Assaltabarris omple Vila-real de teatre, circ, tallers, animació infantil…

Pura casualitat. 13-13-13. No és un jeroglífic ni res que se li semble. És una coincidència. La que fa que el programa cultural Assaltabarris arranque aquest dissabte 13 d’abril la edició de 2013 en la qual recorrerà els 13 barris de Vila-real. El projecte lúdic-cultural que va nàixer l’any passat amb l’objectiu d’apropar la cultura a tots els barris de la ciutat es fa gran. Batucades, tallers de circ, de risoteràpia, de manualitats, d’elaboració del dolços nadalencs, papirocuentos, inflables, maquillatge, funky, gimcanes, contacontes, espectacles de monstres, jocs tradicionals… Oferta variada, per a tots els gustos i per a totes les edats des d’abril a desembre (només interrompuda a l’estiu).

La segona edició presenta novetats que apunten a una consolidació de l’oferta. La primera, l’ampliació geogràfica: si Assaltabarris va arribar a sis barris l’any passat en aquesta ocasió ho fa a 13. A més, ha passat de dependre de la Regidoria de Cultura a la de Joventut amb el mateix esperit de descentralitzar l’activitat cultural. I, finalment, ho fa amb una programació oberta a tota la ciutadania i en què els veïns han contribuït a definir el contingut del programa.

Batucada inaugural amb Serendípia

Descripció: els Güamalatiki són una tribu disposada a canviar tot allò del seu entorn que no els agrada a cop de tambor. Instruments reciclats, ritmes, danses, malabars… Els Güamalatikis s’han instal·lat a la vila per omplir-la de color, màgia i il·lusió.
Dia: dissabte 13 abril
Lloc: plaça de l’Alguer (barri de Cervantes)
Hora: 18.00 hores
Edat: per a tots els públics

Classe magistral de funky 

Descripció: continuem ballant? Avui és un dia musical, per això es donarà a conèixer un ball modern com és el funky. D’una manera senzilla i alternativa s’aprendran les possibilitats rítmiques del cos mitjançant aquest ball i la música, on el ritme, de manera divertida i amena, serà el protagonista.
Dia: dissabte 13 d’abril
Lloc: plaça de l’Alguer (barri de Cervantes)
Hora: 18.30 hores
Edat: per a tots els públics

Espectacle Papirocontes: somnis de paper, inflables, maquillatge 

Descripció: a qui no li agrada un conte? Aquesta tarda tindrem la sort de poder descobrir una fusió de papiroflèxia i contacontes dirigits a tots els públics, a més es pot gaudir dels tallers de malabars, equilibris, circ i maquillatge, i per completar el dia a saltar amb els castells inflables.
Dia: dissabte 27 d’abril.
Lloc: plaça de la Llibertat (barri de la Unió)
Hora: 19.00 hores
Edat: tots els públics

Espectacle de monstres, contacontes, taller de circ… 

Descripció: monstres? On? La família Mon ve a visitar el nostre planeta i per conèixer una mica més ens ensenyaran cançons i jocs d’altres realitats, ens caracteritzaran per després aprendre d’una manera divertida alguns espectacles del nostre circ. I a més contacontes, castells inflables, taller de maquillatge i de circ.
Dia: dimecres 29 de maig
Lloc: plaça de Sant Ferran (barri de Sant Ferran)
Hora: 17.30 hores
Edat; 4 a 12 anys

Gimcana lúdica 

Descripció: preparats i preparades per a l’acció? Busqueu, correu, descobriu, observeu, trobeu. Aquestes proves s’han de superar en grups que han de posar en pràctica les seves destreses i habilitats individuals i grupals per convertir la gimcana en una gran festa lúdica i participativa.
Dia: dissabte 8 juny
Lloc: carrer de Bàrbara Royo (barri d’Europa)
Hora: 18.00
Edat: a partir d 6 anys

Espectacle de monstres, contacontes, taller de circ…

Descripció: monstres? On? La família Mon ve a visitar el nostre planeta i per conèixer una mica més ens ensenyaran cançons i jocs d’altres realitats, ens caracteritzaran per després aprendre d’una manera divertida alguns espectacles del nostre circ. I a més contacontes, castells inflables, taller de maquillatge i de circ
Dia: dissabte 29 juny
Lloc: plaça del Llaurador (barris de la Sénia i del Calvari)
Hora: 17.30
Edat: de 4 a 12 anys

