Un passeig entre muralles, cavallers i artesans. Arriba la Fira Medieval de Mascarell

Mascarell retrocedeix diversos segles en la seua història. Del divendres 8 de novembre al diumenge 10, la Fira Medieval tornarà a l’època dels cavallers errants a l’únic poblat emmurallat de la Plana. Actuacions itinerants pels carrers, passejos amb animals, teatre, danses orientals, demostració d’oficis artesanals, exhibició d’aus rapinyaires, tir amb arc, representació de batalles entre cavallers i, tot això, al mercat medieval que s’instal·larà a l’interior del recinte emmurallat.

Per setè any consecutiu, aquest esdeveniment es convertirà en el millor reclam per atraure milers de persones a Mascarell -pedania de Nules- i convertir-se així en un aparador de promoció del seu valor patrimonial. La singularitat del recinte -amb tot el seu perímetre emmurallat- ofereix un plus per passar un cap de setmana familiar entre cavallers i artesans. A vegades armant-se de paciència per l’arribada de centenars i centenars de visitants.

La fórmula es repetirà pel seu èxit, tot i que incorporarà novetats, per tal d’oferir nous al·licients tant a les persones que ja coneixen la fira de Mascarell, com per a les que es decideixen enguany a visitar per primera vegada. Entre altres coses, una de les propostes que promet ser més espectacular és la celebració de tornejos, on els cavallers, a cavall o a peu, mesuraran la seua força i el seu valor tal com succeïa en l’edat mitjana.

La programació del dissabte al matí inclou, per segon any consecutiu, l’assalt barbaresc a Mascarell, mentre que a la vesprada, a les 20.00, a l’església, s’ha programat un concert de música celta a càrrec de l’Orquestra Laudística Daniel Fortea. Així mateix, al llarg del cap de setmana, es gaudirà de representacions teatrals, exhibicions amb aus rapinyaires, mostra d’animals i demostracions d’oficis artesanals.

Horari de la fira: divendres de 19.00 a 22.00 / Dissabte d’11.00 a 22.00 / Diumenge d’11.00 a 21.00

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!