El teatre es cita a Vila-real a peu de carrer, obren pas al FITCarrer 2014

festival de teatre de carrer leandre ok

Vint-i-set edicions avalen la trajectòria del Festival Internacional de Teatre de Carrer (FitCarrer) de Vila-real. Al degà dels festivals de carrer de la província no li pesen els anys i arriba amb més energia si cap. Del 2 al 4 de maig, 21 companyies nacionals i internacionals ofereixen 27 funcions de teatre, dansa i circ en 11 escenaris urbans per a un públic variadíssim, un “públic multicultural”, com defineix el director artístic del certamen, Pau Ayet, en una entrevista concedida a Nomepierdoniuna. Però el FitCarrer és molt més que xifres. És una aposta per la cultura en viu, per transformar la ciutat a partir del teatre, pel compromís per la qualitat, pel risc… I és una aposta per mamar teatre a peu de carrer i des de ben menuts. I, un any més, Espai Menut i Nomepierdoniuna repeteixen com a mitjans col·laboradors. Tot un gran gust.

L’edició de 2014 arriba amb algunes novetats. La primera, i més evident, el canvi d’escenaris. L’organització ha apostat decididament per descentralitzar el certamen i muda moltes de les funcions a la perifèria de manera que porte el públic a diferents barris. Aquest any se sumen els espais públics: polígon Alaplana, Sala Gossip, plaça de Sant Ferran, El Convent Espai d’Art i l’avinguda Francesc Tàrrega. Una altra de les novetats es cola en la programació: la producció local Marat-Sade, a càrrec de la companyia vila- realenc La Fam, coproduïda pel mateix festival.

El còmic italià Leo Bassi encapçala un programa de luxe per a aquesta 27 edició. I perquè no vos perdeu detall, sota d’aquestes línies podeu consultar el mapa-guia amb els escenaris i els espectacles que acullen (només cal punxar en la icona i es desplega la informació) i a continuació la programació al complet, amb una ressenya de cada un dels espectacles, amb la seua sinopsi, l’horari i la duració. Prenent les paraules de Pau Ayet en la presentació del festival: “Salut i teatre, de carrer”.

MAPA-GUIA DELS ESPECTACLES


Ver Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real en un mapa más grande

PROGRAMACIÓ DIÀRIA, OBRA A OBRA

DIVENDRES, 2 DE MAIG

FITCARRER RADIO-SHOW

Descripció: espectacle radioAfònic amb connexió en directe amb CAdena Ser amb tota la informació oFITcial del Festival, entrevistes als Artistes, secrets de cArrer i unes presentadores radioActives: FITonitza’t!!!!
Hora: 13.00
Lloc: El Convent, Espai d’Art
Durada: 60 min

MESA PARA 2

Descripció: obre un nou (i singular restaurant) en Vila-real. El tenen tot preparat: la cuina de Nova York, les catifues roges, els convitadts V.I.P.s i un espectacular servei aeri. Malgrat tot i després d’una odisea espectacular d’incidents i accidents, no van poder inaugurar en Granollers ni en Tàrrega… Ho aconseguiran en Vila-real? Anem a ver…
Companyia: Co.LABse
Hora: 17.30
Lloc: plaça de Sant Ferran
Durada: 75 min

ZEPELLIN

Descripció: teatre itinerant de carrer. Monsieur Bocamoll; Marcello, l’inventor mecànic, i Ursus, el valent pilot acròbata, ens conviden a viatjar en el seu Zeppelin a la fabulosa era de los pioners aeris de principis del sigle xx. Davant els ciutadans bocabadats, realitzen un vol d’exhibició. Fes els farà recular. Una aventura plena de sorpreses. Un viatge per a trencar amb la monotonia i fer realitat els somnis.
Companyia: La Baldufa
Hora: 18.45
Lloc: plaça Sant Ferran a polígono Alaplana
Durada: 60 min.

LA POTTED

Descripció: els quatre membres de la companyia, s’uneixen amb l’interés de crear un espectacle únic i original, basat en la investigació de l’espai, dels objectes, de les estructures i del ritme. La intenció és posar en crisi el sentit de l’objecte, per a arribar a l’essència, mitjançant les disciplines circenses, i crear una comunicació directa amb l’espectador, carregada de gran impacte visual. En forma d’espectacle, de poesia visual. Una creació innovadora, àgil i suggeridora.
Companyia: Cia. La Trócola
Hora: 19.45
Lloc: polígono Alaplana
Durada: 40 min.

