Oliveres mil·lenàries amb burricleta, una proposta d’oci per a tota la família

burricleta

Rutes en bicicleta, naturalesa, interior de Castelló, eixides amb xiquets, escapada en família… Totes aquestes expressions casen amb el Centre Burricleta Maestrat-Castelló, una experiència ecoturística de qualitat i accessible a tothom, que promou els valors de la sostenibilitat ambiental i la descoberta de l’entorn natural i cultural a un altre ritme. Fins al pròxim 31 de març, vos proposen gaudir d’una experiència diferent: excursió amb bicicleta elèctrica per la ruta de les oliveres mil·lenàries al peu del Penyagolosa, amb degustació d’oli inclosa.

La burricleta obre dissabtes (10.00 a 13.30 i 16.30 a 19.00) i diumenges (10.00 a 14.00) i el pack familiar surt per 60 euros (inclou el lloguer de quatre burricletes, cascs, GPS, assistència en ruta i degustació d’oli). Si no voleu arriscar a quedar sense burricletes és millor que reserveu com a mínim amb un dia d’antelació. Per contactar teniu dues vies: el 638.207.352 o per correu en maestrat-castello(arrova)burricleta.com. El punt de trobada (tant per la eixida com per a l’arribada) és el Centre Burricleta a Atzeneta del Maestrat (carrer Sant Gregori, 14) .

Un dels secrets de Burricleta és que les rutes es fan guiades amb GPS i amb audioguia, de manera que els usuaris poden anar absolutament al seu aire i al seu ritme, anar parant i descobrint el que cada ruta pugui oferir. No obstant això hi ha l’opció que els acompanyen. Burricleta és una manera diferent i original de descobrir la natura i el nostre territori, concilia tota la família i que en ser una bicicleta elèctrica Podeu utilitzar tant els avis, pares, néts com fills, és a dir, tota la família independentment de la forma física que tinguen.

RUTA DE LES OLIVERES MIL·LENÀRIES A BURRICLETA

Nivell dificultat: Baix
Distància: 11.00km
Temps mitjà: 1.30/2.30h
Pendent màxima: 14.00 %
Ascensió acumulada: 288m
Ciclabilitat: 100%

Amb aquesta ruta podreu fer un viatge al passat, en uns minuts, les vostres burricletes us portaran a contemplar autèntics museus naturals vivents, on majestuosos oliveres mil·lenàries i murs de pedra seca us acompanyaran durant tota la ruta fins al nostre destí, l’ermita del castell d’Atzeneta .

En eixir del centre no us perdeu la mostra dels orígens del poble, la robusta torre de l’antiga presó forma part de la muralla medieval que envoltava la vila per defensar-se. Contemplar la curiosa manera en què s’ha conservat on present i passat es fonen en una especial comunió, on les noves construccions s’integren a l’antiga muralla.

Als minuts d’eixir del poble ja us semblarà haver fet un salt enrere en el temps, creuareu camps d’ametllers i oliveres, camps on el pas del temps ha deixat empremta esculpint en les oliveres autèntiques escultures naturals. Les oliveres van arribar a la península durant l’edat de ferro, aquestes escultures naturals acumulen centenars d’anys d’història, fixeu-vos perquè el seu perímetre pot arribar fer més de 8 metres de diàmetre, per i no dubteu en admirar-les.

Fixeu-vos com estan fets els camps de cultiu, les parets de pedra seca s’estenen per tot l’arc mediterrani però els d’aquesta zona són especials, els agricultors de l’època les feien així per poder aprofitar al màxim la zona de cultiu tot i la fort pendent que el terreny descrivia. Malgrat la seua simplicitat són un autèntic prodigi arquitectònic i tècnic.

Podreu anar descobrint la nostra història sempre sota l’atenta mirada del gegant de pedra, el Penyagolosa, que us estarà observant i us servirà de guia durant tota la ruta , no ho perdeu de visita.

Burricleteando arribareu al castell ia l’ermita més antiga d’Atzeneta (segle XIV). La torre d’estil gòtic és de planta quadrada i de portes d’arc ogival. En el seu interior podreu admirar quadres antics de gran valor, com el de la immaculada, pintura a l’ oli sobre tela del 1689. Si veieu l’ermita oberta entrar, la seva visita val la pena.

Haureu arribat al principal destí d’aquesta ruta, ara omplir- del perfum i el paisatge que els ametllers i oliveres descriuen, pujar-vos a la burricleta per iniciar el camí de tornada al poble, tornareu al present havent descobert les traces del nostre passat.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!