Tortell Poltrona torna a un Magdalena Circus amb vocació internacional

tortell poltrona

El Festival Internacional de Circ Magdalena Circus celebrarà els dies 24, 25 i 26 de març la seua edició número 17 sense renunciar a la seua vocació internacional, la mateixa que des de 2010 llueixen les festes fundacionals. Així, artistes de Kenya, Bulgària, Itàlia i Espanya presentaran les seues habilitats per la pista de Hort de Corders en una cita ineludible per a públic familiar en la programació de la Magdalena. L’encarregat de conduir aquesta nova edició serà Tortell Poltrona, històric del festival la trajectòria del qual va ser reconeguda al desembre de 2013 amb la concessió del Premi Nacional de Circ. La programació començarà el dilluns 24 a les 17.00 hores i dimarts i dimecres a partir de les 16.30 hores.

El clown català Tortell Poltrona serà el protagonista indiscutible d’aquesta nova edició del festival de circ al carrer Magdalena Circus. La figura de Jaume Mateu està estretament lligada a la del festival, de fet, la seua última participació va ser en 2008, també com a presentador. Ara i amb la concessió del Premi Nacional de Circ, l’organització ha tornat a confiar en un dels clowns europeus més importants dels últims anys. Tortell Poltrona va iniciar la seua carrera al circ el 1978 al costat de Claret Papiol en el duo Germans Poltrona.

Fundador i director del Circ Crac (Centre de Recerca de les Arts del Circ) des de 1995 i fundador de Pallassos Sense Fronteres a 1993 ha reivindicat sempre el valor artístic del circ i ha destacat per la seua saviesa a l’hora de conjugar les formes clàssiques del amb els llenguatges més contemporanis. A més de conduir el festival ,Tortell Poltrona serà l’encarregat de clausurar amb el seu cèlebre espectacle Post Clàssic.

Al costat de Tortell Poltrona, els espectadors podran gaudir d’una programació que combina les acrobàcies més enèrgiques amb els números aeris, els malabars, equilibris o la màgia. Des Kenya, bressol de grans acròbates des de la dècada dels 90, arribarà el grup Kenyan Boys amb les seues enèrgiques acrobàcies. És la primera vegada que artistes del país africà participen en el certamen  D’altra banda, el circ aeri anirà a càrrec de la jove companyia Cirq’n Door (Catalunya/Itàlia) que presentarà el dilluns 24 números de corda vertical, cèrcol aeri, màstil xinès i roda cyr. El duo búlgar Eclipse completarà la presència internacional del festival amb números de hulahop, malabars i acrobàcies.

El cartell es completa amb la presència del duo Aliskim i Luna, una de les companyies de màgia més prestigioses del país, que presentaran els seus números de màgia i il·lusionisme. Finalment, des de Madrid arriba Javi Javichi per presentar el seu espectacle Vel com el raig, una combinació original de clown, malabars, diàbolo i equilibri

PROGRAMA MAGDALENA CIRCUS

DILLUNS 24 DE MARÇ
17.00 Presentació a càrrec de Tortell Poltrona
17.10 Cirq’n Door (aeri)
17.25 Kenyan Boys (acrobàcies)
17.45 Cirq’n Door (aeri)
18.00 Aliskim i Lluna (màgia)
18.30 Cirq’n Door (aeri)
18.45 Kenyan Boys (acrobàcies)

DIMARTS 25 DE MARÇ
16.30 Presentació a càrrec de Tortell Poltrona
16.40 Aliskim i Lluna (màgia)
17.10 Kenyan Boys (acrobàcies)
17.35 Javi Javichi (clown, malabars)
18.35 Kenyan Boys (acrobàcies)

DIMECRES 26 DE MARÇ
16.30 Presentació a càrrec de Tortell Poltrona
16.40 Javi Javichi (clown, malabars)
17.30 Eclipse (hulahop, acrobàcies)
18.00 Tortell Poltrona (clown)

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!