4×4

Descripció: 1 lluita de galls. 2 parelles enfrontades. 4 màquines tot terreny. 8 ulls fora de les seues òrbites. 16 articulacions desencaixades. 4X4 és un espectacle de dansa urbana, que mescla amb humor el virtuosisme singular dels seus intèrprets i una xicoteta gran reivindicació: “el dret a ser diferent”. Prenent com a punt de partida la rivalitat de les batalles de ball, es crea una dansa frenètica en la qual diferents estils es fonen en un
Companyia: Ertza
Hora: 22.30 / 00.10
Lloc: polígon Alaplana
Durada: 17 min.

NUIT DE LUMIÈRE

Descripció: imatges màgiques, màgia del foc, aquest espectacle porta el públic a un viatge que ha transformat un moment d’espai i temps. Els carrers, les voreres es converteixen en energia calent que impregna. Estructures lleugeres com constel · lacions, apareixent a cada cantonada. Els Illumineurs, personatges extraordinaris, orquestrar aquesta apoteosi d’espurnes com una enorme cabaret obert a les estrelles.
Companyia: Karnavires
Hora: 22.30
Lloc: polígon Alaplana
Durada: 60 min.

SCONCERTO D’AMORE

Descripció: concert espectacle ple de gags, acrobàcies aèries, malabarismes musicals, proeses sonores i molta comicitat. Nando i Maila són una parella d’artistes: músic eclèctic, ell, i actriu música, ella, eternament en conflicte ja siga a l’escenari o en la vida. Els dos han fet una aposta: arribar a ser músics de l’impossible transformant l’estructura autoportant, de la qual pengen el trapezi i les teles, en una imprevisible orquestra. Els pals de l’estructura es converteixen en bateria, contrabaix, violoncel, arpa i campanes que, amb instruments clàssics com ara trompeta, bombardí, acordió, violí, flautes, panderetes i guitarra elèctrica, creen una atmosfera màgica.
Companyia: Nando e Maila
Hora: 23.30
Lloc: polígon Alaplana
Durada: 60 min

ABÁNDONATE MUCHO

Descripció: espectacle músic teatral que deconstrueix el mite de l’amor romàntic. Les XL es descobreixen com a seductores, princeses, copleres, yonquis, punkis, meditadores… Som totes i cap. Des de la comprensió de la incomprensió. Amor sense fi!!
Companyia: Las XL
Hora: 1.00
Lloc: Pub Atlàntic
Durada: 50 min

SÁBADO, 3 DE MAYO

FITCARRER RADIO-SHOW

Descripció: Espectacle radioAfònic amb connexió en directe amb CAdena Ser amb tota la informació oFITcial del Festival, entrevistes als Artistes, secrets de cArrer i unes presentadores radioActives: FITonitza’t!!!!
Hora: 13.00
Lloc: El Convent, Espai d’Art
Durada: 60 min

PATOCRACIA

Descripció: acció de carrer en què Leo Bassi passejarà l’ànec groc que representa l’església patòlica, el primer culte dedicat a l’ateisme. Com el mateix Leo diu: “El fet de fer riure és un acte sant. Vull santificar la comicitat, ja que induir a la rialla és un dels grans valors de la humanitat. La rialla és divina”. L’ànec de goma groga de gest simpàtic que lidera aquesta església va nàixer en els anys seixanta. És una reivindicació “de la vida, l’esperança i la humanitat que vol trascendir”.
Companyia: Leo Bassi
Hora: 17.00
Lloc: avinguda de Francesc Tàrrega
Durada: 60 min

GOLF

Descripció: un golfista i el seu cadi decideixen utilitzar carrers, places, terrasses i balcons de ciutats i pobles com a terreny de joc. Els podreu trobar en qualsevol racó, on menys ho espereu, buscant forats inversemblants i ocasions de practicar i gaudir el millor swing. Golf, un espectacle de punteria fina amb un estil molt especial. Jugueu?
Companyia: JAM
Hora: 18.00
Lloc: plaça Major
Durada: 60 min

VIVE SOÑANDO

Descripció: una veterana parella de còmics amb una llarguíssima trajectòria han d’enfrontar-se a la incertesa del seu futur laboral i al desnonament del seu local d’assajos. Per a Anselmo és la gota que ompli el got, per a Ricardo és la gran oportunitat de passar pàgina i tornar a començar de zero. Al primer se li presenta la possibilitat de treballar en la tele, al segon la temptativa de realitzar un projecte impossible: un musical al carrer.
Companyia: Trapuzaharra
Hora: 19.00
Lloc: plaça Major
Durada: 60 min

