Corral de Teatro, un motiu més que raonable per assaborir la cultura en família

Encara no havíem tingut el plaer d’explicar coses sobre el Corral de Teatro, un espai cultural ubicat a Xilxes que està tenint una més que acceptable acollida i que suposa una alternativa més per quan ens preguntem què fer amb xiquets. I ens alegrem. Corral de Teatro ofereix els caps de setmana un bon grapat d’excuses en forma de teatre, música en directe, xerrades, exposicions, titelles, cinema independent, tallers, dansa… per acostar-se al que va ser una antingua casa-estable ara reconvertida en un espai multicultural. Ja ens ho va presentar Nomepierdoniuna en aquest article de la periodista Asun Pérez i, ara, a Espai Menut us deixem la programació per a tots els públics tancada per a aquest primer trimestre de l’any.

En Corral de Teatre es respira l’essència de l’autèntic teatre argentí , aquest que està present en gairebé qualsevol racó de la ciutat, compromès, proper. I ací, a la Plana. Els espectacles, als quals acudeix públic no només de l’entorn més proper, sinó també de Vila-real, Castelló o Almassora, es representen a les 19.00 dissabtes i/o diumenges i l’entrada consisteix en un donatiu per als artistes, el qual cada un decidisca. L’aforament és limitat. A continuació teniu l’agenda d’espectacles per a públic familiar per als propers caps de setmana. A mesura que rebem les sinopsis l’anirem ampliant.

Diumenge 26/gen EL FANTASMA DE CANTERVILLE

La Inestable-Companyia de Titelles posa sobre l’escenari el seu personal adaptació de l’obra d’Oscar Wilde que explica la història d’un desafortunat fantasma que, però, comporta importants ensenyaments. Una manera teatral que xiquetes i xiquets aprenen a reconèixer la importància de la lectura estimulant. L’amor en l’entorn familiar, la picardia ingènua, el lliurament cap als altres sense demanar res a canvi, la capacitat d’adaptació i aprendre a corregir els errors,… són alguns dels conceptes que treballa aquesta adaptació.

Dissabte 1/feb i diumenge 2/feb RESOL O BLA BLA

Estrena d’aquesta proposta que fusiona el teatre i la dansa, a càrrec d’Isabel Marza i Glòria Aleza.

Dissabte 15/feb i diumenge 16/feb TALLER DE TEATRE I TITELLES

Una proposta per a tots els públics. Un acostament als escenaris, a una activitat tan estimulant com el teatre de titelles.

22/feb i 23/feb LA CONQUISTA DE AMÉRICA

La Inestable representa una obra de titelles plena d’anècdotes divertides, però també plena de dramatisme que va suposar aquesta crida conquesta. La companyia de Xilxes ens porta fins les estances de la reina on es decideix el destí d’Amèrica i ens arrossega en el viatge màgic al descobriment d’un nou món que no era tan nou per als habitants que ja hi eren

Des dels estances de la reina Isabel a Espanya fins a la visió d’uns nadius americans recorre els diferents fets històrics esdevinguts. La perseverança per aconseguir el que un creu cert, el valor de la vida , les diferències culturals, la innocència, la imposició d’una cultura sobre obra, el mal de la incomprensió són alguns dels ensenyaments que aporta aquest fet històric.

Una vella indígena compte que quan el teixidor i aspirant a mariner Cristòfor Colom es va llançar a navegar els grans espais buits del món, fins a aquest moment desconegut, havia acceptat desafiar les llegendes de terribles tempestes que sacsejarien les seves naus . Anava a provar la teoria que el món era rodó, segons ell “com un ou”. El seu destí les índies , però va topar sense saber-ho amb un nou continent que incloïa noves cultures, noves creences i potser més endavant descobriria que els monstres no eren al mar sinó en ells mateixos.

Un espectacle (una durada aproximada de 60 minuts) especialment recomanat per a totes aquelles persones que sentin curiositat per escoltar la història que ens van explicar sempre però narrada i dramatitzada per un americà.

Dissabte 1/mar i diumenge 2/mar EL CHICO

Espectacle a càrrec de Artsènic.

Dissabte 8/mar i diumenge 9/mar SONS PETITS

Toy Piano Project és el títol que acull tots els projectes que Victor Trescolí realitza amb els pianos de joguina, i en el s’engendra aquest disc, Sons petits (produït per la discogràfica GadGad Music i registrat en l’estudi de Bocabadats Media), on Victor desenvolupa la seua faceta com a compositor, a part de com a intèrpret.

En Sons petits, el piano de joguina es descriu amb paraules que giren al voltant del teatre, els objectes i el paisatge, on sorprèn el món sonor d’aquestes joguines enaltits a la categoria d’instrument. La música s’entén com poesia i la imaginació es converteix en una melodia carregada de teatralitat, fantasia i il·lusió gràcies a aquestes joguines que a priori semblen ser poc capaços.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Corral de Teatro, un motiu més que raonable per assaborir la cultura en família

  1. Pingback: Espai Menut | La segunda edición de Formigues, lista para dar Candela

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!