Taller de jocs tradicionals 

Descripión: la nostra cultura i les tradicions expressen de moltes formes, entre elles els jocs. Us ve de gust fer un viatge on tots encara jugava al carrer? Gaudirem d’un ampli ventall de jocs grupals inspirats en els jocs tradicionals del poble i també tindrem una sèrie d’elements amb els quals poder gaudir i entretenir.
Dia: divendres 20 de setembre
Lloc: plaça de Betxí (barri de la Soledat)
Horari: 17.30 hores
Edat: 6 a 12 anys

Espectacle de monstres, contacontes, taller de circ… 

Descripció: monstres? On? La família Mon ve a visitar el nostre planeta i per conéixer una mica més ens ensenyaran cançons i jocs d’altres realitats, ens caracteritzaran per després aprendre d’una manera divertida alguns espectacles del nostre circ. I a més contacontes, castells inflables, taller de maquillatge i de circ
Dia: dissabte 5 d’octubre
Lloc: Glorieta del 20 de febrer (barri de la Sèquia Major)
Hora: 17.30
Edat: de 4 a 12 anys

Espectacle Sopa de Magos i taller de circ gegant

Descripció: màgia per ací, màgia per allà. Visita dels mags i pallassos Rebeca i Comino que intentaran fer un bon espectacle de màgia però potser no tot surti bé. Hi haurà desaparicions, levitacions, cordes que suren, un dibuix que parla, mentalisme i molt més. Vols saber com acabarà?
Dia: dissabte 26 d’octubre.
Lloc: parc del Pilar (barri del Pilar)
Hora: 17.30 hores
Edat: 4 a 12 anys

Risoteràpia 

Descripció: I si riem una mica? Riure és salut i per això utilitzarem la rialla. Com? Amb estiraments i exercicis de comunicació verbal i no verbal, aconseguirem provocar el riure espontània i la millor i més efectiva de totes que és la riallada. Anima’t a alliberar l’hormona de la felicitat.
Dia: dissabte 9 de novembre
Lloc: Casa de Barri a l’avinguda Pius XII, 10 (barri de la Torre Motxa)
Hora: 17.30
Edat: per a tots els públics.

Taller de manualitats: el reciclatge com element creatiu 

Descripció: pobre planeta Terra. Es queixa de dolor i ningú l’ajuda. Doncs en aquest taller sí que ho faran. Utilitzant materials de rebuig, s’elaboraran manualitats divertides i senzilles. A què és bona idea? S’empraran materials de rebuig per a fabricar objectes tant petits com grans.
Dia: dissabte 23 de novembre
Lloc: Casa de Barri situada al carrer València, 54 (barri de l’Hospital)
Hora: 17.30
Edat: 6 a 12 anys

Espectacle de monstres, contacontes, taller de circ…

Descripció: monstres? On? La família Mon ve a visitar el nostre planeta i per conèixer una mica més ens ensenyaran cançons i jocs d’altres realitats, ens caracteritzaran per després aprendre d’una manera divertida alguns espectacles del nostre circ. I a més contacontes, castells inflables, taller de maquillatge i de circ
Dia: dissabte 14 de desembre
Lloc: parc del Progrés (barri del Progrés)
Hora: 17.00
Edat: de 4 a 12 anys

Taller de dolços nadalencs 

Descripció: res millor que fer dolços nadalencs per Nadal. Es treballarà el modelatge de la pasta i es prepararà del forn in situ per a la cocció de la rebosteria i, a més, s’aprendrà a embolicar els dolços per tenir un bonic regal
Dia: dissabte 21 de desembre
Lloc: plaça del Botànic Calduch (barri del Botànic Calduch)
Hora: 11.00
Edat: a partir de 6 anys.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Assaltabarris omple Vila-real de teatre, circ, tallers, animació infantil…

  1. Pingback: Espai Menut | Pren la paraula!: cuentos que cuentan en el festival de narración oral de Vila-real

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!