BAJO EL ANDAMIO

Descripció: la història de dos homes fracassats, afonats en la misèria, sense res més que la bastida sota la qual viuen. Acaben d’eixir del país de les meravelles on tot eren diners a cabassades i fàcils de guanyar, quan en l’horitzó només s’atalaiava desenvolupament, creixement i prosperitat. Però un dia això es va acabar, l’empresa va deixar de pagar; els deutes, els compromisos i els terminis van començar a ofegar-los, el banc es va emportar la casa, l’apartament, el cotxe… fins i tot l’esposa. A ells l’única cosa que els queda és la dignitat de protestar per a exigir que el seu cap, el seu antic col·lega, els pague: “Paco, paga’ns”.
Compayia: Teatro Percutor
Hora: 20.00
Lloc: plaça de la Vila
Durada: 60 min

INVISIBLES

Descripció: música, circ i risc. Invisibles conta la història de dos personatges, un músic i un acròbata aeri, que després de passar molt de temps sense veure’s, tornen a trobar-se. Ambdós saben que tenen coses pendents i ha arribat el moment de realitzar-les, però res està en ordre. Junts desplegaran tot el seu enginy per a reconstruir el seu lloc, llevaran els lligams, alçaran els pals i transformaran l’espai fins a fer-lo una altra vegada gran i sòlid, i la música que passeja per allí serà el seu còmplice.
Companyia: Atempo Circ
Hora: 23.00
Lloc: plaça de la Maiorasga
Durada: 30 min

MARAT-SADE

Descripció: Marat/Sade és una representació sagnant del sofriment de l’ésser humà que planteja el dubte de si la veritable revolució es dóna canviant la societat o canviant un mateix. El projecte Marat/Sade naix amb l’objectiu d’investigar nous llenguatges i estètiques escèniques. És una nova i arriscada adaptació de l’obra original de Peter Weiss La persecució i assassinat de Jean Paul Marat. Tracta d’alliberar les energies reprimides de l’ésser humà, esborrar els límits entre l’escena i el públic i estimular amb noves sensacions.
Compayia: La FAM
Hora: 23.30
Lloc: plaça Maiorasga
Durada: 75 min

LA QUINTA DOLÇAINERA

Descripció: l’instrument predominant en aquesta fanfàrria és un instrument tan tradicional i arrelat a la nostra terra com és la dolçaina, encara que la companyia ha optat per un repertori musical totalment diferent al que ens té acostumats aquest tipus d’instrument, d’aquí la perícia i el bon fer dels seus intèrprets. Per tant, aquest repertori musical dista de ser un repertori clàssic i tradicional per experimentar amb peces tan cridaneres com: Pa Panamericano, Piratas del Caribe, La vida és bella, Tequila o When the Saints Go Marching In..
Companyia: La Quinta Dolçainera
Hora: 00.30
Lloc: plaça Maiorasga
Durada: 30 min

STAR FARTS

Descripció: corrupció, decadència i desil·lusió són els pilars rovellats que sostenen els nostres dies. Tot està perdut per a un poble decebut i acomodat. Tot? No. Una nova esperança lidera una rebel·lió silenciosa que creix en les ombres. Star Farts posa en escena aquest sentiment de decepció generalitzat inspirat en l’univers de George Lucas i rebateja la coneguda saga com La guerra de la fal·làcies.
Companyia: Purna Teatre
Hora: 1.30
Lloc: Disco Gossip
Durada: 60 min

DIUMENGE, 4 DE MAIG

Fitcarrer 2014

AQUÍ SOBRA UNO

Descripció: falten 3 minuts per al començament de l’espectacle, apagueu els telèfons mòbils i prepareu-vos per a gaudir d’una peculiar i tendra història en què res és el que pareix. Tres acròbates, una antiga ràdio i una bona dosi d’humor faran les delícies de qualsevol tipus de públic
Companyia: Tresperté
Hora: 11.00
Lloc: plaça Major
Durada: 50 min

SUEÑOS ENCANTADOS

Descripció: espectacle que mescla sense parar música en viu colombiana –cúmbies, mapales, merengues i bullerengues tropicals– compenetrada a la perfecció amb salts, acrobàcies i estructures humanes que a la lògica corporal li semblen impossibles, i tot això condimentat amb un colorit vestuari i la força i l’alegria de cadascun dels components.
Companyia: Chiminigagua
Hora: 11.50
Lloc: plaça Major
Durada: 60 min

¿ESPINAZO O CALLOS?

