Póquer de parcs naturals a les rutes familiars de maig d’Itinerantur

parcs naturals itinerantur

Gegants de pedra, biodiversitat, poblacions d’origen medieval, localitats emmurallades, paisatges infinits, castells i fins i tot una selva mediterrània. Maig arriba carregat de rutes per a tota la família de la mà d’Itinerantur. El Desert, el Penyagolosa, la Tinença i Espadà ens descobreixen els seus racons amb aquest senderisme interpretatiu en estat natural. A les quatre eixides pels parcs naturals se suma, l’últim diumenge del mes (25 de maig) la visita teatralitzada a Mascarell, l’única localitat de la Comunitat Valenciana totalment emmurallada .

Itinerantur ofereix més detalls i recomanacions un cop els contacta el/la interessat/da. El preu és de 23,75€/pers., xiquets i xiquetes fins a 8 anys gratuït, tret que indiquen una altra cosa. Inclou una guia interpretativa, segur,dinar de productes locals, materials necessaris (elements, didàctics, prismàtics, etc.) i reportatge fotogràfic d’alta qualitat. La gent ha de portar aigua (1 L mínim per persona), impermeable, màniga llarga i curta (mai se sap), i calçat adequat. També recomanem portar alguna cosa ensucrat per si de cas. Es recomanarà portar menjar o sopar pròpia segons l’hora de finalització de les activitats.

Diumenge 4/maig EL DESERT, EL BARTOLO I LES SANTES

Tipus: Cims mítiques. La ruta més fresca i espectacular del parc
Dificultat: moderada
Durada: 7 hores aprox .
Recomanada: a partir de 12 anys

En aquest cas és un itinerari més exigent del normal (per llarg), per això ho recomanen per a públic a partir de 12 anys en endavant. És la ruta que més agrada a Betlem i Chema (Itinerantur) de tot el parc per la diversitat de paisatges i tipus de vegetació que recorre. La guia interpretativa consistirà en diverses parades on s’explicaran les característiques naturals i culturals més destacats del recorregut: el poblament del Desert, la vegetació original i l’actual, els incendis, espècies d’arbres relictes (com els roures), les fonts i la seva importància, l’ermita de les Santes i el seu selvàtic entorn, etc. El lloc d’inici serà el Centre d’Interpretació del Parc Natural (La Bartola), a les 9.00. Encara que des Itinerantur posaran el dinar autòcton, recomanen que la gent porti el seu menjar.

Diumenge 11/maig EL PENYAGOLOSA A PEU I A XODOS EN BURRICLETA

Tipus: Burricleta itinerant
Dificultat: moderada
Durada: 5 hores aprox.
Edat recomanada: a partir de 8 anys
Preus tot inclòs: adults 45 €/persona // Xiqutes/es 8-12 anys 25 €/persona.

L’aliança entre Itinerantur i Burricleta Maestrat-Castelló promet interessants experiències, com aquesta. Una excursió molt especial en la qual es pujarà a peu al cim de Penyagolosa (1.814 m.), el nostre Gegant de Pedra més emblemàtic, des del Corralico. Després hi haurà un dinar amb els millors productes locals i , per acabar, es recorreran en Burricleta els impressionants boscos de pi roig tan característics d’aquesta zona plujosa i freda del nostre territori. Després de contemplar espectaculars vistes des de les faldilles d’un altre muntanya emblemàtic, el Marinet, la ruta acabarà a Xodos, històrica localitat d’origen medieval. El punt de trobada és a les 9.00 a Sant Joan de Penyagolosa, ia partir d’aquest moment Itinerantur i Burricleta s’encarregaran de tot, inclòs el transport necessari.

Dissabte 17/maig TINENÇA DE BENIFASSÀ: LA VIDA A ELS MASOS

Tipus: Amb nocturnitat i traïdoria
Dificultat: fàcil-moderada
Durada: 4 hores aprox.
Edat: per a tots els públics

Aprofitant la lluna plena de maig, en Itinerantur organitzen una preciosa ruta vespertina i nocturna per a tots els públics. Els paisatges que travessaran (i ajudaran a interpretar) són d’una espectacular i salvatge bellesa, d’acord amb la zona tan especial que visita , que és la que més biodiversitat atresora de la Comunitat Valenciana segons els últims estudis. Però el millor serà descobrir, abans de sopar i al Mas de n’Insa , com es vivia a les nostres muntanyes fa 50 anys. Una convidada molt especial ho explicarà de primera mà. La ruta començarà a les 19.00 a la Pobla de Benifassà, a la plaça de l’Ajuntament, on acabarà sobre les 23.00. Itinerantur posarà uns suculents entrants de productes autòctons que acompanyaran al sopar que portareu de casa.

Diumenge 25/maig LA POBLACIÓ EMMURALLADA DE MASCARELL

Tipus: visita teatralitzada, una manera diferent de descobrir la història
Dificultat: fàcil
Durada: 1,5 hores aprox.
Edat: per a tots els públic
Preu especial: 8 € adults i 6 € entre 8 i 12 anys. Menors de 8 anys gratuït.

Com cada últim diumenge de mes, Itinerantur, l’Ajuntament de Nules i uns actors molt especials se sumen per explicar la història de Mascarell, l’única població totalment emmurallada que queda a tota la Comunitat Valenciana. Frares, nobles, pirates berberiscos i una infinitat de curiositats culturals i històriques ens esperen en aquesta apassionant ruta teatralitzada pel nostre passat remot.

Dissabte 31/maig CASTELL D’AÍN. LA SUREDA MÉS DIVERTIDA

Dificultat: fàcil
Durada: 4 hores aprox
Edat: per a tots els públics

Aquesta eixida s’endinsa al bosc de sureres més important de tota la Comunitat Valenciana. És el que els naturalistes anomenen l’autèntica Selva Mediterrània, que passa per ser un dels ecosistemes amb més biodiversitat del món. A l’inici donaran una volta pel nucli urbà del preciós poble d’Aín, ple d’història (va ser aquest un dels epicentres de les Revoltes Moriscas del segle XVI ) i, per descomptat, de fonts, sèquies i molins (el nom d’aquesta localitat ve de l’àrab “lloc d’aigües”, i dóna bon compte de la realitat). En la ruta exploraran la relació que han mantingut i mantenen els habitants d’aquestes muntanyes amb el bosc i aprendran com es pot viure de forma harmònica amb la natura. L’exemple que guiarà la ruta serà l’extracció del suro de les sureres practicada des de fa segles. A l’arribada al Castell d’Aín us sentireu, després d’un bon esmorzar de productes locals, com a autèntics rebels moriscos disposats a defensar vostre centenari llar.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!