Almassora obre un servei de bebeteca per estimular la lectura a edat temprana

bebeteca

Jugar, estimular, compartir, tocar, comptar, imaginar, llegir… Tots aquests verbs es conjugaran a la bebeteca, un nou servei impulsat per la Regidoria de Cultura d’Almassora que pretén acostar el món de la lectura als més menuts a través de la manipulació dels llibres i la narració oral. Els tallers es realitzaran els dissabtes al matí a la biblioteca municipal i en ells participaran nadons d’entre 12 i 23 mesos, amb un horari d’11.00 a 11.30, i un segon grup, d’11.45 a 12.15, que inclourà als menuts de 2 a 3 anys.

Aquesta iniciativa, dirigida a xiquets i xiquetes entre 12 i 36 mesos, serà gratuïta i comptarà amb un màxim de nou nadons per grup per crear les rutines necessàries per habituar els nadons a la lectura i les normes d’usos dels llibres. Despertar el llenguatge i els sentits a través de la lectura primerenca i enfortir el vincle amb els pares són els objectius principals amb què neix aquesta activitat. Durant les sessions “es realitzaran exercicis de familiarització i exploració dels contes així com contes dramatitzats i activitats que fomentaran una sèrie d’habilitats”, explica la regidora de Cultura, Núria Felip.

El termini d’inscripció per a la bebeteca romandrà obert entre el 10 i el 24 de febrer a les oficines del SIAC, ubicades a la planta baixa de l’Ajuntament. Una iniciativa nova a Almassora en la qual esperen una bona acollida donat els beneficis de l’estimulació primerenca.

“La Bebeteca és una iniciativa que oferirà als nadons d’Almassora l’oportunitat d’apropar-se al món de la lectura i estimular el seu creixement”, afegeix l’edil. Aquest projecte està obert a totes les famílies de la localitat amb nadons entre edats compreses entre els 12 i els 36 mesos.

La sala de llibres infantils de la biblioteca municipal serà l’escenari d’un programa que permetrà habilitar un espai propi com a eina de joc i estimulació per als nadons. Es tracta d’un lloc acollidor, accessible des del carrer i sense cap tipus de distracció visual ni acústica que, a més, està moblat amb mobiliari i equipament de d’acord a l’edat dels xiquets i xiquetes perquè es converteixi en un espai de desenvolupament de les seues habilitats. No espereu a inscriure-vos, fins al 24 de febrer està obert el termini.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!