The Mamas & The Papas, festival urbà per a rockejar i despertar la creativitat en família

The Mamas & The Papas Festival Logo_portada

El rosa i el negre combinen molt bé. El carro de bebè o la xiqueta al coll amb les millors gales per a eixir de festa. També la música rock i pop amb la radiant llum del dia. The Mamas & The Papas naix per a demostrar-ho. Un nou festival de música i arts escèniques per a grans i menuts, per a assistir amb o sense xiquets, urbà, primaveral i a l’aire lliure. Concebut per a mares i pares que saben divertir-se al màxim amb els seus fills amb actuacions en directe de qualitat contrastada (Noesruido, The Bitters Tribute Band, Yei Yi & Co), teatre (Bandada Payasas) i art (Somtresons amb la pintora Ana Beltran), així com tallers per deixar còrrer la creativitat dels xiquets. El claustre del Museu de Belles Arts de Castelló és l’escenari triat per a l’estrena del nou festival per a tots els públics dissabte 31 de maig, de 10:00 a 18:00 i entrada anticipada a 9,99 € amb menjar inclòs (Notikumi, Spoonful, Mondo Rítmic i Optimil) i accés gratuït per a menors de 8 anys.

Darrere de The Mamas & The Papas està la productora i promotora Splönk i darrere la castellonenca Tania Varo, representant d’artistes com el monologuista David Bonic (a través de Meriendacena Producciones) i amb experiència en destacats espectacles i pel·lícules de la seua etapa a Madrid, com la seua tasca com a secretària de producció de Crimen ferpecto d’Álex de la Iglesia. Tania és mare i des que va tornar a Castelló (la Vall d’Uixó, més concretament) tenia clar que volia organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques: “A Castelló ciutat li feia falta un festival de música i arts escèniques, al que poder acudir amb xiquets de forma gratuïta. L’objectiu és que es convertisca en un referent a nivell nacional; enguany comencem amb un dia de festival, però esperem que en 2015 puga ser tot un cap de setmana o una setmana cultural dirigida al públic familiar”.

Noesruido Isaac G Sidro

Noesruido, al concert de Formigues Festival en el Teatre Municipal de Benicàssim en 2013. Foto: Isaac G. Sidro.

Objectius ambiciosos per als quals Splönk està posant tota la carn la graella, en la producció i en tots els detalls, perquè els assistents es duguen “una excel·lent experiència”. Des del mateix cartell, dissenyat pel dibuixant de còmics Ángel A. Svoboda de l’estudi Iamican, i fins a les seues accions promocionals, com la del passat divendres en la Nit de l’Art, en la qual van traure al carrer la mare, el pare i el carret del seu logo. Però, sobretot, en la concepció del festival: “Totes les activitats se celebraran en el claustre del Museu, amb l’escenari a l’aire lliure i els tallers per als xiquets en els laterals del claustre, una zona lúdica i recreativa de la qual s’encarregarà Després del Cole, una empresa d’animació de la Vall d’Uixó; també hi haurà barres i el Museu estarà obert per si es vol visitar en família”, detalla Tania Encalle.

El cartell es caracteritza per la varietat estilística i de llenguatges escènics i artístics. Les actuacions començaran a les 11:00 amb el trio de música de cambra Somtresons, que interpretarà diferents peces mentre l’alcorina Ana Beltrán pinta en directe, com ja feren l’any passat en el festival Ultrasons. L’excel·lent quintet de jazz del baterista –també alcorí- Jesús Gallardo, Yei Yi & Co, li prendrà el relleu al migdia mentre la Escola d’Arts i Superior de Disseny de Castelló imparteix un taller de pintura i escultura per a xiquets. The Bitters Tribute Band, la rodadíssima banda de versions dels Beatles que va protagonitzar la primera Matinal que Espai Menut va organitzar conjuntament amb la sala Four Seasons a l’abril de 2012, i El Goma DJ –garantia de bona selecció- oferiran els moments de música més recognoscible entre les 13:00 i les 15:00.

IMAGEN-Bandada-Payasas-1024x793

Bandada Payasas.

Bandada Payasas serà una de les principals novetats que es presentarà en The Mamas & The Papas. Una coral excèntrica composada per Elena Donzel, Nuria Urioz, Claudia Zucheratto, Esther Ramos, Lola Granell, Mariló Tamariz, Asun Cebrian, Txetxe Folch i Paqui Noguera, que oferiran el seu nou espectacle d’animació que barreja música i clown. Totes elles amb una llarga trajectòria com a actrius i pallasses d’hospital, Bandada Payasas utilitzen instruments originals com el didgeridoo per a anar ocupant tot l’espai escènic i fer participar al públic d’una forma natural. Després també es podrà participar en el taller musical de l’escola Mondo Rítmic, dirigida pel citat Jesús Gallardo.

I com a colofó final, Noesruido, el duo castellonenc que des que va debutar fa un any no ha parat de sorprendre en escenaris de Castelló i València amb la seua divertida proposta de música pop i rock independent dels 80 i 90 adaptada al públic infantil. En The Mamas & The Papas, David Bueno i Fede Trillo presentaran les seues pròpies cançons originals, les que composen el seu disc de debut per al qual han obert un projecte de micromecenatge en Verkami. Una estupenda col·lecció de deu temes amb històries quotidianes de mares, pares, xiquets i xiquetes amb el power-pop més fresc, bailable i corejable com a fil conductor.

Cartel The Mamas & The Papas

Programació del festival The Mamás & The Papas:

 • 10:00.  Obertura de portes. Zona lúdica i creativa (totes les edats).
 • 11:00. Concert Somtresons + Ana Beltrán. Taller de Pintura (a partir de 1-2 anys).
 • 12:00. Concert Yei Yi & Co. Taller d’Escultura (a partir de 2-3 anys).
 • 13:00. Concert The Bitters Tribute Band.
 • 14:00. Dinar: Paella per a tots.
 • 14:00. El Goma DJ
 • 15:00. Bandada Payasas.
 • 16:00. Taller de Música amb Mondo Ritmic.
 • 17:00. Noesruido presenta el seu disc de debut.
Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

4 thoughts on “The Mamas & The Papas, festival urbà per a rockejar i despertar la creativitat en família

 1. Pingback: Espai Menut | Sorteamos dos entradas dobles para el The Mamas & the Papas, un festival que dará que hablar

 2. Pingback: Espai Menut | Bandadas Payasas: clown-musical para la sobremesa del The Mamas and the Papas

 3. Pingback: Noesruido. No solo para niños | nomepierdoniuna

 4. Pingback: Espai Menut | El ritmo y el público del festival The Mamas & The Papas iluminan el claustro del Museu

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!