Maricuela és un cascavell de paper, dos ulls, de vegades tres, una butxaca de codony, de paraules, petites, grans, locals, rodones, lirondes i sinceres quan explica mentides. Amb una titella et fa un conte, amb un conte et canta un cant, amb un cant et recita un poema i amb un poema t’encanta.

EUGENIA MANZANERA/ Castilla La Mancha

Lloc: Biblioplaya de Vinaròs. A la platja del Fortí, al costat del Port de Vinaròs
Dia: 15 d’agost
Hora: 18.30
Edat: Tots els públics

Lloc: Biblioteca del Mar de la platja de Heliópolis a Benicàssim.
Dia: 16 d’agost
Hora: 19.00
Edat: Tots els públics

Descripció: Una actriu amb essència de “commedia”, una contista de gest i de paraula, una bufona, una clown sense nas Quan va descobrir la Commedia dell´Art es va sentir a la seva casa, va captar l’esperit i es va submergir en les seves aigües de salsa a la putanesca i suau carbonara, va trobar a la seva família artística, màscares que encara avui són el marc on habita el món, aquest marc incomparable de l’ésser humà. Va aprendre l’ofici d’actriu com els de abans, sobre les taules, el mestre TABLOSVKI és el seu mentor.

CARLES GARCIA/ La Rioja

Lloc: Biblioplaya de Vinaròs. A la platja del Fortí, al costat del Port de Vinaròs
Dia: 22 d’agost
Hora: 18.30
Edat: Tots els públics

Lloc: Biblioteca del Mar de la platja de Heliópolis a Benicàssim.
Dia: 23 d’agost
Hora: 19.00
Edat: Tots els públics

Descripció: Carles García Domingo és economista i Narrador Oral (contista per ambdues professions). Explica contes des de fa 27 anys. “Explicar per a mi és retornar als narradors de la meva família una mica del que ells em van transmetre. El desig que no es perdi aquest coneixement que ells van traslladar al llarg del temps.”

LA RODAMÓN/ Comunitat Valenciana

Lloc: Biblioplaya de Vinaròs. A la platja del Fortí, al costat del Port de Vinaròs
Dia: 29 d’agost
Hora: 18.30
Edat: Tots els públics

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!