Descripció: una dona en dificultats acudeix al que fou el seu carnisser de confiança per a demanar-li una cosa poc habitual. La situació resulta encara més compromesa per la presència d’altres persones que es convertiran en testimonis d’una carnisseria improvisada.
Companyia: Pez Limbo
Hora: 12.30 / 17.30 / 18.45
Lloc: Glorieta
Durada: 30 min

BAGAGE

Descripció: una història plena de xicotetes històries, concretament set, que reflexionen sobre el valor de les coses fent que recordem que allò material no ha d’ocupar el lloc d’allò emocional i que donar i rebre viatgen en la mateixa maleta. Un espectacle de dansa interactiu on grans i xicotets mitjançant els seus objectes més personals ajuden un personatge entranyable a crear històries amb objectes prestats que donaran vida a altres noves mitjançant la improvisació de la dansa teatre.
Companyia: A tempo Dansa
Hora: 17.30 / 18.45
Lloc: Parc de la Panderola
Durada: 30 min

ANYDAY

Descripció: espectacle de circ contemporani de trampolí que s’ha creat amb l’objectiu d’entretenir tots el públics i que es desenvolupa a partir de la tècnica circense, el teatre, el moviment, el joc i la complicitat amb els espectadors que passaran de ser mers observadors a formar part del mateix espectacle.
Companyia: Max Calaf Sevé
Hora: 18.00
Lloc: Parc de la Panderola
Durada: 40 min

OKOLO

Descripció: quan l’espectador contempla una dansa, aprecia com els moviments s’encadenen i l’encadenen fins que acaben arrossegant-lo on menys s’imaginaria… Portats per una roda gegantina, els actors es troben i es fusionen en la pista per a donar regna solta a les seues habilitats i equilibris. Una escenografia circular, equilibris impossibles, acrobàcies innovadores, tots ells per a transportar l’espectador durant un segon a un punt apartat de la seua quotidianitat.
Companyia: Cie. Mirador
Hora: 19.15
Lloc: Parc de la Panderola
Durada: 35 min

FOTO, COLA, ESCOBA

Descripció: el fotògraf especialitzat en arts escèniques Gerardo Sanz proposa Foto, escoba y cola. Una acció del carrer, participativa i festiva, en la qual el públic és l’encarregat de dissenyar i realitzar el muntatge d’una exposició fotogràfica en un espai públic. Utilitzarem fotografies fetes per l’autor durant el transcurs del FITCarrer Vila-real 2014, que es lliuraran als participants dividides, com si es tractara d’un puzle. A partir de la recepció de les fotografies, cadascú decideix on i com apegar-les. Combinar, dividir, retallar… Compondre la imatge lliurement. Una granera encolada i tota la vostra imaginació són eines suficients
Artista: Gerardo Sanz
Hora: 19.50
Lloc: parc de la Panderola
Durada: 60 min

CARBÓN CLUB

Descripció: diu una llegenda minera que és tal l’obscuritat de la mina que fins i tot les ombres es perden dels seus amos. Carbon Club és una metàfora de la vida oberta a diverses reflexions: el valor de l’amistat, el destí tràgic, el coratge vital, la terra profunda, les guerres properes, les reivindicacions comunes… Però, sobretot, és un homenatge ple d’admiració a aquests herois anònims que van donar la seua vida en honor del treball digne i penós.
Companyia: Markeliñe
Hora: 22.30
Lloc: plaça Major
Durada: 60 min

SUEÑOS ENCANTADOS

Descripció: espectacle que mescla sense parar música en viu colombiana –cúmbies, mapales, merengues i bullerengues tropicals– compenetrada a la perfecció amb salts, acrobàcies i estructures humanes que a la lògica corporal li semblen impossibles, i tot això condimentat amb un colorit vestuari i la força i l’alegria de cadascun dels components.
Companyia: Chiminigagua
Hora: 23.30
Lloc: plaça Major
Durada: 60 min

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “El teatre es cita a Vila-real a peu de carrer, obren pas al FITCarrer 2014

  1. Pingback: Espai Menut | Burriana llena julio y agosto de teatro, animación infantil y rutas cicloturísticas

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!